in

Oscarlı Yönetmen Chloé Zhao’nun Yeni Filmi Alternatif Bir Shakespeare Anlatısı: “Hamnet”

Hamnet filmi yönetmenini buldu. Oscar ödüllü Chloé Zhao’nun başına geçeceği yapım, Maggie O’Farrell’ın kitabından uyarlanıyor.

Hamnet Filmi Yonetmen Chloe Zhao
- Reklam -
- Reklam -

Hamnet filmi Oscarlı yönetmen Chloé Zhao’ya emanet edildi. Yapımcılığını Sam Mendes’in üstleneceği filmin başrolünde ise Tom Holland’ın yer alması bekleniyor.

Chloé Zhao yeni projesi ile izleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ödüllü yönetmen Marvel’ın Eternals filminden sonraki sessizliğini bozmaya hazırlanıyor.

En İyi Yönetmen ve En İyi Film dallarında Akademi ödüllerini kucaklayan Nomadland filmi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Zhao, Marvel Sinematik Evreni’ne dahil olarak adını geniş kitlelere duyurmuştu. Eleştirmenlerden karışık yorumlar alan Eternals sonrasında ünlü yönetmenin bir sonraki projesi merakla bekleniyordu.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre Zhao beyaz perdeye geri dönmeye hazır. Yönetmen, Maggie O’Farrell’ın New York Çok Satanlar listesinde üst sıralarda bulunan Hamnet eserini sinemaya uyarlıyor. Bununla birlikte yapımın yazar koltuğunda da kendisi yer alacak.

Hamnet Filmi Yönetmeni Chloé Zhao

Tarihi kurgu türündeki eser William Shakespeare’in oğlu Hamnet’in ölümünün ardından yaşananları konu alıyor. Shakespeare’in eşi Agnes’in gözlerinden anlatılan hikâye yaşanılan kaybın ailevi ve sanatsal karşılıklarını gözler önüne sererken aynı zamanda yazarın en ünlü oyunu Hamlet’in arka planına da ışık tutuyor.

Chloé Zhao İmzalı “Hamnet” Filmi Şekillenmeye Başladı

Hamnet’in filme uyarlanacağı haberi ilk olarak Haziran 2021 tarihinde duyurulmuştu. Şimdi ise aradan geçen yılın ardından yönetmen ismi netleşti.

Filminin yapımcı kadrosunda tanıdık isimler yer alıyor. Daha öncesinde filmin yönetmeni olacağı öne sürülen Oscar ödüllü Sam Mendes filmin künyesinde yapımcı olarak yer alacak. Bununla birlikte Liza Marshall ve 1917 filminde yer alan Pippa Harris de projede bulunacak isimler arasında. Hamnet için açıklanmış bir oyuncu kadrosu paylaşılmasa da son zamanların başarılı aktörlerinden Tom Holland’ın başrol oynayacağı düşünülüyor.

- Reklam -

Hamnet Film Tom Holland

Chloé Zhao ile birlikte projenin yazarlık koltuğunda kitabın yazarı O’Farrell da bulunuyor. Daha öncesinde herhangi bir sinema projesinde yer almasa da O’Farrell 2020 yılında Kadın Kurgu Dalında ve National Book Critics Circle Award for Fiction bünyesinde ödüle layık görülmüştü.

Frances McDormand’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran Nomadland ve dünya çapında 402 milyon dolar gişe elde eden Eternals sonrasında Chloé Zhao’nun tarihi kurgu türündeki bir eseri beyaz perdeye nasıl uyarlayacağı merakla bekleniyor.

Siz Hamnet uyarlaması hakkında nasıl bir beklenti sahibisiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cennetin Hediyesi - Enkaz Menel Hüzmeli

“Cennetin Hediyesi” Maraş Depremi’nde Enkaz Altında Kaldı: Guinness Rekorlar Kitabı’na Girecekti

Indiana Jones and the Dial of Destiny 5 Yeni Fragman

Indiana Jones’un Veda Filmi “Dial of Destiny”den Yeni Fragmanı Yayınlandı