in ,

HBO’dan “Harry Potter” Dizisi Geliyor: Projenin Başyazarı “Succession” ile Tanınan Francesca Gardiner Olacak

Harry Potter dizisi başyazarını ve ilk yönetmenini buldu. HBO, J.K. Rowling’in dünyaca ünlü kitap serisini 7 sezonluk bir TV macerasına uyarlıyor.

Harry Potter Dizisi Başyazarı Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter dizisi başyazar koltuğuna Succession, Killing Eve ve His Dark Materials ile tanınan Francesca Gardiner’ı getiriyor. Ayrıca yine Succession’dan Mark Mylod da projenin yönetmenleri arasına katılıyor.

İlk olarak Max için duyurulan ancak daha sonrasında HBO’ya taşınan Harry Potter dizisi, şu sıralar hareketli günlerden geçiyor. Dizi, J.K. Rowling’in genç büyücü Harry Potter’ın maceralarını anlatan yedi kitabının her birini bir sezon olarak uyarlayacak. Warner Bros. Discovery’nin CEO’su David Zaslav, dizinin 2026 yılında ekranlarda olacağını duyurdu.

HBO, uzun süredir beklenen Harry Potter dizisinin başyazar koltuğuna Francesca Gardiner’ı getirdi. Projenin yönetmenleri arasında ise yine Succession’dan Emmy ödüllü Mark Mylod da bulunacak. Gardiner, dizinin yazarlığını ve yapımcılığını üstlenirken Mylod birkaç bölümün yönetmenliğini yapacak ve aynı zamanda yürütücü yapımcı olarak görev alacak.

- Reklam -

Francesca Gardiner, HBO’nun diğer projeleri olan His Dark Materials ve BBC America’da yayınlanan Killing Eve gibi dizilerde de başarılı işler çıkarmış bir isim. Mark Mylod ise HBO için Game of Thrones, The Last of Us ve Entourage gibi popüler dizilerin yönetmenliğini üstlenmiş tecrübeli bir yönetmen. Mylod ayrıca önceki yıl Succession dizisinin “Connor’s Wedding” bölümüyle Emmy ödülü kazanmıştı.

Harry Potter Francesa Gardiner ve Mark Mylod
Francesa Gardiner ve Mark Mylod

Harry Potter Dizisi Kitaplara Sadık Olarak 7 Sezon Sürecek: Oyuncu Seçmeleri Başlıyor

Warner Bros. TV başkanı Channing Dungey, HBO’nun doğru kreatif ekibi bulmak için yoğun bir çalışma yürüttüğünü ve ekipte Gardiner ve Mylod’un yer almasının büyük bir başarı olduğunu belirtti. Ayrıca projenin anahtar isimlerini belirledikten sonra şimdi yeni oyuncu kadrosu için çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. Film serisinde Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint gibi isimler ikonik karakterleri canlandırmıştı. Yeni uyarlama ise tamamen yeni bir oyuncu kadrosu ile genç bir hayran kitlesi oluşturmayı hedefliyor.

Dizinin ilk sezonunun her ne kadar 2026’da gösterime gireceği söylenmiş olsa da henüz ay olarak bir tarih verilmiş değil. Yani 2026’nın aralık ayında da başlayabilir. Her sezon bir kitaba odaklanacak şekilde planlanan 7 sezonluk serinin, on yıllara yayılacağı düşünülüyor.

Warner Bros. ve Brontë Film and TV, projeyi HBO için üretecek. J.K. Rowling, Neil Blair ve Ruth Kenley-Letts ile dizinin yürütücü yapımcıları arasında yer alırken, David Heyman da sinema serisinin yapımcılarından biri olarak ekibe katılacak.

- Reklam -

Harry Potter Dizisi Geliyor HBO

HBO ve Max İçerik Başkanı Casey Bloys, bu yeni Harry Potter projesinin hayranlar için büyük bir heyecan kaynağı olduğunu belirtti.

“Hogwarts dünyasını yepyeni bir şekilde keşfetme fırsatını izleyicilere sunmaktan dolayı mutluyuz.”

HBO imzalı Harry Potter dizisi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son dakika gelişmeleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of the Dragon 2. Sezon Cenaze - Prenses Diana

“House of the Dragon” 2. Sezondaki Yürek Burkan Cenaze Töreni için Prenses Diana’nın Cenazesinden Esinlenildi

Heretic Fragmanı: Hugh Grant'li Korku Filmi Geliyor

Başrolünde Hugh Grant’in Yer Aldığı Korku Filmi “Heretic”ten İlk Fragman