in ,

“The Purge 6” ile Korku Sinemasının Popüler Serisi “Arınma Gecesi” Sona Erecek

The Purge 6 filminde senaryo aşaması tamamlandı. Korku ve gerilim türündeki “Arınma Gecesi” serisi final yapmaya hazırlanıyor.

The Purge 6 - Arınma Gecesi Final
- Reklam -
- Reklam -

The Purge 6 filmi ile Arınma Gecesi serisi hikâyesini noktalamaya hazırlanıyor. Ünlü korku evreninin final macerasında senaryo aşaması sona erdi.

James DeMonaco tarafından yazılıp yönetilen The Purge filmi 2013 yılında vizyona girmiş ve kısa sürede modern korku türünün önemli aktörlerinden birisi olmayı başarmıştı. Ethan Hawke, Lena Headey, Adelaide Kane ve Max Burkholder’ın kadrosunda yer aldığı yapım 3 milyon dolarlık bütçesiyle dünya çapında 91 milyon dolarlık hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Gişedeki başarıyla beraber devam filmleri ardı ardına gelmiş ve The Purge evreni şekillenmeye başlamıştı. 2021’de vizyona giren The Forver Purge ile seriye bir süre ara verilmiş, bu sırada 2018-2019 yılları arasında da aynı adlı bir TV dizisi izleyicilerle buluşturulmuştu.

- Reklam -

The Purge 6 - Arınma Gecesi - Frank Grillo

Şimdi ise Arınma Gecesi final macerası ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Serinin ikinci filmi Anarchy’nin yıldızı Frank Grillo, Screen Rant’a verdiği The Purge 6 senaryosunun tamamlandığını ve bu yapımın serinin son filmi olacağını açıkladı.

“The Purge 6” Filmi ile Arınma Gecesi Sona Erecek

Seride Leo Barnes karakterini canlandıran Grillo, The Purge 6 senaryosundan övgüyle bahsederken yapımın ne ölçüde “büyük” olacağından da bahsetti.

“Senaryo tamamlandı. Hikâye temelinde benim karakterim Leo Barnes’ın etrafında dönüyor. Sonuncunun da sonuncusu olacak. Sürekli emekli olan bir adam gibi… Eğer film çekilirse James DeMonaco yönetecek ve bu işin bu kısmı bir para meselesi. Filmin ne kadar büyük olmasını istedikleri, bu seride çok şey yaptıklarını düşünürsek filme ne kadar para harcamak istedikleriyle ilgili bir mesele. Ama harika bir senaryo.”

Arınma Gecesi’nin ikinci filminde seriye katılan Grillo, Los Angeles Polis Departmanı’ndan Leo Barnes rolüyle hayranların favorisi olmayı başarmıştı.

The Purge 6 - Arınma Gecesi Final - Son Film

- Reklam -

Arınma Gecesi 6 ‘Parçalanmış’ Bir Amerika’da Geçecek

Yönetmen James DeMonaco The Purge 6 filmi hakkında daha önce yaptığı açıklamalarda filmin atmosferine dair bazı ipuçları vermişti. DeMonaco devam filminin Amerika’nın her zamankinden daha parçalanmış bir versiyonunda geçeceğini ve ülkenin artık “ideoloji, cinsellik ve din” temelinde eyaletlere bölündüğünü açıklamıştı.

The Purge 6 benim şu anki ülkeye bakış açımı yansıtıyor. Ben Logan’s Run ve Soylent Green filmlerini, John Carpenter ve George Romero’nun sosyopolitik mesajlarını izleyerek büyüdüm. Fikirlerini filmlerine yansıtıyorlardı. Bu yüzden yeni filmde ülkede ve politik atmosferde neler olup bittiğine dair bu fikri ne kadar ileri götürebilirseniz o kadar ileri götürme kararı aldım. Ve bu bozuk bir Amerika. Ülkeyi yeniden haritalandırıyoruz.

Arınma Gecesi 6, Amerika’nın ideoloji, cinsellik ve din temelinde yeniden şekillendirilmesiyle ilgili, böylece eyaletler parçalanıyor. Siyah eyaletler var, eşcinsel eyaletler var, beyaz evanjelik bir eyalet de var. Bu gerçekten parçalanmış bir ülke.”

The Purge 6 filmi hakkındaki beklentilerinizi ve Arınma Gecesi serisi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

96. Oscar Ödülleri Töreni Yayıncısı

96. Oscar Ödülleri’nin Türkiye’de Hangi Platformda Yayınlanacağı Açıklandı

Tower of God 2. Sezon Çıkış Tarihi Açıklandı

“Tower of God” Animesinin 2. Sezon Yayın Tarihi Açıklandı: İşte İlk Fragman