in ,

Nobel Ödüllü Yazar André Gide İmzalı “Mahsur Kadın” Yeniden Türkçede

André Gide imzalı “Mahsur Kadın” bir kez daha Türkçedeki yerini alıyor. Eser Timaş Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Mahsur Kadın - André Gide
- Reklam -
- Reklam -

André Gide imzalı Mahsur Kadın Türkçe raflarındaki yerini aldı. Yazarın toplumda infial yaratan iki davadan izlenimleriyle kaleme aldığı eser Timaş Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Edebiyat dünyasında modernizmin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilen André Gide, 1869 yılında Paris’te doğdu. Fransız yazar, romancı ve düşünür yapıtlarında özgürlük, ahlaki çelişkiler ve bireysel özgürleşme gibi temaları ele alan bir isim olarak tanınır.

19. yüzyıl sonlarında ve 20. yüzyıl başlarında Fransız edebiyatının etkili bir figürü haline gelen Gide’in eserleri arasında Ayrı Yol (L’Immoraliste), Kalpazanlar (Les Faux-Monnayeurs) ve Pastoral Senfoni (La Symphinie Pastorale) ve Isabelle gibi önemli romanlar bulunmaktadır. Romanlarında çoğunlukla cinsellik, ahlaki normlar ve toplumsal baskı gibi konuları ele almıştır.

- Reklam -

1947 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü de kazanan Gide, ayrıca otobiyografik ve düşünsel eserler de kaleme aldı. En ünlü eserlerinden biri olan Tohum Ölmezse (Si le grain ne meurt), kişisel ve entelektüel gelişimini anlatan bir anı kitabıdır. Gide, edebi çalışmalarının yanı sıra sosyal ve politik konularda da aktifti ve insan hakları savunucusu olarak tanınıyordu.

Yazarın jüri olarak görev aldığı davalardan ilham alarak yazdığı Mahsur Kadın ise, diğer eserlerinden farklı bir anlatıma sahip olması ve konusuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Dilimize daha önce farklı yayınevlerinden de çıkan kitabın tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Mahsur Kadın – André Gide | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Mahsur Kadın - André Gide

Mahsur Kadın’da Nobel Edebiyat Ödüllü yazar André Gide zamanında jüri üyesi olarak yer aldığı ceza mahkemelerinde görülen ve toplumda infial yaratan iki davayı ele alır.

22 Mayıs 1901’de Poitiers başsavcısı, elli iki yaşındaki Mélanie Bastian’ın, annesi tarafından yirmi beş yıldır tavan arasına kapatıldığını isimsiz bir mektupla öğrenir. Bakımsız bir odada, çöplerin arasında, yiyecekten uzak yaşar yıllarca. Peki bu dava, failleri apaçık ortadayken nasıl olur da sanığın beraatıyla sonuçlanabilir?

- Reklam -

Bu davayı Redureau Vakası izler. Yaşına göre haddinden fazla çalıştırılan, hatta sömürülen genç Marcel Redureau çalıştığı bağın sahibini ve tüm ailesini öldürür. Peki bu katliamın arkasında yatan sebep nedir?

Adaletin tecelli edip etmediğini hem hür bir vatandaş hem de bir yazar olarak gözlemleyen ve izlenimlerini okura aktaran Gide’den hukuk ve adalet kavramlarını masaya yatıran sürükleyici bir eser.

“André Gide, sade adı söylendiği zaman bir medeniyeti, bir kültürü en iyi taraflarıyla hatırlatan nadir insanlardandır.” –Ahmet Hamdi Tanpınar

Ozan Kırıcı’nın Fransızca aslından çevirdiği roman 144 sayfadan oluşuyor. Eseri Mayıs 2023 itibarıyla kitapçılardan ve kitap satışı yapan dijital mağazalardan temin edebilirsiniz.

André Gide kitapları hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, edebiyatla ilgili içeriklerimizden haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dwayne Johnson "Hızlı ve Öfkeli" Serisine Geri Dönüyor

Yıllar Süren Kavga Son Buldu: Dwayne Johnson “Hızlı ve Öfkeli” Serisine Geri Dönüyor

Vice Media Group İflas

Disney 3 Milyar Doları Gözden Çıkarmıştı: Dünyanın En Büyük Dijital Medya Şirketlerinden Vice İflas Ediyor