in , ,

Dişi Kurdun Rüyaları – Cengiz Aytmatov | Haftanın Kitabı #268

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta Kırgız edebiyatını dünyaya tanıtan Cengiz Aytmatov’un “Dişi Kurdun Rüyaları” kitabı var.

Dişi Kurdun Rüyaları - Cengiz Aytmatov
- Reklam -
- Reklam -

Dişi Kurdun Rüyaları | Künye

Yazar: Cengiz Aytmatov
Çeviri: Fatma ve Serdar Arıkan
Yayınevi: Ketebe Yayınları
Sayfa Sayısı: 465
Çıkış Tarhi: Ağustos 2021


Dişi Kurdun Rüyaları – Cengiz Aytmatov | Arka Kapak Tanıtımı

Dişi Kurdun Rüyaları - Cengiz Aytmatov

- Reklam -

Cengiz Aytmatov, ustalık dönemi eserlerinden biri olan Dişi Kurdun Rüyaları’nda insana, yaşama ve doğaya dair etkileyici bir hikâye anlatıyor. İnsan hırsının, acımasızlığının ve açgözlülüğünün doğada -ve ruhlarımızda- yarattığı yıkımı büyük bir ustalıkla okuruna sunan Aytmatov, romanında yaşamın; doğumla ölüm, sevinçle keder ve iyilikle kötülük arasındaki bitimsiz salınımını dile getiriyor.

İdeallerinin peşinden koşan Avdiy’in adanmışlığının, afyon kaçakçıları ve avcıların zalimliğinin, Issık-Göl’ün kıyısında kendilerine sade bir hayat kuran çiftçilerin ve elbette dişi kurt Akbara’nın bozkırın engin topraklarında düğümlenen serüveni bir bakıma insanın yeryüzü tecrübesinin de hikâyesi…

 

Cengiz Aytmatov Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Cengiz Aytmatov

Cengiz Aytmatov, Kırgız yazar, diplomat ve siyaset adamıdır. 12 Aralık 1928’de Kırgızistan’ın Talas bölgesinde doğdu ve 10 Haziran 2008’de Almanya’da hayatını kaybetti.

- Reklam -

Aytmatov, edebiyatıyla hem Kırgızistan’da hem de dünya genelinde tanınmış bir yazardır. Eserleri genellikle insan doğası, sevgi, kayıp, anavatan sevgisi, adalet ve Kırgızistan’ın kültürü gibi konulara odaklanır.

En ünlü eserleri arasında “Gün Olur Asra Bedel” ve “Cemile” yer alır. Ayrıca “Beyaz Gemi”, “Toprak Ana” ve “Eski Öküzün Gölgesinde” gibi diğer eserleri de uluslararası alanda tanınmıştır.

Aytmatov, Kırgızistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak da hizmet verdi ve ayrıca Sovyetler Birliği Komünist Partisi Merkez Komitesi üyesiydi.


Edward Clodd imzalı Mitler ve Rüyalar kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mars Yüzeyi Tuzlu Suyu Kısa Süre Önce Barındırıyordu

Mars Yüzeyi Tahmin Edilenden Daha Yakın Bir Süre Öncesine Dek Tuzlu Su Barındırmış Olabilir

Terzi 2. Sezon Onayı: İşte İlk Fragman

Çağatay Ulusoy’lu Netflix Dizisi “Terzi” 2. Sezon Onayını Aldı (İşte İlk Fragman)