in , ,

Steam Next Fest 2024 Başlıyor: Program Takvimi Açıklandı

Steam Next Fest 2024 için geri sayım bitmek üzere. Platform, canlı yayınlarla birlikte birçok oyunun demosunu oyuncularla buluşturmaya hazırlanıyor.

Steam Next Fest 2024 Etkinliği Başlıyor
- Reklam -
- Reklam -

Steam Next Fest 2024 için geri sayım başlarken, dünya çapındaki oyuncular yakın gelecekte çıkması beklenen PC oyunlarının bir hafta sürecek etkinliği için hazırlanıyor. Valve, oyunculara çok sayıda demo, canlı yayın ve oyun geliştiricileriyle etkileşim kurma fırsatı vaat ediyor.

Steam Next Fest’in 5 Şubat’ta başlayacak olan bu yılki etkinliği, sunduğu çeşitli tekliflerle ses getirmeyi amaçlıyor. Merakla beklenen demolar arasında yemek pişirmeyi Metroidvania tarzı oynanışla harmanlayan piksel sanatı platform oyunu ve Final Fantasy Tactics ve Fire Emblem esintileri taşıyan taktiksel bir RPG yer alıyor.

Demo keşfine katılmayı planlayanlar için başlangıç saati küresel olarak senkronize ediliyor. İster Pasifik saat diliminde, ister Doğu saat diliminde veya Orta Avrupa saatinde olun, festival 5 Şubat’ta Pasifik Zaman Dilimi’ne (PST) göre saat 10’da, Doğu Zaman Dilimi’ne (EST) göre saat 13’te, Greenwich Ortalama Zamanı’na (GMT) göre saat 18’de ve son olarak Orta Avrupa Saati’ne (CET) göre saat 19’da başlayacak. Ülkemizde ise bu zaman dilimi akşam 21’e denk geliyor.

- Reklam -

Steam Next Fest 2024 Etkinliği Başlıyor

Steam Next Fest 2024 Etkinliğinde Yüzlerce Oyun Demosu Paylaşılacak

Steam’in gerçekleştireceği etkinlik yedi gün, yani bir hafta boyunca devam edecek. Böylece meraklıların demolara istedikleri zaman dalmaları amaçlanıyor. Ücretsiz olarak sunulan demolar, yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya sürülecek oyunların bir önizlemesi niteliğinde olup, gelecek oyunlara dair sürükleyici bir tat sunuyor. Festival kapsamında özel indirimler de mevcut olacak. Resmi websitesinde etkinliğin duyurusu şu cümlelerle yapılıyor:

“Steam’de çıkacak oyunları birkaç gün boyunca kutlayacağımız Steam Next Fest’te bize katılın. Haziran ayında Steam’de başlayacak Next Fest için takviminizde yer açın. Yakında Steam’de çıkacak yüzlerce oyunun demosunu keşfedin ve oynayın, geliştirici canlı yayınlarını izleyin ve geliştirme süreci devam eden oyunların geliştiricilerinden oyun hakkında bilgiler edinin.”

- Reklam -

Steam Next Fest 2024 Etkinliği Başlıyor

Steam’in geçen aylarda aldığı bir kararla Türkiye’de Türk Lirası’ndan dolara geçmesi birçok oyuncuyu platformdan uzaklaştırmış ve Epic Games gibi farklı satış noktalarına yönlendirmişti. Kur farkı yüzünden örneğin 40 TL’lik bir oyunun fiyatının neredeyse 700 TL bandına çıkması sonucunda birçok oyuncu özellikle güncel çıkan oyunları alamaz oldu. Bu nedenle 12 Şubat’a kadar sürecek olan Steam Next Fest 2024 etkinliğinin ülkemizde ne derece ilgi göreceği merak konusu.

YouTube video

Steam Next Fest 2024 etkinliği sizleri de heyecanlandırıyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of Ninjas Fragmanı: Netflix'ten Ninja Dizisi Geliyor

Yeni Ninja Dizisi “House of Ninjas”, Eski Japon Savaşçılarını Günümüze Taşıyor | Fragman

Netflix Filmleri Artık Sinemalarda Vizyona Girmeyecek

Netflix Sinema Salonlarıyla Bağını Tamamen Koparıyor: Filmler Sadece Dijitale Gelecek