in

“Avatar 2”, James Cameron’ı Tarihe Geçirdi: ‘2 Milyar Dolar Hasılatı Aşan Üç Film Çeken Tek Yönetmen’

James Cameron, “Avatar 2” ile tarihe geçmeyi başardı. Usta yönetmen, çektiği üç film ile 2 milyar dolarlık gişe hasılatı barajını geçen tek isim oldu.

James Cameron, Avatar 2 ile Tarihe
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron, Avatar 2 ile rekorlara imza atmaya devam ediyor. Ünlü yönetmen, 2 milyar dolar barajını aşan yeni filmiyle birlikte sinema tarihine adını bir kez daha kazımayı başardı.

The Way of Water (Suyun Yolu) adıyla 16 Aralık 2022’de gösterime giren film, dünya çapında tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olmaya devam eden James Cameron’ın 2009 yapımı Avatar filminin devamı niteliğinde. Özellikle çarpıcı görselliğiyle ön plana çıkan yapımda Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver ve Stephen Lang gibi orijinal filmin oyuncularıyla beraber Edie Falco, Jack Champion ve Kate Winslet gibi seriye yeni katılan isimler de yer alıyor. Na’vi ırkının hikâyesine devam etmek için Pandora’ya dönen yapım şimdiden Tüm Zamanların En Çok İzlenen 10 Filmi arasına sadece beş hafta içinde girmeyi başardı.

Sadece 12 gün içerisinde 1 milyar dolar barajını aşan Avatar 2 filmi, şimdi de 2 milyar dolar barajını geçerek yönetmeni James Cameron’a yeni bir tarihi başarı kazandırdı. Sinema tarihi boyunca ilk defa bir yönetmen, üç filmiyle birden 2 milyar dolar barajını geçmiş oldu. James Cameron, 2.9 milyar dolarlık kazancıyla Avatar ve 2.194 milyar dolarlık kazancıyla Titanic ile listenin ilk üçünde yer alıyor. Son olarak Spider-Man: No Way Home’u da geçen The Way of Water ise listede 6. sırada yer alıyor. Kısa bir süre içerisinde ilk beşe girmesi bekleniyor.

- Reklam -

James Cameron, Avatar 2 ile Tarihe

James Cameron, “Avatar 2” Sonrasında Ara Vermeden Devam Filmleri için Çalışıyor

Şu anda dünya çapında 2 milyar dolarlık barajı aşan yalnızca altı film bulunuyor ve bunların yarısı tek bir yönetmene ait. Bu tarihi başarıya özellikle son filmde katkıda bulunan pek çok faktör var. Bunlardan ilki, uzun yıllardır beklenen bir yapımın devam filmi olmasından kaynaklı. Özellikle ilk filmiyle üç boyutlu yapımlara devrim niteliğinde yenilikler kazandıran Cameron’ın bundan sonra neler sunacağını görmek için bekleyen büyük bir izleyici kitlesi vardı. 3D sinema biletlerinin fiyatları normal biletlere göre daha pahalı olduğu için, bu da ister istemez herhangi bir filmle aynı oranda bir izleyiciye ulaşsa bile daha fazla kazanç elde etmesi anlamına geliyor.

Avatar 2’nin gösterime girdiği dönemde başka herhangi bir büyük ölçekli film olmaması, ister istemez sinema salonlarını daha çok domine etmesini sağladı. James Cameron şimdi devam filmleri üzerine çalışıyor.

- Reklam -

James Cameron, Avatar The Way of Water

Avatar 2 filmi sizce gişede daha ne kadar hasılat elde edecek? Tahminlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    En büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük.

  2. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    1991 yılında çektiği Terminator 2, zamanının çok ötesinde olan, muhteşem bir filmdir. Sadece bu film bile Cameron’a hayran olmak için yeterlidir bence. Cameron’ın dehasına ancak şapka çıkarılır. Keşke kariyeri boyunca daha fazla film çekmiş olsaydı diye insan hayıflanmadan edemiyor.

    1997’de çektiği “Titanic”, nedense pek fazla takdir edilmiyor, kariyerindeki zayıf halkaymış gibi görülüyor (imdb top 250’ye girememiş örneğin) ama bence Cameron o filmde de çok iyi iş çıkarmış. Titanic de bana göre sağlam bir filmdir.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    İyi ki yönetmen olmayı seçmiş, iyi ki var :slight_smile: Sayesinde değerli, kaliteli, ufuk açıcı filmler izledik. Emeklerine ve gönlüne sağlık :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves Fragmanı

D&D Filmi “Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves”ten Yeni Fragman

Profesör'ün Evi - Willa Cather | Haftanın Kitabı #256

Profesör’ün Evi – Willa Cather | Haftanın Kitabı #256