in ,

96. Oscar Ödülleri’nin Türkiye’de Hangi Platformda Yayınlanacağı Açıklandı

96. Oscar Ödülleri’nin Türkiye yayıncısı Disney Plus oldu. Sinema dünyasının en prestijli ödülleri 11 Mart’ta sahiplerini buluyor.

96. Oscar Ödülleri Töreni Yayıncısı
- Reklam -
- Reklam -

96. Oscar Ödülleri yaklaşırken ödül töreninin Türkiye’de hangi platformda yayınlanacağı da belli oldu. Disney Plus, kırmızı halıdan ödül törenine dek programın ülkemizdeki tek yayıncısı olacağını açıkladı.

Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ının 13 dalda aldığı adaylıkla başı çektiği 96. Akademi Ödülleri’nde Yorgos Lanthimos imzalı Poor Things 11 dalda, Martin Scorsese imzalı Killers of the Flower Moon ise 10 dalda yarışıyor. Geçen yılın gişesine 1,4 milyar dolarlık hasılatla damga vuran Barbie ise 9 adaylık ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Daha önce 2017, 2018 ve 2023 yıllarında Oscar Ödül Töreni’nde sunucu olarak görev alan Emmy ödüllü komedyen Jimmy Kimmel, 96. Oscar Ödülleri’nde de bir kez daha mikrofonu eline alacak.

- Reklam -

96. Oscar Ödülleri Töreni Hangi Kanal

96. Oscar Ödülleri Töreni Türkiye’de Disney Plus’ta Yayınlanacak

Bu yıl toplamda 16 kategoride ödüllerin sahiplerini bulacağı törenin Türkiye yayını ise The Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu Disney Plus tarafından gerçekleştirilecek. Törenin ABD yayıncısı ise ABC kanalı ve Hulu platformu.

Disney Plus Türkiye, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yayın duyurusunu şu sözlerle paylaştı:

“Kırmızı halıdan son ödüle dek pür dikkat gözler OSCARS® canlı yayınında.

The OSCARS® 2024 canlı yayını, 10 Mart Pazar gününü 11 Mart Pazartesiye bağlayan gece Disney+’ta.”

96. Oscar Ödülleri Töreni Yayıncısı - Disney Plus

- Reklam -

96. Oscar Ödülleri Töreni’nde geleneksel Kırmızı Halı programı 01.30’da başlayacak. Ödül Töreni’nin başlangıç saati için ise 02.00 işaret edildi.

Gecede Hintli sinema oyuncusu ve yönetmen Raj Kapoor yapımcı, Grammy, Super Bowl ve Primetime Emmys gibi birçok organizasyonda görev almış Hamish Hamilton ise yönetmen olarak yer alacak.

Los Angeles’ta bulunan Dolby Theatre’da gerçekleştirilecek 96. Oscar Ödülleri aynı zamanda Ryan Gosling’in Barbie filmindeki I’m Just Ken şarkısının canlı performansına da ev sahipliği edecek.

2024 Oscar Ödülleri’nin aday listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Geçen Yılki Tören Deprem Felaketi Nedeniyle Yayınlanamamıştı

2023 Oscar Ödülleri’nin yayın hakkını elinde bulunduran TRT, 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli çifte deprem nedeniyle töreni yayınlamama kararı almıştı. 2022 ve 2021 törenlerinde de Türkiye yayınları TRT kanalında gerçekleşmişti.

96. Oscar Ödülleri’nin Disney Plus’ta yayınlanması hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Age of Empires Mobile - Oynanış Fragmanı

“Age of Empires” Mobil Oyunu Geliyor: İşte İlk Oynanış Fragmanı

The Purge 6 - Arınma Gecesi Final

“The Purge 6” ile Korku Sinemasının Popüler Serisi “Arınma Gecesi” Sona Erecek