in ,

Disney 3 Milyar Doları Gözden Çıkarmıştı: Dünyanın En Büyük Dijital Medya Şirketlerinden Vice İflas Ediyor

Vice Media Group iflas başvurusunda bulundu. Vice ve Motherboard gibi platformların sahibi dev medya şirketi için yolun sonu göründü.

Vice Media Group İflas
- Reklam -
- Reklam -

Vice Media Group iflas ediyor. Vice, Motherboard, The Creators Project ve Munchies’in sahibi medya şirketi içine düştüğü ekonomik açmazdan çıkamadı.

Çoğunlukla genç nesle hitap eden dijital platformların sahibi olan Vice Media Group, iflas başvurusunda bulundu. Bir zamanlar 5.7 milyar dolar değerlemeye ulaşan küresel haber yayıncısı ve TV şirketi Vice yolun sonuna geldi. Firma bugün, satışı kolaylaştırmak ve geleceğini korumak için iflas başvurusunda ublundu.

The New York Times’ın aktardığına göre Vice News, Motherboard, Refinery29 ve Vice TV gibi birçok markaya sahip olan Vice; iflas başvurusundan önce en az 5 şirketle satış görüşmelerine dahil oldu. 2017 yılında yakaladığı “gençlik trendi” ile 5.7 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşan Vice, geçen haftalarda yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bir satışa razı görünmüştü.

- Reklam -

Vice Media Group

Şirket son olarak 100’den fazla personeli işten çıkartarak Vice News Tonight programını iptal etmiş ve yeniden yapılandırmaya gitmişti.

Vice Media Group Satış Sürecini Kolaylaştırmak için İflas Başvurusunda Bulundu

Haber, teknoloji ve yaşam tarzı gibi internet sitelerini okurlarla buluşturan medya grubunun hissedarları arasında Shane Smith (%20), The Walt Disney Company (%16, A&E Networks (%20)
TPG Capital (%44), Soros Fund Management (%10) ve James Murdoch (azınlık hissesi) bulunuyor.

Vice Media Group; Fortress Investment Group,Soros Fund Managementve Monroe Capital’i içeren bir grup alacaklının “şirketin varlıklarının önemli bir kısmı” için şartlı bir teklifte bulunduğunu söyledi. Buna göre dev medya grubu yalnızca 225 milyon dolara el değiştirmek durumunda kalabilir.

Gelecek iki ila üç ay içinde sonuçlanması beklenen satış sürecinin, diğer tarafların şirket için “daha yüksek veya daha iyi teklifler” sunmasına izin verileceği de belirtildi. A&E Networks ile ortak girişim olan Vıce TV’nin satış anlaşmasının bir parçası olmadığı da açıklandı.

- Reklam -

Vice Media Group İflas Ediyor

Son dönemlerde haber, eğlence ve teknoloji şirketleri düşen reklam gelirleriyle güç kaybetti. Birçok firma işgücünde azaltmaya gitti ve bazı departmanların fişini çekti. Nisan ayında internet devi Buzzfeed, haber bölümünü tamamen kapatacağını duyurdu.

Vice Media Group’un içine düştüğü duruma dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian, Edition CNN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mahsur Kadın - André Gide

Nobel Ödüllü Yazar André Gide İmzalı “Mahsur Kadın” Yeniden Türkçede

Karınca Kolonisi Ölü Taklidi

Dünyada İlk Defa Bir Karınca Kolonisinin Tamamı Ölü Taklidi Yaparken Gözlemlendi