in

Stephen King’in Yeni Kitabı Duyuruldu

Stephen King üretmeye ara vermiyor! Usta yazarın 4 novelladan oluşan yeni kitabı If It Bleeds duyuruldu. Holly Gibney serisiyle tanışın!

Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King son 30 yılın en üretken yazarlarından birisi. Özellikle geçen birkaç yıldır, ilerleyen yaşına rağmen yeni kitaplar çıkartma konusunda hiç geri durmadı. Öyle ki yılda bazen birkaç farklı King kitabı karşımıza çıkmaya başladı. Üstelik iş, sadece edebiyatla sınırlı kalmıyor; sinema, televizyon ve çevrimiçi yayın mecralarında da Stephen King imzalı eserler görmeye devam ediyoruz.

Dilimize çoğu zaman Altın Kitaplar tarafından kazandırılan King’i, en son The Outsider (Yabancı) kitabıyla Türkçemizde ağırlamıştık. Henüz Yabancı’yı tam olarak okuyup sindiremeden, King The Institute ve Elevation kitaplarını çoktan duyurmuştu. Usta yazar hızını kesmedi ve bizi yeniden The Outsider’ın dünyasına götürecek yeni kitabı If It Bleeds’i paylaştı.

Goodreads’te gördüğümüz kadarıyla Holly Gibney olarak adlandırılan yeni bir seri başlamış durumda. The Outsider sonrasını konu alacak If It Bleeds ise novellalardan (kısa roman) oluşuyor. Yabancı’da karşımıza çıkan Dedektif Ralph Andersonı yeniden göreceğimiz ve Holly Gibney #2 olarak duyurulan kitapta dört novella var.

- Reklam -

4 Novella Tek Kitapta Buluştu

Mr. Harrigan’s Phone, The Life of Chuck, Rat ve kitaba adını veren If It Bleeds’ten oluşan öyküler toplamı anadilinde 528 sayfadan oluşacak. Kitabın yurt dışındaki çıkış tarihi ise 5 Mayıs 2020 olarak duyuruldu.

Eserin yayıncısı Scribner, novellaları okuru kitabın içine, ürkütücü yerlere çeken bir iş olarak tanımlıyor. Anlayacağınız alıştığımız türde bir Stephen King anlatısıyla karşı karşıya olacağız. Üstelik bu defa tek kitapta, 4 novella şeklinde!

Başta korku olmak üzere pek çok türde eserler veren ve format açısından da roman, öykü, novella demeden kalem oynatabilen King için novella kesinlikle yeni bir tür değil. Kral’ın ilk aklımıza gelen novellalarından bazıları, beyaz perdede de adından çokça söz ettirdi: Stand by Me ve Shawshank Redemption.

- Reklam -

Stephen King’in kitabın kapağını duyurduğu Tweet’e buradan ulaşabilirsiniz.

Bizler The Institute ve Elevation’ı Türkçeye beklerken şimdi çevrilmesini dilediğimiz kitaplar listesine bir yeni King eseri daha girdi.

Altın Kitaplar’ın okurlarını daha fazla bekletmemesini diliyoruz.


* Quentin Tarantino Yeni Romanının Konusunu Anlattı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for HowardTheDuck HowardTheDuck dedi ki:

    Kral, bu kadar kitabı ne ara yazıyor anlamış değilim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

His Dark Materials

His Dark Materials Yeni Fragmanı Yayınlandı

george mason university çarpışma

Yaşamın Başlangıcını Açıklayabilecek Bir Çarpışma Keşfedildi