Menu
in ,

Rachel Zegler ve Kit Connor, Broadway’de Sahnelenecek “Romeo + Juliet” Oyununda Başrolleri Paylaşacak

Rachel Zegler ve Kit Connor’lı yeni Broadway oyunu “Romeo + Juliet” duyuruldu. Yapıt, William Shakespeare’in kült eserini modern bir bakış açısıyla ele alacak.

Rachel Zegler ve Kit Connor’ın başrollerini paylaşacağı yeni Broadway oyunu yolda. Yapım, William Shakespeare’in ünlü eserinin modern bir uyarlaması olacak Romeo + Juliet adıyla sahneye çıkacak.

İngiliz ozan William Shakespeare’in Romeo ve Jüliet oyununu yazmasının üzerinden 425 yıldan fazla süre geçti. Ancak usta şairin hikâyeleri bugün hâlâ modern tiyatronun en önemli unsurları arasında yer almayı sürdürüyor.

Son olarak İngiltere’deki West End Tiyatrosu’nda başrollerini Tom Holland ile Francesca Amewudah-Rivers’ın paylaştığı yeni bir Romeo ve Jüliet oyunu tanıtılmıştı. Şimdi ise ABD’nin New York kentindeki Broadway Tiyatrosu, modern bir adaptasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Steven Spielberg’ün romantik müzikali West Side Story’nin yıldızı Rachel Zegler ile Netflix yapımı Heartstopper ile çıkış yapan Kit Connor, Shakespeare’in klasik eserinin modern zaman uyarlaması ile Broadway’e adım atmaya hazırlanıyor.

Rachel Zegler ve Kit Connor, “Romeo + Juliet” Oyununda Buluşuyor

Rachel Zegler ve Kit Connor ikilisi, haberi Instagram hesapları üzerinden canlandıracakları karakterlerin baş harflerine yer veren gönderiler eşliğinde duyurdu. Zegler J, Connor ise R harflerine yer veren paylaşımların ardından Sam Gold tarafından yönetilecek Romeo + Juliet oyununun ana gönderisi paylaşıldı. Gönderilerde ise oyundaki köklü Montague ve Capulet ailelerinin yaşadığı İtalyan şehri Verona da etiketlendi.

Romeo + Juliet oyununun müzikleri, Z kuşağının Taylor Swift ile yaptığı çalışmalarla tanıdığı Grammy ödüllü yapımcı Jack Antonoff imzasını taşıyacak. Yönetmen Sam Gold ise bu sezon Jeremy Strong ve Michael Imperioli’nin oynadığı An Enemy of the People isimli ses getiren oyunu sahneye taşıdı. Gold daha önce ise Daniel Craig ve Ruth Negga’nın oynadığı Macbeth ile Glenda Jackson’ın yönettiği King Lear’ın yapımcılığını üstlendi.

Öte yandan yeni Broadway uyarlamasının sahne hareketleri tasarımı ise Tony ödüllü Sonya Tayeh’e emanet edilecek.

Oyunun resmi tanıtımında ise şu ifadelere yer verildi:

“Gençlik mahvoldu. Ailelerinin vahşi sonlarla dolu dünyalarında kendi hallerine bırakılan, düşüncesiz bir çift yıldız âşık, kaçınılmaz kaderlerine doğru savrulurlar. Tutkunun sarhoş edici yükselişi hızla sadece tek yönlü bir yolculukla sona erebilecek acımasız bir kaosa dönüşür.”

Yönetmen Sam Gold ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kasım ayında başkanlık seçimleri yaklaşırken bu sonbaharda gençliği ve umudu kutlayan ve gençlerin miras aldıkları dünya hakkında hissettikleri öfkeyi açığa çıkaran bir gösteri yapmak istedim.”

20 yaşındaki Kit Connor en çok Netflix’in Heartstopper uyarlamasıyla tanınıyor. Connor ayrıca Rocketman filminde genç Elton John’u canlandırmıştı. 22 yaşındaki Rachel Zegler ise Steven Spielberg’ün West Side Story filminde Maria rolüyle adından söz ettirmişti. Zegler kısa bir süre önce Açlık Oyunları’nın öncül filmi The Ballad of Songbirds and Snakes’te rol aldı ve Disney’in yakında vizyona girecek Snow White (Pamuk Prenses) yapımında başrolü üstlendi.

Romeo + Juliet oyununun prömiyer tarihi, sahnelenme takvimi ve diğer oyuncuları gibi detaylar ilerleyen günlerde duyurulacak.

Broadway’de sahnelenecek Rachel Zegler ve Kit Connor’lı Romeo + Juliet tiyatro oyunu hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version