in ,

“Barbie”nin Yönetmeni Greta Gerwig, Aksiyon ya da Süper Kahraman Filmi Çekme Fikrine Açık

Greta Gerwig, “Barbie” sonrasında bir aksiyon ya da süper kahraman filmi çekmeye açık olduğunu dile getirdi.

Greta Gerwig Aksiyon Super Kahraman Filmleri
- Reklam -
- Reklam -

Greta Gerwig, Margot Robbie ve Ryan Gosling’li Barbie filmi sonrasında gözünü aksiyon ve süper kahraman anlatılarına dikti. Oscar adayı yönetmen, doğru fikri beklediğini ifade etti.

39 yaşındaki Amerikalı yönetmen Greta Gerwig, 2017’de Lady Bird ile 5 dalda Oscar adaylığı alırken 2019’daki Little Women ile En İyi Kostüm Tasarımı dalında ekibine Oscar kazandırmayı başarmıştı.

Yılın en çok konuşulan filmlerinden birisi olarak anılan Barbie’nin yönetmenliğini üstlenen Gerwig’in adı; son olarak Netflix’in Narnia Günlükleri projesiyle birlikte anılmıştı.

- Reklam -

Barbie için tanıtım faaliyetlerini sürdüren yönetmen, Rolling Stone’a verdiği demeçte kariyerinin geleceğine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Greta Gerwig

Greta Gerwig, Gelecek Planlarından Bahsetti

Söyleşide süper kahraman sineması ve aksiyon filmlerinin potansiyeline ve bu alanda çalışmaya dair yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Gerwig şunları kaydetti:

“Evet, elbette. Hissettiğim ve ilişki kurduğum bir proje olmalı. İyi çekilmiş, iyi uygulanmış bir aksiyon yapımı inanılmazdır. Bu bir dans. Ben hiç böyle bir şey yapmadım. Ama Barbie’de dövüş koreografisi yapan dublör koordinatörüyle çalışmak bile büyüleyiciydi. Onunla konuşmak çok eğlenceliydi.”

Greta Gerwig ayrıca bağımsız yapımlarla büyük ticari işler arasında konumlanmak üzerine de konuştu:

“Sanırım her yönetmenin kafasında yapmak istediği filmlere dair bir fantazi ligi vardır.

- Reklam -

“Yapmak istediğim bazı filmler var. Ki bunlar büyük tuvaller gerektiriyor. Aynı zamanda, daha büyük filmlerle daha küçük filmler arasında gidip gelen pek çok yönetmen gördüm: Chloé Zhao Nomadland’i yaptıktan sonra Eternals’ı çekti. Ya da Steven Soderbergh, hatta arkadaşım Chris Nolan. The Dark Knight üçlemesini yaptı (ve harikalar). Sonra The Prestige’i çekti, ki bu küçük bir film değil, ama yine de aynı şey de değil. Pek çok farklı dünyada oynamak istiyorum. Benim hedefim bu.”

Greta Gerwig Aksiyon - Süper Kahraman Filmi

“Farklı dünya” açıklaması, yönetmenin isminin Narnia Günlükleri ile birlikte anılmasından hemen sonra gelerek dikkat çekti.

Gerwig’in Barbie filmi, Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ıyla aynı gün, 21 Temmuz 2023 tarihinde vizyondaki yerini alacak.

Sizce Greta Gerwig’in kariyeri nasıl bir rotada yol alacak? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İnanna'nın Dönüşü - Sabri Safiye

Şiirin Silah Yapıldığı Distopik Bir Gelecekte Geçen “İnanna’nın Dönüşü” Romanı Raflarda

Küresel Isınma - İnsan Beyni

Küresel Isınmanın, İnsan Beyninin Küçülmesinde Etkili Olabileceği Keşfedildi