Menu
in , ,

Francis Ford Coppola’nın Tutku Projesi “Megalopolis”ten İlk Tanıtım Yayınlandı

“Megalopolis” filmi için ilk klip paylaşıldı. Francis Ford Coppola’nın distopik bir gelecekte geçen yeni projesi, 2024 bitmeden izleyicilerle buluşacak.

Megalopolis filmi ufukta gözüktü. Francis Ford Coppola’nın gerçeğe dönüştürmek için uzun yıllar beklediği tutku projesi dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapacak. Merakla beklenen yapımdan ilk klip paylaşıldı. Tanıtımda Adam Driver’ın kısa bir sahnesine yer verildi.

Başta The Godfather üçlemesi olmak üzere Apocalypse Now ve Bram Stoker’s Dracula gibi yapımlarla sinema tarihine damga vuran Francis Ford Coppola, yıllar sonra yeni bir yapımla geri dönüyor.

Usta yönetmenin uzun yıllardır hayalini kurduğu ve “rüya projem” olarak tanımladığı Megalopolis’in çekimleri Mart 2023’te tamamlanmıştı. Prodüksiyon sürecinde maddi sıkıntılar çeken ve tamamlandıktan sonra da dağıtımcı bulmakta güçlük çeken filmin 2024 bitmeden izleyicilerle buluşması bekleniyor.

- Reklam -

Megalopolis Yıkıcı Bir Felaketin Sonrasını Anlatıyor

Megalopolis filmi, yıkıcı bir felakete şahitlik eden New York’u yeniden ayağa kaldırmaya çalışan bir mimarın tuhaf hikâyesini konu alıyor.

Coppola, yıldızlarla dolu kadrosuyla dikkat çeken yapımın senaryosunu yazmaya 1980’de başlamıştı. 84 yaşındaki usta yönetmen, hayalini gerçeğe dönüştürmek için filmi kendi finanse etmişti. İlk fotoğrafları geçen günlerde yayınlanan yapımdan ilk video da izleyicilerin beğenisine sunuldu.

New York’un yeniden inşası sırasında “Amerika’da geçen bir Roma destanı” olarak tanımlanan yapımın ilk görüntülerinde Adam Driver’ın canlandırdığı Sezar, bir gökdelenin çatısında gergin anlar yaşıyor.

Megalopolis İlk Bakış Videosu | İZLE

(Videoyu YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Coppola Instagram üzerinden yaptığı paylaşımında, filmi merhum eşi Eleanor Coppola’ya ithaf ettiğini açıkladı:

Megalopolis her zaman sevgili eşim Eleanor’a adanmış bir film olmuştur. Bu 4 Mayıs’ta onun doğum gününü birlikte kutlamayı gerçekten umuyordum. Ancak ne yazık ki bu mümkün olmadı. Bu nedenle onun adına bir hediyeyi herkesle paylaşmama izin verin.”

Filmin oyuncu kadrosu birçok yıldız ismi bir araya getiriyor. Sezar rolünde yer alan Adam Driver’a New York Belediye Başkanı rolünde Forest Whitaker eşlik ediyor. Ayrıca Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Aubrey Plaza, Dustin Hoffman, Laurence Fishburne ve Shia LaBeouf da kadrodaki diğer isimler arasında. Bu oyunculara ek olarak Coppola’nın kız kardeşi Talia Shire ve yeğeni Jason Schwartzman da oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Prömiyerini 14 Mayıs – 25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cannes Film Festivali’nde yapacak Megalopolis’in bu yıl içerisinde izleyicilerle buluşması bekleniyor. Francis Ford Coppola ise çoktan bir sonraki projesi üzerinde çalışmaya başlamış durumda.

Siz Francis Ford Coppola’nın yeni filmi için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version