in

Stephen King Hiç Durmayacak: Yeni Kitap Billy Summers Duyuruldu

Stephen King sonsuza kadar yazacak. King, yeni kitabı Billy Summers ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Stephen King - Billy Summers
- Reklam -
- Reklam -

Yetişkin bir Kayıp Rıhtım yılda ortalama üç “Yeni Stephen King Kitabı” haberi verebilir. İşte bu da onlardan birisi! Korku, gerilim, fantazi ve bilimkurgu türlerinde pek çok eser kaleme almış ve artık yaşayan bir efsaneye dönüşmüş olan King’den yeni bir kitap geliyor. Billy Summers adını taşıyacak romanın ilk tanıtımı yapıldı.

Stephen King bu yıl 73. yaşını kutladı. Usta yazar bir an bile duraksamadan üretmeye devam ediyor. Sai King’i Türkçede son olarak Enstitü kitabı ile gördük. Ancak Kral sonrasında Elevation, If It Bleeds ve Later adlı kitapları da yayımladı. Henüz bu eserler daha dilimize kazandırılmamışken çevrilmeyi bekleyenler arasına bir yenisi eklenior. Billy Summers kitabı 3 Ağustos 2021 tarihinde orijinal dilinde raflarda olacak.

Yeni Stephen King Romanı Billy Summers, Bir Kiralık Katil Hikâyesini Anlatıyor

Roman, adını da aldığı Billy Summers ismindeki kiralık bir katili konu edinecek. Summers, işinin en iyisi. Fakat Dextervari bir şartı var: Hedefinin yalnızca “kötü adam”lardan birisi olması gerekiyor. Summers’ın yavaş yavaş profesyonel mesleğine veda etme zamanı geliyor. Ama elbette, “son bir büyük görev” onu bekliyor. Billy, dünyanın en iyi keskin nişancılarından birisi. Bir Irak Savaşı gazisi. Söz “iş”ten sonra ortadan kaybolmaya geldiğinde ise gerçek bir Houdini’ye dönüşüyor. Peki bu son macerada, tam olarak ne ters gidecek, dersiniz?

- Reklam -

Evet, neredeyse her şey.

Stephen King - Billy Summers

Kitabın yayımcısı Scribner’a göre Billy Summers “yarı savaş hikâyesi, yarı Amerika’ya ve oranın halkına bir aşk mektubu ve fevkalade kötü bir adamın suçlarının intikamını almak üzere harekete geçen; King öykülerinin en ilgi uyandıran ve de şaşırtıcı ikilisini” içeriyor. Roman aşk, şans, kader ve kefaretine karşı tek hakkı olan kompleks bir kahraman hakkında.

- Reklam -

Billy Summers kitabını yayıma hazırlayan Scribner, daha önce King’in O, Sadist, Dolores Claiborne, Uykusuzluk, Uyuyan Güzeller, Christine, Tepki ve Kujo gibi eserlerini yayımlamıştı.

Entertainment Weekly dergisi, yeni Stephen King kitabından kısa bir tadımlık bölüm de paylaştı. Ön okumaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kitabın Türkçe çevirisinin ne zaman yayımlanacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Peki siz yeni bir Stephen King kitabı için heyecanlı mısınız? Yazarın son kitaplarına yetişmeyi başarabildiniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Kurgu üretme fabrikası. :slight_smile:

    @Ozgur neredesin, çevirisini yapsan da bizde tadımlık ön okuma yapsak.

    Entertainment Weekly dergisi, yeni Stephen King kitabından kısa bir tadımlık bölüm de paylaştı. Ön okumaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    “İki milyon. Beş yüz bin önden, kalanı sonra.”

    Billy’nin ıslığı numaranın parçası değildi, zaten kendisi de numara olarak görmüyordu kendini Nick, Frank ve Paulie gibilerine aptal göstermeyi. Bu daha çok bir emniyet kemeri gibiydi. Bir kaza beklediğiniz için değil, tepeden yolun olduğunuz tarafına kimin bir anda gelebileceğini asla bilemeyeceğiniz için kullanırsınız. Bu insanların yanlış yollara saptığı ve paralı otobanda yanlış yönlere gittiği hayat yolu için de doğruydu bu.

    “Neden bu kadar fazla?” Daha önce aldığı en yüksek iş yetmiş bindi. “Politikacı değil, değil mi? Bunu yapmıyorum biliyorsun”

    “Alakası bile yok.”

    “Kötü biri mi?”

    Nick güldü, kafasını salladı ve Billy’ye şefkatle gibi baktı. “Hep aynı soru.”

    Billy başıyla onayladı

    Aptal numarası bir kabuk olabilirdi ama şu doğruydu: sadece kötü insanlara yapardı. Geceleri bu sayede uyuyabiliyordu. Elbete kötü insanlar için çalışarak hayatını kazanıyordu ama bunu ahlaki bir açmaz olarak görmüyordu. Kötülerden, başka kötüleri öldürmek için para alma konusunda bir sorunu yoktu. O kendini basitçe silahı olan bir çöpçü olarak görüyordu.

    “Bu çok kötü bir biri.”

    Hikayedeki “person” kadın mı erkek mi bilemediğim için “biri” olarak düşündüm. Muhtemelen “Kötü bir adam” desem de olurdu ama bilemedim. Direkt okuyarak buradan yazıyorum. Arada birşeyler kaynamış olabilir. King yine 2-3 paragrafla merak ettirmiş hikayeyi. Helal olsun.

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Çevirisini beklediğimiz 3 kitabı vardı. Yazdan sonra 4 kitap olacak.

  4. Avatar for asfgdjh asfgdjh dedi ki:

    Konu çok klasik hatta neredeyse klişe gibi ama Stephen King imzası varsa işin içinde muhteşem bir eser bizi bekliyor demektir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hyperion - Dan Simmons

Hyperion Sonunda Türkçede: Dan Simmons’ın Kült Bilimkurgu Serisi Dilimize Kazandırılıyor

Doc Martin İncelemesi

Doc Martin İncelemesi: Asık Suratlı Başarılı Doktor