in ,

Francis Ford Coppola, “Megalopolis”ten Sonraki Filmi Üzerinde Çalışmaya Başladı

Francis Ford Coppola, ‘rüya filmi’ olarak tanımladığı “Megalopolis”ten sonrasını planlamaya başladı.

Francis Ford Coppola Yeni Filmi - Megalopolis
- Reklam -
- Reklam -

Francis Ford Coppola, yeni filmi üzerindeki çalışmalarına hız kazandırdı. Sinema tutkunları yönetmenin Megalopolis isimli son projesini beklerken Coppola sonraki adımı planlamaya devam ediyor.

Sinemaseverler başrolünde Adam Driver’ın yer aldığı bilimkurgu, distopya ve drama türlerini buluşturan yeni Francis Ford Coppola filmi Megalopolis’i merakla bekliyor. Şimdilik vizyon tarihi belirtilmeyen bu yapım, Coppola tarafından “rüya projesi” olarak anılıyor ve yönetmenin onlarca yılı bulan bir hayalini gerçekleştirme hamlesi olarak yorumlanıyor.

Megalopolis, Roma İmparatorluğu’ndaki komplolardan ilham alıyor ve bir felaketin ardından New York kentini yeniden inşa etmeye kalkan bir mimarın hikâyesini konu ediniyor.

- Reklam -

Geçen günlerde özel bir gösterimde potansiyel dağıtım firmalarına gösterilen yapımın 2024 yılı içerisinde vizyona girmesi bekleniyor.

Francis Ford Coppola, “Megalopolis”in Ardından Yeni Filmi Üzerinde Çalışmaya Başladı

Filmografisinde The Godfather üçlemesi, Apocalypse Now ve The Conversation gibi klasikler bulunmasına rağmen Francis Ford Coppola, Megalopolis için finansman bulmakta zorlanmıştı.

84 yaşındaki yönetmen, geçen zorlu sürecin ardından Deadline’a verdiği demeçte Megalopolis’ten sonraki projesi hakkında konuştu.

Megalopolis’in bittiğini anlamamın bir yolu da yeni bir film üzerinde çalışmaya başlamış olmam. Hiçbir şekilde ucuz olmayacak ama buna ‘epik bir film’ denebilir mi bilmiyorum.”

Coppola sonraki yapımı hakkında başka bir detay paylaşmadı.

Francis Ford Coppola Yeni Filmi - Megalopolis 2024

Megalopolis filmi ise usta yönetmenin yıllarca taslaklarını yeniden yazıp durduğu ve 11 Eylül terör saldırılarının ardından rafa kaldırdığı bir projeydi.

- Reklam -

Çekimleri Mart 2023’te tamamlanan yapım, uzun zamandır post prodüksiyon sürecindeydi.

Megalopolis Filmi Hakkında Detaylar

Megalopolis, büyük bir felaketten sonra New York’u bir tür ütopya olarak yeniden inşa etmek için kentin yozlaşmış belediye başkanına karşı çıkan bir mimarı ele alıyor. Coppola daha önce filmin Romalı senatör Lucius Sergius Catilina ile Marcus Tullius Cicero arasındaki komplo hikâyesinden ilham alacağını açıklamıştı.

Francis Ford Coppola Yeni Film - Megalopolis

Filmin oyuncu kadrosunda Caesar rolünde Adam Driver, Julia Cicero rolünde Nathalie Emmanuel, Frank Cicero rolünde Giancarlo Esposito yer alıyor. Ayrıca Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Jason Schwartzman, Shia LaBeouf, Talia Shire ve Grace VanderWaal kadroda yer alan diğer isimler arasında.

Francis Ford Coppola’nın Megalopolis ve sonraki filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider


Yeni sinema haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güneş Sistemi'nin Sınırları Nerede Bitiyor?

Güneş Sistemi Tam Olarak Nerede Sona Eriyor? | Tartışma

Getty Müzesi Ücretsiz Sanat Eserleri

80.000’den Fazla Sanat Eseri Dijital Ortamda Ücretsiz Kullanıma Açıldı