in

Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar Kitabı Hakkında Kapsamlı Bir Çalışma Yapıldı

Hayat Oyun Kayboluş: Tutunamayanlar Kitabı raflardaki yerini aldı. 13 yazardan kapsamlı ve çoksesli bir eleştirel okuma deneyimi.

Hayat Oyun Kayboluş: Tutunamayanlar Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Hayat Oyun Kayboluş: Tutunamayanlar Kitabı raflardaki yerini aldı. Editörlüğünü Mesut Koçak’ın yaptığı çalışma Ketebe Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Edebiyatımızın usta kalemi Oğuz Atay’ın 1972 yılında yayımlanan ve o zamandan günümüze çokça okunan; birçok eleştirmen tarafından Türkçenin en iyi eseri olarak değerlendirilen Tutunamayanlar’ı üzerine yeni bir çalışma gerçekleştirildi.

Akademisyen Mesut Koçak’ın editörlüğünde hazırlanan kitap toplamda 13 yazardan, Tutunamayanlar görüşleri içeriyor.

- Reklam -

Kitapta yazıları ile yer alan isimler şu şekilde: Mesut Koçak, Turgay Anar, Handan Acar Yıldız, Mehmet Narlı, Serhat Demirel, Güray Süngü, Necip Tosun, Demet Koçyiğit, Beyhan Kanter, Bahtiyar Aslan, Yılmaz Daşçıoğlu, Haluk Oral, Yelda Sözdemir ve Rümeysa Cansever.

Çoksesli eleştirel bir okumayı gerçekleştirmeyi hedefleyen Hayat Oyun Kayboluş: Tutunamayanlar Kitabı’nın temelleri Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 20 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilen 50. Yılında Tutunamayanlar başlıklı bir panelde atıldı. Nihayetinde kitap Ketebe Yayınları’nın Eleştiri dizisi altında okurla buluşmaya hazır hale getirildi.

Hayat Oyun Kayboluş: Tutunamayanlar Kitabı – Kolektif | Arka Kapak Tanıtımı

Hayat Oyun Kayboluş: Tutunamayanlar Kitabı

- Reklam -

Hayat Oyun Kayboluş Tutunamayanlar Kitabı, Tutunamayanlar romanı üzerine kaleme alınan on üç yazıdan ve seçilmiş bir bibliyografyadan oluşuyor. Dahası, Tutunamayanlar’ın hak ettiği “çoksesli” eleştirel okumayı bir ana omurga etrafında birleştirerek okuyucuyla buluşturuyor. Mesut Koçak’ın yayına hazırladığı Tutunamayanlar Kitabı; her biri ilgili alanlarda çalışan yazarlar, akademisyenler, eleştirmenler tarafından kaleme alınan yazılarla Tutunamayanlar’ın “anlatı ormanlarına” girmek isteyen okura, amacı ne olursa olsun, yolunu kaybetmeden ilerleyebilmesi ve onun sırlarıyla ve hazineleriyle karşılaşabilmesi için rehber olmayı hedefliyor. Dolayısıyla Tutunamayanlar’a dair her özenli okuma, onun kendi sırlarından birini daha açmasını sağlıyor.

Toplamda 296 sayfadan oluşan eser geçen haftalarda raflardaki yerini aldı. Gülşen Funda’nın yayıma hazırladığı kitabın düzeltisi Ayşe Nur Rana’ya ait. Çalışmanın, eski Tutunamayanlar baskılarını işaret eden kapak tasarımı ise Harun Tan’dan geliyor.

Oğuz Atay edebiyatına ve yazarın Tutunamayanlar kitabı hakkında hazırlanan bu çalışmaya dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for periyodiknesriyat periyodiknesriyat dedi ki:

    Ulysses gibi, herkesin bildiği ama çok az kişinin okuduğu Tutunamayanlar’a dair araştırmaların yapılıp matbu eserler haline gelmesi sevindirici.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Castlevania 4. Sezon incelemesi

Castlevania 4. Sezon Fragmanı: Kanlı Bir Final Yaklaşıyor

Mersin Mağara 8 Bin Yıl Figür Resim

Mersin’de Mağarada 8 Bin Yıllık Duvar Resimleri Keşfedildi