in

Francis Ford Coppola’nın Tutku Projesi “Megalopolis” Filminde Çekimler Tamamlandı

Megalopolis çekimleri tamamlandı. Francis Ford Coppola imzalı bilimkurgu filminin kadrosunda Adam Driver, Aubrey Plaza ve Laurence Fishburne gibi yıldızlar yer alıyor.

Megalopolis Çekimleri Sona Erdi
- Reklam -
- Reklam -

Megalopolis çekimlerinde sona gelindi. Francis Ford Coppola’nın uzun yıllara yayılan tutku projesinde prodüksiyon aşaması tamamlandı. Bilimkurgu türündeki filmin oyuncu kadrosu Adam Driver, Aubrey Plaza, Laurence Fishburne ve Giancarlo Esposito gibi yıldızlara ev sahipliği yapıyor.

Onlarca yıl yapılan tartışmalar sonrası, Francis Ford Coppola’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı tutku projesi Megalopolis’in prodüksiyonu resmen tamamlandı. Oscar ödüllü yönetmen bu iddialı proje fikrini ilk kez 1980 yılında tasarlamıştı. Yönetmenin tutku projelerinden biri, yüksek konseptli bir proje olmasının yanında, maliyetli bir iş olduğu için hızlı ilerlemesini engelleyen birçok engelle karşı karşıya kaldı. Ancak tüm zorluklara rağmen Coppola projeyi hayata geçirmeyi başardı ve şimdi sadece geriye kurgusu kaldı.

Film için yeni oluşturulan ve hızla ilgi gören resmi Instagram hesabı aracılığıyla yapılan duyuru, hayranların Coppola’nın başyapıtlarından birini daha deneyimlemek için ne kadar istekli olduklarının bir yansıması. Sayfada görülen ve filmin adını taşıyan dev bir klaketin fotoğrafının alt yazısında “Bu bir bitiş” yazıyor.

- Reklam -

Megalopolis Çekimleri Sona Erdi

Megalopolis Filmi Post Prodüksiyon Aşamasına Geçti

Hiçbir büyük stüdyo Coppola’nın Megalopolis’i yapma vizyonunu satın almaya istekli olmayınca, film yapımcısı projeyi kendi kişisel parasıyla finanse etmeye karar verene kadar film geliştirme sürecinde kaldı. Haberlere göre Coppola, Kuzey Kaliforniya bölgesindeki popüler şarap imalathaneleri de dahil olmak üzere bazı varlıklarını satarak filmin gerektirdiği 100 milyon dolarlık bütçeyi karşılayabildi.

Destanın çekimlerine geçen sonbaharda Atlanta, Georgia’da başlandı ancak filmin kreatif departmanında büyük bir revizyona gidilmesi gerektiğinde aşılması gereken son bir engel vardı. O dönemde yayınlanan haberlerde, başlangıçta ayrılan bütçenin Coppola’nın isteklerini karşılamaya yetersiz kalması ve bu nedenle önemli yaratıcı personelin projeden ayrılması sonrasında prodüksiyonun zayıfladığı belirtilerek durum olduğundan fazla abartıldı ve filmin yarıda kalacağı bile söylendi.

Haberlerde sette oyuncular ve ekip için zorluklar yaşandığı da iddia edildi, ancak Coppola ve filmin yıldızlarından Adam Driver bu iddiaları hemen yalanladı. Driver o dönemde yaptığı bir açıklamada Megalopolis’in çekimlerinin “yaşadığı en iyi çekim deneyimlerinden biri” olduğunu söyledi. Driver sözlerine şöyle devam etti:

“Ekibimiz hızlı ve yaratıcı, kostüm departmanımız yerinde, oyuncular inanılmaz ve istekli ve Francis birlikte çalışılabilecek en anlayışlı ve sevecen insanlardan biri.”

Megalopolis Çekimleri Sona Erdi

- Reklam -

Megalopolis Ne Zaman Çıkacak?

Megalopolis fikri, ikinci Catiline Komplosu’ndan esinlenerek ortaya çıktı. Ancak, film fütüristik bir ortamda geçecek ve doğal bir felaket sonrası New York’un alt yapısının yok olmasıyla ortaya çıkan ütopya fikrini savunan hırslı bir mimara odaklanacak. Film, The Mandalorian’da kullanılan tekniklerle benzer şekilde yenilikçi teknolojiler kullanarak çekileceği için, izleyicilere görsel açıdan çarpıcı bir deneyim sunması bekleniyor.

Filmin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini üstlenen Coppola, potansiyel olarak kariyerinin en önemli filmi olabilecek Megalopolis için heyecan verici bir yıldız kadrosu bir araya getirdi. Adam Driver’ın yanı sıra Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Aubrey Plaza, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Talia Shire ve Jason Schwartzman gibi diğer ünlü isimler de filmde yer alacak.

Megalopolis Francis Ford Coppola

Henüz Megalopolis’in bir vizyon tarihi bulunmuyor. Fakat çekimlerin tamamlandığı düşünülürse, hayranlar yakında ilk bakış fotoğrafları ve fragman bekleyebilirler.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bill Skarsgard - Welcome to Derry Pennywise Rol

Bill Skarsgard, Pennywise’ın Geçmişini Anlatacak “Welcome to Derry” Dizisinde Rol Almayacak

Ed Harris "Wonder Man" Dizisine Katıldı

Ed Harris “Wonder Man” Dizisi ile Marvel Sinematik Evreni’ne Dahil Oluyor