in , ,

José Mauro de Vasconcelos’un Kült Eseri “Şeker Portakalı” Çizgi Romana Uyarlandı

Şeker Portakalı çizgi romanı okurla buluşuyor. Luiz Antonio Aguiar, José Mauro de Vasconcelos’un kült eserini yeni bir sanat formuna uyarlıyor.

Şeker Portakalı Çizgi Roman - Jose Mauro de Vasconcelos
- Reklam -
- Reklam -

Şeker Portakalı raflardaki yerini alıyor. Doğan Kitap çatısı altında kurulan Xlibris Kitap etiketini taşıyan eserin uyarlamasını çizgi roman yazarı Luiz Antonio Aguiar üstleniyor.

Brezilyalı yazar Jose Mauro de Vasconcelos’un (1920 – 1984) çocuk klasiği Şeker Portakalı şimdi de çizgi roman oldu.

Türkçede Kayığım Rosinha, Görünmez Çocuk, Güneşi Uyandıralım, Delifişek, Yaban Muzu ve Çıplak Sokak ile de tanınan Vasconcelos’un 1968 yılında yayımlanan Şeker Portakalı eseri (orijinal adıyla Meu Pé de Laranja Lima), 10 yaş ve üzeri tüm okurlara küçük kahraman Zeze’nin birbirinden tuhaf maceralarını ve başına gelen sayısız talihsizlikleri anlatıyor.

- Reklam -

Eserin çizgi roman versiyonunda çizimler Arthur Garcia, çiniler Franco de Rosa, renklendirme Gui Martoni imzalarını taşıyor. Çalışmayı uyarlayan Luiz Antonio Aguiar aynı zamanda Vincent, Robin Hood ve Homeros gibi çizgi romanlarla da biliniyor.

Şeker Portakalı Çizgi Romanı – Jose Mauro de Vasconcelos | Arka Kapak Tanıtımı

Şeker Portakalı Çizgi Roman - Jose Mauro de Vasconcelos

- Reklam -

José Mauro de Vasconcelos’un başyapıtı Şeker Portakalı, şimdi çizgi roman sayfalarında yeniden hayat buluyor. Altı yaşındaki Zezé, maddi imkânsızlıklar nedeniyle hayli zor zamanlar yaşıyor. Evde onu çok sevenler de var, afacanlıklarına katlanamayıp hayatını dayanılmaz hale getirenler de. Fakat Zezé’nin sahip olduğu çok özel bir şey var: hayal gücü. Şeker portakalı fidanıyla arkadaş olup oyunlar oynamaya başlayınca hayatındaki zorluklara hayalleriyle meydan okuyor. Zezé bir yandan mutluluğu keşfederken diğer yandan kaybı ve hüznü yaşıyor. Şeker Portakalı’nı bir kez okuyanlar küçük kahraman Zezé’nin maceralarını ve talihsizliklerini bir daha unutmayacak…

Toplamda 96 sayfadan oluşan eserin tercümesini Sevcan Şahin, editörlüğünü Cansev Ayanoğlu Güven, grafik uyarlamasını Havva Alp ve kapak uygulamasını Serkan Yolcu üstleniyor. Kitap Eylül 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

José Mauro de Vasconcelos’un kült eserinden gerçekleştirilen bu çizgi roman uyarlamasını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rebel Moon Çizgi Romanı House of the Bloodaxe

Zack Snyder’ın Yeni Bilimkurgu Filmi “Rebel Moon”un Evreni Çizgi Roman Dünyasında Genişliyor

canavar filmleri modern zamanlar

The Babadook’tan The Mist’e… İşte Modern Zamanların En İyi 10 Canavar Filmi