Menu
in , ,

Yeni “Aslan Kral” Filmi “Mufasa: The Lion King”den İlk Fragman Yayınlandı

“Mufasa: The Lion King” filmi için ilk fragman paylaşıldı. Disney, “Aslan Kral” hikâyesinin öncesini beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor.

Mufasa: The Lion King filmi ile Disney 2024’ün iddialı animasyon projelerinden birisini daha tanıttı. Yapımdan yayınlanan ilk fragman, izleyicileri Aslan Kral’ın geçmişine götürüyor.

The Walt Disney Company’nin en ünlü markaları arasında bulunan The Lion King’in ilk filmi 1994 yılında vizyona girmişti. 2 dalda Oscar ile ödüllendirilen yapım, döneminin kültleri arasında yer almış; macera daha sonra film ve TV yapımlarıyla devam etmişti.

2019’da yeniden beyaz perdeye konuk edilen The Lion King ile birlikte Disney yavaş yavaş Star Wars benzeri bir Aslan Kral Sinematik Evreni kurmanın ipuçlarını vermeye başlamıştı. Şimdi ise o geniş çaplı kurgu evreninin yeni adımı olan Mufasa: The Lion King izleyicilerle buluşmak için gün sayıyor.

- Reklam -

Mufasa: The Lion King Filmi, Beyonce ile Kızını Aynı Yapımda Buluşturuyor

Aslan Kral’ın öncül hikâyesini ele alacak Mufasa’dan yayınlanan ilk fragman, Beyoncé’un kızı Blue Ivy Carter’ın da yapımın seslendirme kadrosunda olduğunu ortaya çıkardı. Filmde Nala karakterini Beyoncé’un canlandıracağı biliniyordu. Böylelikle Blue Ivy Carter da filmde Nala ile Simba (Donald Glover) karakterlerinin kızı Kiara’yı seslendirecek.

Blue Ivy Carter’ın Empire’a verdiği röportajda filmin yönetmeni Barry Jenkins (Moonlight), Carter’ı Kiara rolünde oynatma kararını hiç düşünmeden aldıklarını açıkladı.

Jenkins, Blue Ivy’nin vokal yeteneğinin ilk olarak çok satan çocuk kitabı Hair Love’ın sesli kitap versiyonunu dinlediğinde dikkatini çektiğini belirtti. Ünlü yönetmen, genç sanatçının çalışmasını “kesinlikle harika” olarak nitelendirdi ve sonuçta anne ve kızın perdede birlikte anne-kız rollerini canlandırmasının normal şartlarda sinemaya taşıması zor olan bağları aktarmaya yardımcı olacağını düşündüğünü kaydetti.

Jenkins, kararı şu sözlerle değerlendirdi:

“Beyoncé’un kızıyla bir arada olmasını ve onun ne kadar sevimli, nazik ve destekleyici olduğunu izlemek gerçekten çok özeldi. Bence bu durum performanslarına da yansıdı. Bence bu, ilişkilerinin bu bölümünü bu karakterler olarak paylaştıkları şu anda, ikisi için gerçekten güzel bir zaman kapsülü olacak.”

Mufasa: The Lion King Film Fragmanı | İZLE

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yeni Aslan Kral macerası, ilk filmin öncesinde yaşananları perdeye taşıyacak. Öte yandan yapımda sonrasına ait parçalar da yer alacak. Jenkins bu geçişlerin nasıl sağlanacağına dair detay paylaşmasa da filmin Simba ile babasının yolculuklarını işlerken geçmiş ve günümüz arasında bağlantılar kurması bekleniyor.

2019 tarihli yeniden çevrim gişede 1,6 milyar dolardan fazla hasılat elde etmişti. Dolayısıyla Disney, yeni yapımda da daha azını beklemiyor.

Filmin seslendirme kadrosunda Beyoncé ve Blue Ivy ile beraber Pumbaa rolüyle Seth Rogen (Knocked Up), Simba rolüyle Donald Glover, Timon rolüyle Billy Eichner (Bros) ve Rafiki rolüyle John Kani (Black Panther), ilk yapımdaki rollerini yineleyecek. Ayrıca James Earl Jones ile hatırlanan Mufasa rolünü Aaron Pierre (Krypton) üstlenirken yapımın diğer seslendirme sanatçıları arasında ise Thandiwe Newton (Westworld), Mads Mikkelsen (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) ve Kelvin Harrison Jr. (Genius) yer alıyor.

Mufasa: The Lion King filmi 20 Aralık 2024 tarihinde sinema salonlarında gösterime girecek

Mufasa: The Lion King filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version