in ,

“To The Moon” Animasyon Filmi Oluyor

Son yılların en iyi, en duygusal bağımsız oyunlarından “To The Moon” uzun metrajlı bir animasyon filmine uyarlanıyor.

to the moon ust
- Reklam -
- Reklam -

Eğer bilgisayar oyunlarına az çok ilginiz varsa 2011’de bizlerle buluşan ve insanın yüreğine dokunan hikâyesiyle bizleri kâh ağlatıp kâh güldüren To The Moon adlı küçük mucizeyi de duymuş olabilirsiniz. İşte o oyun şu sıralar uzun metrajlı bir animasyon filmine uyarlanma aşamasında…

Oyunun Asya asıllı Kanadalı yapımcısı Kan Gao‘nun kişisel Youtube sayfasından yaptığı açıklama göre, animasyon Çin-Japon ortak yapımı olacak. İşin içinde hangi stüdyoların olduğunu henüz bilmesek de Gao ikisinin de sektörün “büyük oyuncularından” olduğunu ve isimlerini mutlaka duymuş olmamız gerektiğini söylemiş. Üstelik bu işe “oldukça önemli” bir bütçe de ayırmışlar.

Bir diğer güzel haber de Kan Gao’nun senaryonun yazımında, editörlüğünde ve idaresinde bizzat yer alacak olması. Başarılı yapımcı oyunun ruhunu mümkün olabildiğince korumayı amaçladıklarını belirtmiş. Bununla birlikte henüz prodüksiyon aşamasının çok erken safhalarında olduklarının ve animasyonun ne zaman gösterime gireceğinin belirsiz olduğunun da altını çizmiş.

- Reklam -

To The Moon’da ölmek üzere olan müşterilerinin zihnine giren ve son dileklerini gerçekleştirmeye çalışan iki bilim insanının başından geçen olaylara tanıklık ediyorduk. Oyun geçen yıl Finding Paradise adlı bir devam oyununa da kavuşmuş ve biz de bir kez daha ilkinden hiç de aşağı kalmayan, güzel bir maceraya atılmıştık.

- Reklam -

Son olarak oyunun bu güzel haber şerefine Steam‘de 48 saatliğine %50 indirime girdiğini belirtelim.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Müthiş bir oyundur. Müzikleri ve senaryosu bayağı iyiydi.

    Harika bir haber olmuş animasyonunun geliyor oluşu.

  2. Avatar for irokill irokill dedi ki:

    Bugünü güzel kılan haberlerden…

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Oynanış kısmı biraz zayıf olsa da hikâye ve atmosfer açısından gayet sağlamdı. Keza müzikleri de öyle… Yapımcısının işin içinde olması güzel haber, böylece konuyu aslına sadık bir şekilde yansıtacakları kesin gibi.

    Şu büyük animasyon şirketinin kim olduğunu merak ettim ben asıl. Japon yapımı olacağına göre Studio Ghibli olabilir mi acaba? :thinking:

  4. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Aslında olması gereken şey oluyor sanırım. Nadiren oyun oynarım ve çok daha nadiren oynadığım bir oyunu bitiririm. Bu da onlardan bir tanesiydi. Heyecanla bekliyorum.

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Bu oyunu beğendiyseniz devamı olan Finding Paradise’ı da oynamanızı tavsiye ederim :slight_smile: Mini oyun sekansları hariç en az ilki kadar güzeldi o da.

    Gerçi oynamadan önce ara hikâye olan "A Bird Story"ye de göz atmanız iyi olabilir. Çok şart olmasa da bazı minik ipuçlarını yakalamak için iyi oluyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Nebula

Nebula Ödülleri 2017’nin Kazananları Açıklandı

Guillermo del Toro ve Netflix Korku

Guillermo del Toro ve Netflix Korku Antolojisi Dizisi İçin Anlaştı