in

Stephen King’in Yeni Kitabı “Kan Varsa” Türkçe Olarak Raflarda: Kan Varsa Haber de Vardır

Stephen King, Kan Varsa (If It Bleeds) adlı yeni kitabı ile Türkçe raflarında. Eser, toplamda 4 uzun dehşet öyküsünden oluşuyor.

Kan Varsa - Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King yeni kitabı Kan Varsa ile Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Altın Kitaplar etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Çağımızın en üretken yazarlarından birisi olan Stephen King üretmeye devam ediyor. Neredeyse her ay eserlerinin sinema ya da televizyona uyarlandığının haberi ile karşınıza çıkıyoruz. Kral da aynı şekilde yeni kitaplar kaleme almayı sürdürüyor.

Yazarın orijinal dilinde Nisan 2020’de If It Bleeds adı ile yayımlanan eseri de Türkçe olarak okurların karşısına çıkıyor.

- Reklam -

Toplamda 4 öyküden oluşan kitap Dedektif Holly Gibney’yi geri getiriyor. Kendisini Bill Hodges üçlemesindeki Bay Mercedes, Kim Bulduysa Onundur ve Son Nöbet kitapları ile Yabancı romanından hatırlıyoruz.

Kitaba da adını veren Kan Varsa öyküsünde karşımıza çıkan Hodges dışında, eser üç farklı hikâyeyi daha bünyesinde barındırıyor: Bay Harrigan’ın Telefonu, Chuck’ın Hayatı ve Sıçan. Kitaptaki öykülerin uyarlamalarının da şimdiden yolda olduğunu hatırlatalım.

Kan Varsa – Stephen King | Arka Kapak Tanıtımı

Kan Varsa - Stephen King

Kan varsa haber de vardır…

Habercilerin kullandığı bir deyişti bu ve o gün bir bombanın patlatıldığı Albert Macready Ortaokulu’nda kesinlikle kan vardı. Finders Keepers Dedektiflik Ajansı’nda günlük işleriyle ilgilenen Holly Gibney’nin dikkatini çeken ise bambaşka bir ayrıntıydı. O, kanın kokusunu alıp ilk haberi yapan muhabire takılmıştı. Holly’nin adama odaklanmasının geçerli bir nedeni vardı, çünkü o bir Yabancı’ydı.

- Reklam -

Kan Varsa her biri okuru kendi korku dolu dünyasına çeken dört uzun öyküden oluşuyor. Holly’nin ilk yalnız macerasının dışında Bay Harrigan’ın Telefonu, Chuck’ın Hayatı ve Sıçan öyküleri uykularınızı kaçıracak.

Toplamda 432 sayfadan oluşan Kan Varsa, Gökçe Yavaş tercümesi ile dilimize kazandırılıyor. Eserin editörlüğü ise Duygu Bolut’a ait. Kitap 24 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Stephen King İmzalı Yeni Kitaplarda Son Durum Ne?

King her yıl birkaç kitapla okurların karşısına çıktığı için bizler de sık sık kendisinin yeni eserlerini duyurma fırsatı yakalıyoruz. Stephen King’i Türkçede son olarak Enstitü kitabı ile okuma fırsatı bulduk. Ancak Kral bu süreçte Elevation, If It Bleeds, Later ve Billy Summers kitaplarını da yayımlayarak yarışı önde götürmeyi sürdürdü. Neyse ki bugün If It Bleeds’in dilimizde yayımlanmasıyla bu listeden bir eser daha eksiliyor.

Türkçede göreceğimiz bir sonraki kitap ise muhtemelen Elevation olacak. Onu Later’ın takip etmesi bekleniyor. Yazarın yayımlanan bütün kitaplarının sıralı listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kan Varsa ve Stephen King hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Yabancı’yı okumadım ama edindiğim bilgilere göre, sizin de dediğiniz gibi Kan Varsa öyküsü, Yabancı romanının küçük bir versiyonu gibi. Onlarca sayfa (180 sayfa) okudum ve açıkçası bittiğinde canım sıkıldı. Azıcık fantastik korku sosuyla sunulmuş kötü bir polisiye kurguydu. Yabancı’da miadını dolduran bu hikayeyi King neden devam ettirdi anlamıyorum.

    Holly Gibney’i yeniden görelim diye yazdıysa hikayenin illa ki Yabancı’yla bağlantılı olması gerekmezdi.

    Yabancı dedikleri yaratıkla ilgili yeni bir hikaye anlatmak istediyse yine yanlış seçim. Sonrası değil öncesi daha ilgi çekici olurdu.

    Son öykü Sıçan’ı okumaya başlayacağım az sonra, umarım Kan Varsa öyküsünün yarattığı bezdirici havayı dağıtır.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    “Chuck’un Hayatı” için ne düşünüyorsunuz. Ben öykünün 3. perdesini çok beğenmiştim ama 2.ve 1. perdeler 3. perdeden sonra hem 3. perdenin genel atmosferinden çok uzak hem de çok yavan gelmişti.

  3. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:
    1. Perdeyi okuduğumda çarpıldım, ne olacak acaba diye merakla okudum. 2. ve 1. Perdeler, dediğiniz gibi, atmosfer olarak farklı olsa da 3. Perdeyi açıklamak için makuldü ve merakımı giderdi. Chuck gibi bir öykü kişisini tanıdığım için mutluyum. Tabi 3. Perdedeki hikaye daha olağan dışı bir yere bağlansaydı daha mutlu olurdum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

NewNew: Will Smith'ten Black Mirror Benzeri Uygulama

Will Smith’ten Black Mirror Esintili Kişisel Kararları Kontrol Eden Uygulama: NewNew

My Hero Academia: World Heroes' Mission

Yeni My Hero Academia Filmi “World Heroes’ Mission” Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey