in ,

“Squid Game” Yıldızı Cinsel Taciz Nedeniyle Hapis Cezası Aldı

O Yeong-su cinsel tacizden suçlu bulunarak 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 79 yaşındaki oyuncu, “Squid Game” dizisindeki rolüyle tanınıyordu.

O Yeong-su - Squid Game Oyuncusu - Hapis Cezası
- Reklam -
- Reklam -

O Yeong-su rızası dışında bir kadına sarıldığı ve onu öptüğü nedeniyle cinsel istismardan suçlu bulundu. 79 yaşındaki ünlü aktör 8 aylık hapis cezası aldı.

Netflix’in dünya çapında geniş izleyici kitlesine ulaşan yapımı Squid Game’de canlandırdığı Oh Il-nam rolüyle Emmy adaylığı alan O Yeong-su cinsel istismar sebebiyle hapis cezasından hüküm giydi.

2022 yılında başlayan dava geçen günlerde sonuçlandı. O Yeong-su 2017 yılında rızası dışında bir kadına cinsel tacizde bulunması sebebiyle hakim karşısına çıkarıldı. Aktör, tarafına yöneltilen suçlamaları reddetti. Dava sonrasında jürinin kararına saygı duyduğunu ifade eden Yeong-su hapis cezasına ek olarak 40 saat sürecek cinsel istismar rehabilitasyon programına da katılacak.

- Reklam -

O Yeong-su daha öncesinde yaptığı açıklamada yakınlardaki gölü gezdirmek amacıyla kadının elini tuttuğunu söylemişti ve eklemişti:

“Özür diledim çünkü kadın bu konuyu problem etmeyeceğini söylemişti. Fakat özür dilemem suçlamaları kabul ettiğim anlamına gelmiyor.”

O Yeong-su - Squid Game Oyuncusu - Hapis Ceza

Jüri Jeong Yeon-ju ise olay kayıtlarının ve kurbanın açıklamalarının birbirini tuttuğunu ifade etti:

“Olay ve açıklamalar tutarlı. Ve bu açıklamalar sadece olayı gerçekten yaşamış birisi tarafından yapılabilir.”

Jürinin açıklamaları ise kurbanın günlüğüne yazdığı detaylar ile olaydan sonra verilen ifadelerin tutarlı olduğu yönünde.

“Squid Game” Oyuncusu O Yeong-su Hapis Cezası Aldı

O Yeong-Su, Squid Game ile dünya çapında şöhret elde etmeden önce ülkesinde de tanınan bir isimdi. Yaklaşık 50 yılı aşan kariyerinde tiyatrodan (King Lead) Güney Kore dizilerine (Chocolate) gibi birçok yapımda rol almıştı.

- Reklam -

Aktör, Squid Game dizisinde canlandırdığı Oh Il-nam karakteri ile Emmy ve Altın Küre ödüllerine aday olarak gösterilmişti. Yeong-su ayrıca En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre’yi kucaklamış ve bu ödülü alan ilk Güney Koreli oyuncu olmuştu.

Yeong-su cinsel istismar davasının başlamasıyla birlikte gelecek film projelerinden çıkarılmıştı. Kültür Bakanlığı ise sürecin sonucunu beklemeden Yeng’su’nun bulunduğu bir hükümet reklamını hızlı şekilde yayından kaldırmıştı.

Oh Yeong-su Cinsel Taciz Squid Game Golden Globe

Güney Kore’de kadın hakları savunucusu bir grup olan Womenlink ise kararın yerinde olduğunu dile getirdi. Grup sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sanık daha öncesinde tiyatro oyunlarında cinsel tacizlerini ’iyilik’ ve ’arkadaşlık’ kisvesi altında örtbas etmeye çalışan diğer suçluların yöntemlerini uygulamaya çalışmıştır.”

Siz O Yeong-su’nun davası hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

This Town - Fragman - BBC - Steven Knight

“Peaky Blinders”ın Yaratıcısından Yeni Dizi: “This Town”dan İlk Fragman Yayınlandı

City Hunter Fragmanı: 80'lerin Manga ve Animesi Dizi Oluyor

80’lerin Manga ve Anime Efsanesi Geri Dönüyor: “City Hunter” Filminden İlk Fragman