in ,

Ümit Kireççi’nin Bilimkurgu Türündeki “Sonsuzluk Odası Öyküleri” Okurla Buluşuyor

Ümit Kireççi’nin bilimkurgu öykülerini bir araya getiren “Sonsuzluk Odası Öyküleri” raflardaki yerini alıyor. Eser, Eksik Parça Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Sonsuzluk Odası Öyküleri: Ümit Kireççi'den Bilimkurgu Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Ümit Kireççi imzalı Sonsuzluk Odası Öyküleri okurla buluşuyor. Kitabın yayıncılığını Eksik Parça Yayınları üstleniyor.

Kayıp Rıhtım yazarlarından Ümit Kireççi, 1972 yılında Almanya’da dünyaya geldiği. Çoğunlukla çizgi roman sanatı üzerine yaptığı çalışmalarla adını duyurdu. 1994’te DTCF Tiyatro Bölümü Dramatik Yazarlık bölümüne girdi ve Çizgi Roman Senaryosu teziyle bölümü tamamladı. Çocuk oyunları yazdı, dizi ve film senaristliği yaptı. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Çeviribilim Bölümü’nde Çizgi Roman Çevirisi başlığındaki çalışmasıyla tamamladı.

2006 yılından beri Çizgi Roman Okurları Platformu blogunu yöneten Ümit Kireççi; bu zamana kadar Kelebek “Bir Başka Dünyanın Efsanesi”, Önce Yazı Sonra Çizgi: Çizgi Roman Senaryosu, Palyaço Pan Üçlemesi ve Açılsın Perdeler gibi kitaplara imza atı.

- Reklam -

Yazarın bilimkurgu türündeki öykülerini bir araya getiren Sonsuzluk Odası Öyküleri, mizahi yanıyla da dikkat çeken fütüristik metinlerden oluşuyor.

Ümit Kireççi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kitabı şu ifadelerle tanımlıyor:

“Sonsuzluk Odası Öyküleri adını taşıyan öykü kitabım okurlarla buluşuyor. Biraz bilimkurgu, gelecek tasavvuru, sosyolojik analiz, sistem sorgulaması, öte dünya, Şeytan, bolca mizah, bilimkurgu içerikli tiyatro metinleri…”

Sonsuzluk Odası Öyküleri – Ümit Kireççi | Arka Kapak Tanıtımı

Sonsuzluk Odası Öyküleri - Ümit Kireççi

- Reklam -

“Bilime iltifat etmeyen kültürlerde bilimin yanı sıra bilimkurgu da gelişmez derler.
Şüphesiz tarihsel bakımdan haklı bir söylemdir fakat çağa ayak uyduramayan, kimliğine kavuşamamış, iç çatışmalar yaşayan bilimsiz kültürlerde bilimkurgu ters yöne doğru gelişim göstererek distopya edebiyatına dönüşür. Ümit Kireççi’nin Philip Dick’i hatırlatan renkli üslubuyla kaleme aldığı bu kitap ayak bastığımız toprakların gerilimleriyle beslenen, kimi zaman melankolik, kimi zaman trajikomik, mizah yönü güçlü fütüristik öykülerden oluşuyor. Yerli bilimkurgu edebiyatımız için kesinlikle kayda değer bir eser.” Bartu Bölükbaşı

“Çizgi Roman Okurları Platformu’nun (ÇROP) kurucusu ve yazarlarından Ümit Kireççi’yi, “Çizgi Roman Senaryosu Yazım Teknikleri” başta olmak üzere, uzun yıllar birçok çizgi roman, bilimkurgu ve kültür dergilerinde çıkan yazılarından tanıyoruz. Okur, şimdi ise Ümit Kireççi’nin Sonsuzluk Odası Öyküleri ile tanışmak üzere. Kireççi, öyküleri ile bilimkurgudan fantastiğe uzanan bir skalada, farklı gerçekliklerden hikâyeler anlatıyor.” Mehmet Berk Yaltırık

“Kısa öyküler, oldum olası hep ilgimi çekmiştir. Dünya Edebiyatın’da Boccaccio’nun DECAMERON adlı hikâyeleri, kısa öykülerin ilk modern örneği kabul edildiğinden beri edebiyatın bu alanında çokça örnekler ortaya çıkmıştır. Tıpkı BİNBİR GECE MASALLARI gibi. Bir hikâye biter, yenisine başlarsınız da biter hemen diğerine dalarsınız… Zevki de burada zaten… Yazar Ümit Kireççi SONSUZLUK ODASI ÖYKÜLERİ ile sizleri gelecekte yaşanan bilimkurgu dünyasının, fantastik kısa hikâyelerine davet ediyor. Tadımlık yemekler misali şimdiden afiyet olsun!” – Ergün Gündüz

Toplamda 184 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Demet Çaltepe üstleniyor. Eser, Temmuz 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Sonsuzluk Odası Öyküleri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı sosyal medya dışında Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bilinen Evrendeki En Eski Süper Kütleli Kara Delik Bulundu

Büyük Patlama’dan 570 Milyon Yıl Sonra Oluşmuş ‘Evrenin En Eski Aktif Kara Deliği’ Keşfedildi

Virginia Woolf Hakkında Bilgi

Yarattığı ‘Kendine Ait Oda’ ile Milyonlara İlham Olan Virginia Woolf’un Hayatından 9 Dikkat Çekici Detay