in ,

Türkiye’nin Köklü İnternet Sitelerinden Mynet, Onedio ve Maçkolik’in Sahibi Mediazone’a Satıldı

Mynet, Onedio ve Maçkolik platformlarının da sahibi olan Mediazone tarafından satın alındı. İstanbul Portföy tarafından kurulan şirket bu hamleyle çatısını iyice genişletmiş oldu.

Mynet - Mediazone Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Mynet, İstanbul Portföy tarafından kurulan Mediazone’a açıklanmayan bir tutar karşılığında satıldı. Türk internet ekosisteminin en köklü oluşumlarından olan Mynet; Onedio ve Maçkolik’in de sahibi olan Mediazone’un oldu.

Mynet Medya ve Mynet’in web oyunları bölümü, çatısı altında birçok dikkat çekici medya, spor ve eğlence kuruluşunu bulunduran Mediazone tarafından satın alındı.

Mediazone geçen dönemlerde Maçkolik’in çoğunluk hissesi ile sosyal içerik platformu Onedio’nun tamamını satın almıştı.

- Reklam -

Bağımsız portföy yönetim şirketi olma özelliği taşıyan İstanbul Portföy’ün altında çalışmalarını sürdüren Mediazone, medyadaki ses getiren yatırımlarına devam ediyor.

Mediazone, Onedio ve Maçkolik’in Ardından Mynet’in de Sahibi Oldu

Mynet Medya’yı ve Web oyunları kısmını bünyesine katan Mediazone, bu büyük birleşmeyle dijital medya alanına yenilik ve değer katmayı hedefliyor. Gerçekleşen satın alma hamlesiyle beraber Mynet, Onedio ve Maçkolik gibi Türkiye’de yüksek trafik elde eden platformlar tek bir çatı altında toplanmış oldu.

Mynet - Mediazone Satın Alım

Mediazone CEO’su Kaan Kayabalı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Günlük 1 milyonu aşkın sadık app kullanıcısıyla, ayda ulaştığı 45 milyon kişiyle, 24 yıllık geçmişiyle Mynet hâlâ Türkiye’nin en etkili ve büyük mecralarından biri.

- Reklam -

“Bu sinerji çok uzun süredir hayal ettiğimiz ve üzerinde çalıştığımız bir konuydu.

“Tek çatı altında Mynet, Onedio, Maçkolik ve yakında açıklayacağımız yeni satın alımlarımızla Türkiye’nin en büyük dijital medya ve dijital reklam oyuncularından birisi hâline geliyoruz.”

Kayabalı ayrıca dijital medya ve reklam teknolojileri alanında stratejik satın almalara devam edeceklerini açıkladı. Kayabalı bu hamlelerinin ardındaki amacı ise Türkiye’nin ve bölgenin en büyük dijital medya operasyonunu kurarak hem operasyonel verimliliği artırmak hem de reklamverenlere daha iyi hizmet vermek şeklinde tanımladı.

Mynet - Mediazone Maçkolik Onedio Satın Alma

“Mynet Games” ve Eğitim Altyapı Şirketi “Vidobu” Satın Almanın Dışında Tutuldu

Mynet’in mobil ve Facebook oyunlarının sahibi olan Mynet Games ile eğitim altyapısını sağlayan LMS ve Eğitim SaaS şirketi Vidobu satın almaya dahil edilmedi. Bu mecralar Mynet’in eski sahibi olan Emre Kurttepeli’de kaldı. Şirketin adı ise Vuvy olarak değiştirildi.

Siz bu satın alma hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doctor Who 60. Yıl Özel Bölümleri Tarih Fragman

David Tennant’ın Geri Döndüğü “Doctor Who” 60. Yıl Özel Bölümlerinde Tarih Belli Oldu [FRAGMAN]

The Crown 6. Sezon Fragmani

Netflix Dizisi “The Crown” Sona Eriyor: 6. Sezondan İlk Fragman Yayınlandı