in

“Squid Game”in 78 Yaşındaki Yıldızı Oh Yeong-su, Cinsel İstismarla Suçlanıyor

O Yeong-su cinsel istismar ile suçlanıyor. Netflix’in “Squid Game” dizisinde Oh Il-nam karakterini canlandıran oyuncunun bir kadına uygunsuz şekilde dokunduğu iddia ediliyor.

Oh Yeong-su Cinsel Taciz Squid Game
- Reklam -
- Reklam -

Oh Yeong-su hakkında cinsel istismar suçlaması yapıldı. Netflix imzalı Güney Kore yapımı Squid Game dizisindeki performansıyla Golden Globe da kazanan aktör, hit dizide Oh Il-nam adlı karakteri canlandırmıştı. Oyuncu hakkında bir tutuklama talebi olmazken Oh Yeong-su da iddiaları reddetti.

Squid Game (Kalamar Oyunu) 2021 yılında Netflix kütüphanesindeki yerini almış ve kısa sürede platformun en çok izlenen yapımları arasında zirveye yerleşmişti. Bir grup yarışmacının para ödülü için ölümüne “yarıştıkları” bir reality show’u konu alan yapım, popüler kültürün parçası hâline gelmiş ve oyunlarıyla gerçek hayata da ilham olmuştu.

Dün, yapımda Oh Il-nam adlı ihtiyar karakteri canlandıran Oh Yeong-su için Güney Kore’nin Suwon kentindeki savcılık harekete geçti.

- Reklam -

Oyuncu, gözaltına alınmadan serbest bırakılırken Yeong-su kendisine dair yapılan bu suçlamayı reddediyor.

O Yeong-su Cinsel Taciz Squid Game Golden Globe

Suçlamada, Altın Küre ödüllü 78 yaşındaki aktörün, 2017 yılının ortalarında bir kadına uygunsuz bir şekilde dokunduğu iddia ediliyor.

Squiz Game Yıldızı Oh Yeong-su Cinsel İstismar İddialarını Kabul Etmiyor

Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap’ın aktardığına göre mağdur olduğu iddia edilen kişi, Aralık 2021’de Oh Yeong-su hakkında suç duyurusunda bulundu. Yetkililer, Nisan 2022 tarihinde davayı kapattı. Ancak mağdurun talebi üzerine, dava yeniden açıldı. Oh, savcılar tarafından sorgulandığında iddiaları bir kez daha yalanladı.

Oh Yeong-su, Kore kanalı JTBC’de paylaştığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

“Gölün etrafında yol göstermesi için elini tuttum. Özür diledim çünkü kişi, bu konu hakkında yaygara çıkartmayacağını söyledi. Ama bu, suçlamaları kabul ettiğim anlamına gelmiyor.”

O Yeong-su Cinsel Taciz Squid Game Oyuncusu

AFP haber ajansı, bir Suwon mahkeme yetkilisinin “yerel medya tarafından bildirilen her şeyin gerçeklere dayalı olarak doğru olmadığını” ifade ettiğini aktardı. Ajans, Kore Kültür Bakanlığı’nın iddianamenin ardından Oh’un yer aldığı bir kamu spotu reklamının yayından kaldırıldığını da sözlerine ekledi.

1944 yılında şimdilerde Kuzey Kore toprakları olan Kaesong’da doğan Oh Yeong-su, savaşın ardından ailesiyle birlikte Güney Kore’ye taşındı. Oyunculuk kariyerine 1967’de başladı ve pek çok tiyatro oyununda yer aldı. Squid Game, oyuncunun en bilinen yapımı ve oyuncu, Altın Küre kazanan ilk Güney Koreli aktör.

Oh Yeong-su hakkındaki iddialara dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uzaylılar ile İlk Temas Protokolü

Bilim İnsanları, Uzaylılarla İlk Temasta Uygulanacak Protokol Üzerinde Çalışıyor

Blucin Devrinin Çocukları - Dato Turaşvili

Gürcü Yazar Dato Turaşvili’nin Gerçekle Kurgunun İç İçe Geçtiği Başkaldırı Romanı “Blucin Devrinin Çocukları” Raflarda