in ,

Ridley Scott’ın “Gladiator 2” Filminde Çekimler Sona Erdi

“Gladiator 2” filminde çekimler tamamlandı. Ridley Scott’ın yıllar sonra gelen devam macerası prodüksiyon aşaması noktalandı.

Gladiator 2 Cekimleri Tamamlandi
- Reklam -
- Reklam -

Gladiator 2 filminde çekimler bitti. Paul Mescal’ın başrolünde yer aldığı yapım vizyon için geri sayıma başladı.

Ridley Scott’ın 2000 yılında vizyona giren tarihi drama filmi Gladiator, 5 dalda Oscar kazanmış ve adından övgüyle söz ettirmişti. Russell Crowe, Joaquin Phoenix ve Connie Nielsen’in başrollerinde yer aldığı yapım aradan geçen 24 yılın ardından devam filmine kavuşuyor.

Gladyatör 2 filmi, Russell Crowe’un canlandırdığı Maximus’un ölümünden yıllar sonra geçecek ve Lucius Verus’un (Paul Mescal) hikâyesini konu alacak.

- Reklam -

Çekimlerin tamamlandığı haberi Paul Mescal’ın Instagram hesabı üzerinden yaptığı kutlama mesajı paylaşımıyla ortaya çıktı.

Gladiator 2 Çekimleri Tamamlandı Instagram Story

Merakla Beklenen “Gladiator 2” Filminde Çekimler Tamamlandı

2024’ün en çok beklenen yapımları arasında bulunan film, geçen yaz Hollywood’da gerçekleşen senarist ve oyuncu grevleri nedeniyle yayın takviminden şaşmak durumunda kalmıştı. Prodüksiyonu Aralık 2023’te yeniden başlayan yapım, 2024’ün ilk ayı sona ererken çekim aşamasını noktalamış oldu.

Çekimleri Mayıs 2023 tarihinde başlayan yapımın prodüksiyonu Malta ve Fas’ta gerçekleştirildi. Scott, grevler sırasında filmin çekilen kısmını kurgulayarak zamandan tasarruf etmişti.

Yapımın oyuncu kadrosunda Normal People’ın yıldızı Paul Mescal’ın yanı sıra Pedro Pascal, Denzel Washington, Joseph Quinn ve ilk filmdeki Lucilla rolünü yinelemek üzere Connie Nielsen gibi isimler yer alıyor.

Filmin senaryosunu ise son olarak BAFTA adayı Napoleon’da görev alan senarist David Scarpa kaleme alıyor. Yapımın müzikleri The Martian ve Shrek’in bestecisi Harry Gregson-Williams tarafından icra ediliyor. Görüntü yönetmeni koltuğunda ise The Phantom of the Opera ve ilk Gladyatör filmiyle Oscar adaylığı alan John Mathieson yer alacak.

- Reklam -

Gladiator 2 Çekimleri Sona Erdi

86 yaşındaki Ridley Scott geçen yıl başrolünde Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby’nin yer aldığı Napoleon filmi ile izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Ünlü yönetmen tarihi drama türündeki yolculuğuna yeni bir Gladyatör macerasıyla devam edecek.

Gladiator 2 filmi herhangi bir ertelemeye tabi tutulmazsa 24 Kasım 2024 tarihinde vizyondaki yerini alacak.

Sizlerin Gladiator 2 filmi için beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant


Bizleri Facebook, X, Instagram ve Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Suçüstü Dergisi - Polisiye

Çevrimiçi Polisiye Dergisi “SUÇÜSTÜ” Yayın Hayatına Başladı

Alper Gezeravcı Uzay İlk Sözü

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı’nın Uzaydaki İlk Sözleri “İstikbal Göklerdedir” Oldu