in ,

Tom Hiddleston ve Willem Dafoe, Ünlü Everest Dağcısı Tenzing Norgay’ın Biyografik Filminde Rol Alacak

Tom Hiddleston ve Willem Dafoe, Tenzing Norgay ve Edmund Hillary’nin Everest Dağı’na tırmanışlarını konu edinen filmde başrolde yer alacak.

Tom Hiddleston ve Willem Dafoe "Tenzing" Filminde Rol Alacak
- Reklam -
- Reklam -

Tom Hiddleston ve Willem Dafoe aynı yapımda buluşuyor. İkili, Tenzing Norgay ve Edmund Hillary isimli iki dağcının 1953 senesinde Everest Dağı’na yapmış oldukları yolculuğu konu alan biyografik filmin başrollerinde yer alacak.

The Kings Speech filmi ile Oscar ödüllünü kazanmış olan See-Saw Films yapımcılığında gelecek olan filmin çalışmaları başladı.

Yapımda Sir Edmund Hillary rolüne, Marvel Sinematik Evreni’ndeki Loki rolü ile tanınan BAFTA adayı Tom Hiddleston hayat verirken; İngiliz keşif lideri Albay John Hunt’ı ise dört kez Oscar’a aday gösterilmiş olan Willem Dafoe canlandıracak. Tenzing Norgay için ise oyuncu arayışları hâlâ sürüyor.

- Reklam -

Filmi Sherpa, Mountain Quest ve River gibi yapımlarla tanınan Jennifer Peedom yönetecek. Senaryoyu ise Lion filmi ile Oscar adaylığına sahip olan Luke Davies yazacak.

Tom Hiddleston ve Willem Dafoe "Tenzing" Filminde Rol Alacak

See-Saw Film yetkilileri, projeyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Karşılaştığımız en ilham verici yönetmenlerden biri olan Jennifer Peedom önderliğinde bu heyecan verici tırmanışa başladığımız için çok heyecanlıyız. Yüksek irtifa film yapımcılığı dünyasındaki ödüllü deneyiminin yanı sıra Sherpa topluluğuyla kurduğu benzersiz ilişki ve ustaca hikâye anlatma becerileri onu bu film için mükemmel bir yönetmen yapıyor.”

Tom Hiddleston ve Willem Dafoe’lu “Tenzing” Filminin Vizyon Tarihi Henüz Açıklanmadı

Yönetmen Jennifer Peedom ise proje hakkında heyecanını şu sözlerle dile getirdi:

- Reklam -

“Tenzing Norgay’ın hikâyesini beyaz perdeye taşıyacağım için daha fazla heyecan duyamazdım. Tüm kariyerim boyunca bu film için çalıştım ve Tenzing’in ailesine bu filmi bana emanet ettikleri için inanılmaz minnettarım. See-Saw Films ve muhteşem oyuncu kadromuzla birlikte bu hikâyeyi hayata geçirmek için çalışmaktan heyecan duyuyorum. Tom Hiddleston ve Willem Dafoe sektördeki en cömert ve yetenekli aktörlerden ikisi. Dolayısıyla onları muhteşem Himalaya oyuncu kadromuzla tanıştırmak heyecan verici olacak. Bu filmin fazlasıyla ses getireceğinden hiç şüphem yok. Hepimizin tırmanması gereken kendi dağları var ve bu film bize insanoğlunun gerçekten neler başarabileceğini gösteriyor.”

Tom Hiddleston ve Willem Dafoe, Ünlü Everest Dağcısı Tenzing Norgay'ın Biyografik Filminde Rol Alacak

Tibet doğumlu olan Tenzing Norgay, Yeni Zelandalı dağcı Edmund Hillary ile birlikte, İngiliz Keşif Ekibinde yer alan iki yabancı olarak başladıkları yolculuğa, o zamanlarda imkânsız olarak görülen bir şeyi başarmak adına her olasılığı göz önünde bulundurmuş ve sonunda dünyanın en yüksek dağı Everest’in zirvesine ulaşmayı başarmıştı. Tenzing, bu tırmanış için sadece en zorlu doğa koşullarına meydan okumakla kalmamış aynı zamanda hain politikalar ile de mücadele etmişti.

Filmin çekimlerinin 2025 baharında başlanması bekleniyor.

Yeni filmden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Tülin Ecem Turhan

22 yaşındayım. İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenim görmekteyim. Kendimi bildim bileli okumayı, yazmayı ve araştırmayı severim. Bu tutkuma da en iyi şekilde devam etmeyi amaçlıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Marbled Marbled dedi ki:

    Bu ikiliyi yan yana görmek heyecan verici olucak… en çok da Dafoe’yu😃

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spider-Man Çizgi Dizisi Yıldızı Olası Dönüş Hakkında Konuştu

“Spider-Man: The Animated Series” Çizgi Dizisinin Yıldızı, “X-Men ’97” Tarzı Olası Devam Macerası Hakkında Konuştu

Baki Hanma VS Kengan Ashura Anime Filmi Geliyor | Fragman

İki Popüler Dövüş Animesi Aynı Filmde Buluşuyor: İşte “Baki Hanma VS Kengan Ashura”dan İlk Fragman