in ,

GİO Ödüllü Sanatçı Erişcan Türk’ün Bilimkurgu Çizgi Romanı “Ruhsuz” İlk Sayısı ile Raflarda

Erişcan Türk’ün yazıp çizdiği bilimkurgu temalı çizgi roman “Ruhsuz” ilk sayısı ile okurların karşısına çıktı.

Ruhsuz Sayı: 1 - Erişcan Türk
- Reklam -
- Reklam -

Erişcan Türk imzalı Ruhsuz okurla buluşuyor. Bilimkurgu türündeki eser, Marmara Çizgi etiketiyle yayımlanıyor.

1986 Samsun doğumlu Erişcan Türk, lisans eğitimini Ankara Başkent Üniversitesi Grafik Tasarım Programı’nda tamamladı. Çeşitli reklam ajanslarında çalışan; çocuk ve hikâye kitapları resimleyen sanatçı 2021 yılında çizgi roman sanatına ağırlık vermeye başladı.

The Upper Deck Ent. ve Cryptozoic Ent. gibi uluslararası firmalar için Marvel ve DC lisanslı çizim kartları hazırlayan sanatçı, 2023 yılında Upload adlı çalışmasıyla FABİSAD GIO İllüstrasyon Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

- Reklam -

Ruhsuz Sayı: 1 - Erişcan Türk

Erişcan Türk’ün üç ayrı kapak varyantıyla çıkış yapan Ruhsuz çizgi romanı; paralel evrenler, robotlar ve uzay maceraları gibi bilimkurgunun birçok öğesini bünyesinde barındırıyor. Eser, insanların pilotluk yaptığı dev robotlarla uzaylı istilacıların peşine düştüğü bir dizi macerayı konu alıyor.

Ruhsuz çizgi roman serisi toplamda 3 sayı olarak planlandı ve tamamı Erişcan Türk tarafından yazılıp çizildi. Sanatçı, Kayıp Rıhtım’a yaptığı açıklamada eserinin Evangelion, Gundam, Red Baron, Robot Wars ve Juohmaru gibi yapımların izinden gittiğini kaydetti.

Ruhsuz Sayı: 1 – Erişcan Türk | Arka Kapak Tanıtımı

Ruhsuz İç

Dünya X1, insan soyunu tükenişin eşiğinden alıp genç nesiller için güvenli bir 2182 geleceği kurdu. Bu gelecek, Epoch olarak adlandırılan devasa robot zırhlarını korkusuzca kuşanan cesur pilotların sırtında inşa edilmişti. Ama 2182 yılında dışarıda tutulan kötülükler Lynx evreninin ötesinde yıkıcı bir çözüm bulduklarına inanıyor. Epoch zırhlarını dünyamıza taşıyan bu çözüm arayışı bizden biri olan Atlas’ı çocukluğunun gasp edilen hayallerindeki kıyasıya bir robot aksiyonunun ortasına atacak, Atlas ve dünya bu savaşın beklenmedik sonuçlarıyla yüzleşecek.

- Reklam -

Erişcan Türk tarafından yazılıp çizilen Ruhsuz serisinin ilk sayısında görsel bir bilimkurgu şöleni sizleri bekliyor.

Ruhsuz İç Sayfalar

İlke Keskin editörlüğünde hazırlanan Ruhsuz – Sayı 1’in kaligrafisini ve grafik uygulamasını Veli Okulan üstleniyor. 80 sayfadan oluşan eser, 6 Haziran 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Ruhsuz’a Marmara Çizgi, Paralel Evren, Prestij Çizgi Roman, Büyülü Dükkân gibi çizgi roman mağazalarından ve çeşitli dijital platformlardan ulaşılabiliyor.

Ruhsuz Çizgi Roman Örnek Sayfalar

Erişcan Türk’ün ilk çizgi romanı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Şöyle uzaktan bakınca güzel görünüyor.

  2. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Özellikle çizimleri çok başarılı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oshi no Ko 2. Sezon Onayı Aldı

Son Dönemin Dikkat Çeken Animelerinden “Oshi no Ko” 2. Sezon Onayını Aldı

Euclid Uzay Teleskobu Fırlatıldı

Evrenin Sırları Çözüme Biraz Daha Yakın: Karanlık Maddeyi Araştıracak ‘Euclid Teleskobu’ Uzaya Fırlatıldı