in ,

Profesör’ün Evi – Willa Cather | Haftanın Kitabı #256

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta Amerikalı yazar Willa Cather’ın orta yaşlı bir adamın lirik hikâyesini takip eden “Profesör’ün Evi” kitabı var.

Profesör'ün Evi - Willa Cather | Haftanın Kitabı #256
- Reklam -
- Reklam -

Profesör’ün Evi | Künye

Yazar: Willa Cather
Çeviri: Deniz Cansız
Orijinal Adı
: The Professor’s House
Kapak Tasarım: Umut Durmuşoğlu
Son Okuma: Ayşegül Karademir
Yayınevi: Vacilando Kitap
Sayfa Sayısı: 184
Çıkış Tarhi: Ocak 2023


Profesör’ün Evi – Willa Cather | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Profesör'ün Evi - Willa Cather

- Reklam -

Yirminci yüzyılın en çok beğenilen yazarlarından biri olan, Pulitzer ödüllü Willa Cather, hayatının kontrolünü kaybeden orta yaşlı bir adamın lirik ve acı-tatlı hikâyesini anlatıyor bu romanda.

Profesör Godfrey St. Peter, ellili yaşlarında, hayatını işine, karısına, bahçesine ve kızlarına adamış başarılı biridir. Ancak St. Peter yeni ve daha konforlu bir eve taşınacağı sırada içinde bir isyan başlar. Önceleri bu isyan, ailesinin isteklerine karşı hafif bir direnişten öteye geçmese de zamanla belli belirsiz bir şekilde hayatını kuşatır, tüm düzenini değiştirir ve Profesör’ün geçmişi sorgulamasına sebep olur.

Ailesinden ayrı bir yaz dönemi geçiren Profesör, eski evinin çalışma odasında geçmişin rahatlatıcı, tanıdık manzaralarını ve bir savaş kurbanı olan, ilham kaynağı Tom Outland’i her anında hatırlamaya başlar.

Profesör’ün Evi, duygusal bir yıkım ve yenilenme üzerine, derin ruhsal gözlemlerle ilerleyen, Willa Cather’ın özenle oluşturduğu karakterlerle ve hikâyeyle ilerleyen muhteşem bir roman.

- Reklam -

Willa Cather Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Profesör'ün Evi - Willa Cather

Willa Cather, 1879 yılında doğdu. Çocukluk yılları Virginia ve Nebraska’da geçti. O Pioners! (1913), My Antonia (1918), Neighbour Rosicky (1928) gibi eserlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan göçmeleri odağa aldı ve birçok eserinde Amerika bozkırlarını ön planda tuttu. I. Dünya Savaşı’nı konu eden One of Ours eseri ile 1923 yılında Pulitzer Ödülü kazandı. Amerikan edebiyatının en önemli kadın yazarlarından olan Cather, 1947 yılında öldü.


Profesör’ün Evi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Cameron, Avatar 2 ile Tarihe

“Avatar 2”, James Cameron’ı Tarihe Geçirdi: ‘2 Milyar Dolar Hasılatı Aşan Üç Film Çeken Tek Yönetmen’

Orhan Pamuk Gabriel Garcia Marquez Anisi

Orhan Pamuk’tan Gabríel Garcia Márquez Anısı: “Hayatımda İşittiğim En Büyük İltifat”