in ,

Şiirin Silah Yapıldığı Distopik Bir Gelecekte Geçen “İnanna’nın Dönüşü” Romanı Raflarda

Sabri Safiye’nin “İnanna’nın Dönüşü” kitabı raflardaki yerini alıyor. Bilimkurgu türündeki eser, On8 Kitap tarafından yayımlanıyor.

İnanna'nın Dönüşü - Sabri Safiye
- Reklam -
- Reklam -

Sabri Safiye’nin distopik bilimkurgu romanı İnanna’nın Dönüşü, On8 Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

1961 yılında Ankara’da doğan Sabri Safiye; İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Sinema sektöründe farklı pozisyonlarda çalıştıktan sonra animasyon alanında yoğunlaştı. Ardından göçmenler, özellikle kadın ve çocuklar için yürütülen projelerde aktif olarak yer aldı.

Saha çalışmalarında kullanılmak üzere kaleme aldığı çocuk kitabı Aydaki Tavsşanlar, Claude Léon’un desenleriyle Türkçe ve Arapça olarak 2021 yılında yayımlandı. Onu 2022’de Tüylü Bir Uzaylı Macerası ve 2023’te Tüylü Bir Uzaylı Macerası – Halfeti takip etti.

- Reklam -

Yazarın son romanı İnanna’nın Dönüşü yapay zekâ, küresel salgınlar ve nanoteknoloji gibi bilimkurgu türünün günümüzle kesişen unsurlarıyla harmanlanan yapısıyla öne çıkıyor. Kitap, şiirin silah yapıldığı karanlık bir gelecek tasarısını konu alıyor.

İnanna’nın Dönüşü – Sabri Safiye | Arka Kapak Tanıtımı

İnanna’nın Dönüşü - Sabri Safiye

Şiirin silah yapıldığı bir dünya, dansla özgürleşir mi? Yapay zekâ, küresel salgınlar ve nanoteknoloji gibi, dünyanın yeni olanaklarına ve felaketlerine karşı insana, insanlığın kadim tarihine ve insan iradesine tutunan, yeni başlangıçların ve umudun meşalesini taşıyan yeni nesil bir bilimkurgu… Sabri Safiye yeni romanında okuru, uzay boşluğundan dünya uygarlığının dehlizlerine uzanan sıradışı bir yolculuğa çıkarıyor! Tek merkez tarafından yönetilen ileri bir dünya düzeninde, “insan” kalmanın olanağını sorguluyor. Uzaydaki bir kapsülde gerçekleşen sürpriz tanışma, hem geçmişin kadim bilgilerinin geleceğe aktarımı, hem de Tanrıça İnanna’nın dansının esrarının çözümü için çarpıcı ve aydınlık bir yol açıyor…

- Reklam -

Kaç kişiydik? Öncesi hâlâ karanlık! Daha önemlisi, ben kimim? İşte şu mavi gezegenden geldim; ama neresinden? Benim Dünya üstünde bir yerim olmalı; bir kıta, bir şehir, bir ev? Hepsini roket hızıyla geride bırakmış gibiyim.

Bir refleks olarak dikkatlice gezegenin yüzeyini tarıyorum. Sanki görünce hatırlayacağım! Kendimi acınacak derecede komik bulup vazgeçiyorum hemen. Yörüngede dönüyorum herhalde. Hızım ne kadar? Ne kadar olursa olsun, bir süre sonra kayan bir yıldız olarak atmosfere girip birinin dileğini havada yakalayacağım. Ben romantik biri olmalıyım, öyle ya da böyle.

Toplamda 124 sayfadan oluşan eserde yayın koordinatörü olarak Rokan Baysal, editör asistanı olarak Aslı Revna Yeni görev alıyor. Kitabın son okuması Hande Demirtaş tarafından gerçekleştirilirken roman Haziran 2023 tarihinde raflardaki yerini alıyor.

İnanna’nın Dönüşü hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Quentin Tarantino'dan "Kill Bill 3" Hakkında Üzen Karar: Yapmayacak

Quentin Tarantino “Kill Bill 3” Filmine Kapıyı Resmen Kapattı: “Bunun Olacağını Sanmıyorum”

Greta Gerwig Aksiyon Super Kahraman Filmleri

“Barbie”nin Yönetmeni Greta Gerwig, Aksiyon ya da Süper Kahraman Filmi Çekme Fikrine Açık