in , ,

Johnny Depp, ‘En Karanlık Zamanlarında’ Yaptığı Otoportresini Satışa Çıkardı: “Deliliğin Beşinci Yılı”

Johnny Depp, en sıkıntılı zamanlarında yaptığı otoportresini satışa çıkartıyor. Ünlü aktör, eski eşi Amber Heard ile zorlu bir dava süreci geçirmişti.

Johnny Depp Otoportre
- Reklam -
- Reklam -

Johnny Depp bu yıl ikinci serigrafi sergisini açarken en zorlu dönemlerinde üzerinde çalıştığı otoportresini de satışa çıkartıyor. Ünlü oyuncu gelirin bir kısmını kâr amacı gütmeyen Mental Health America (Amerika Ruh Sağlığı) kurumu ile paylaşacak.

Johnny Depp geçen son birkaç yılda Amber Heard ile tartışmalı davasıyla gündemdeydi. Bu yıl ikinci serigrafi sergisini açan Depp sanatsal çalışmalarına otoportre ile devam ediyor.

Associated Press’e göre bu yılın başında Castle Fine Arts’ta yeni serigrafi sergisini açan Johhny Depp sanatsal çalışmalarına yeni bir konuyla devam etmeye karar verdi: Otoportre.

- Reklam -

Sanatçının yeni çalışması, Depp’in 2015’te Dior parfüm markasının yüzü olduğu sırada Jean-Baptiste Mondino tarafından çekilen bir fotoğraftan ilham alıyor.

YouTube video

(Tanıtım videosunu YouTube’dan izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Tanıtım videosuna göre eserin adı Five ve Jonny Depp’in eski eşi aktris Amber Heard arasındaki davaları takip eden “deliliğin beşinci yılı” olarak adlandırdığı dönemi temsil ediyor.

Johnny Depp’in Otoportre Çalışması Amber Heard ile Davalık Olduğu Süreçte Tasarlandı

Heard, 2018 yılında Washington Post’ta yayımlanan bir makalede Depp’in fiziksel olarak kendisine şiddet uyguladığını iddia etmişti.

İngiltere’de yapılan ilk davada Depp, The Sun gazetesinde Heard’ü istismar ettiğine dair haberin yer alması üzerine gazetenin sahibine dava açtı. Depp davayı kaybetti ve ardından ünlü oyuncudan Fantastik Canavarlar ve Karayip Korsanları film serilerinden çekilmesi istendi.

Virginia’da görülen diğer final davasında ise Heard iddialarını kanıtlayamamış ve jüri, “cinsel şiddet” ve “aile içi şiddet” ifadelerinin iftira olduğuna karar vermişti.

Depp, portre üzerinde 2021 yılında çalışmaya başladı ve tanıtım videosunda eserini “karanlık ve kafa karıştırıcı bir dönemde” yaptığını kaydetti.

Johnny Depp Otoportre Sergisi

- Reklam -

Yeni çalışma, Depp’in hem geçen yıl hem de Mart 2023’te Castle aracılığıyla gerçekleştirdiği çizgi roman tarzı serigrafilerin devamı niteliğinde. Friends & Heroes adını taşıyan bu sergide Depp’e kariyeri boyunca ilham veren Heath Ledger, Bob Marley, River Phoenix ve Hunter S. Thompson gibi isimlerin tasvirleri yer alıyordu.

Johnny Depp Otoportresi

“En Kişisel Parçası”

Castle Fine Art’ın genel müdürü Ian Weatherby-Blythe tanıtım videosunda yeni eserden etkilendiğini şu sözlerle belirtti:

“Bence bu şu ana kadar yaptığı en kişisel parça.

“Johnny’nin hâlâ birçok hayranı olduğunu düşünüyorum; ama aynı zamanda alıcıların bunu eşsiz bir sanat eseri olarak göreceğini umuyorum. Bütün hayatını resim çizerek ve boyayarak geçirdi. Sanat uzmanlarının bunu göreceğini düşünüyorum.”

Johnny Depp Sanat

Çalışmanın etiket fiyatı 1.950 sterlin (yaklaşık 67.450 TL) ve önceki sergilediği eserlerden daha düşük bir fiyatla satılıyor. Johnny Depp çalışmaların her birisini kişisel olarak imzalayacak ve satıştan elde edilen gelirin yaklaşık yüzde 10’unu Mental Health America kurumuna bağışlayacak.

Johnny Depp’in sanatsal çalışması hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: ARTNews

İrem Şimşek

21 yaşındayım. İletişim Fakültesi’nde okuyorum. Bir süredir deneme yazıyorum, farklı platformlarda haber yazmaya ve çeviri yapmaya çalışıyorum. En çok sinemayı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Webb, Herbig-Haro 46/47 Çiftini Görüntüledi

James Webb, 1.470 Işık Yılı Uzakta Bulunan Oluşum Aşamasındaki İki Genç Yıldızı Görüntüledi

Şehir ve Şehir - M. İhsan Tatari | Çevirmenin Çemberi

Şehir ve Şehir – M. İhsan Tatari | Çevirmenin Çemberi: “Besźel ve Ul-Qoma’ya Yeni Bir Hayat Üfleme Çabaları”