in , ,

Vin Diesel’in Eski Asistanı Cinsel Taciz İddiasıyla Ünlü Oyuncuya Dava Açtı

Vin Diesel, cinsel taciz iddiaları ile gündemde. Ünlü aktörün 2010 yılında eski asistanına bir otel odasında uygunsuz şekilde davrandığı iddia ediliyor.

Vin Diesel Cinsel Taciz Suçlamasıyla Karşı Karşıya
- Reklam -
- Reklam -

Vin Diesel, eski asistanı Asta Jonasson tarafından kendisine karşı açılan bir cinsel taciz davası ile gündeme geldi.

Hızlı ve Öfkeli ve Galaksinin Koruyucuları gibi gişe rekorları kıran filmlerdeki rolleriyle tanınan ünlü aktörün eski asistanına cinsel tacizde bulunduğu iddia ediliyor. Kaliforniya’nın Cinsel İstismar ve Örtbas Sorumluluk Yasası kapsamında açılan davada, 2010 yılında Atlanta’daki Fast Five çekimleri sırasında yaşanan rahatsız edici bir olaydan bahsedikiyor.

Jonasson, Diesel’in kendisini St Regis Otel’deki süitine getirdiğini ve burada kendisine zorla yaklaştığını iddia ediyor. Dava dilekçesinde Jonasson, Diesel’e durması için yalvardığını, ayrılmaya çalıştığını ancak fiziksel olarak engellendiğini belirtiyor. Diesel’in kendisine uygunsuz bir şekilde dokunmaya devam ettiği ve onu iradesi dışında cinsel eylemlere zorlamaya çalıştığı iddia ediliyor.

- Reklam -

Vin Diesel Cinsel Taciz Suçlaması ile Gündemde

Dava, iddia edilen saldırının ardından Jonasson’ın kendisini kapana kısılmış hissettiğini ve Diesel’in ilerlemelerini reddederek onu daha da kızdırmaktan korktuğunu iddia ediyor. Davaya göre saatler sonra Diesel’in kız kardeşi ve şirketin başkanı Samantha Vincent, asistanın işine son vererek kendisini gözden çıkarılmış ve morali bozulmuş hissetmesine neden oldu.

Vin Diesel ve Temsilcileri Söz Konusu Cinsel Taciz İddiaları ile İlgili Yorumda Bulunmadı

Dava, 2022 yılında kabul edilen ve cinsel saldırıyla ilgili belirli davalar için bir yıllık bir süre tanıyan ve zaman aşımını aşan davaları ele almayı amaçlayan bir yasa kapsamında açıldı. Davada ayrıca Vin Diesel tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırıdan günler önce, Jonasson’ın Diesel’in şirketindeki bir amir tarafından başka bir cinsel tacizle karşılaştığını iddia ettiği rahatsız edici bir olay da iddia ediliyor.

Dava sadece cinsel taciz iddialarına odaklanmıyor. Ayrıca cinsiyet ayrımcılığı, haksız fesih, misilleme ve ihmalkâr gözetim iddialarını da vurguluyor.

İlk olarak Vanity Fair’de ortaya çıkan iddialara mahkemede yanıt veren Vin Diesel’in temsilcileri henüz dava hakkında yorum yapmadı.

- Reklam -

Vin Diesel Cinsel Taciz Suçlaması ile Gündemde

Hollywood yıldızına karşı açılan bu dava sadece iddia edilen olaya dikkat çekmekle kalmıyor, aynı zamanda eğlence sektöründeki işyeri davranışları ve gücün kötüye kullanımına ilişkin daha geniş endişeleri de gündeme getiriyor. Yasal sürecin başlamasıyla gündeme gelen konu, tek bir suçlamanın ötesine geçen bir meseleye ışık tutarak Hollywood ve diğer sektörlerdeki işyeri etiği ve güç dinamikleri üzerine düşünmeye sevk ediyor.

Geçen ay ortaya çıkan bir haberle birlikte Oscar ödüllü ünlü oyuncu Jamie Foxx’un da bir barda tanımadığı bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle dava edildiği ortaya çıkmıştı.

Vin Diesel hakkındaki cinsel taciz iddiaların gerçek olma ihtimali hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Bu tarz olayları savunuyorum yada önemsizleştirmiyorum fakat ünlülere kasıtlı olarak yakınlaşıp iş ciddileşince yarıda kesip veya sonrası çeşitli dava açmak çokça olmaya başladı .Bahsettiğim duruma örnek olarak Drake’in acı sos olayı verilebilir trajikomik.

    Tekrar kendimi açıklıyorum konu ciddi olduğu için yanlış anlaşılmaya el verişli.Zaten yıllardır holywood ve çeşitli eğlence sektöründe cinsel suçlar gündeme geliyor ve neredeyse sektörün kuruluşundan beri oluyor bunu savunmak gibi bir durum söz konusu olamaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Emma Myers - Wednesday 2. Sezon Enid Sinclair

“Wednesday”in Yıldızı Emma Myers, Yeni Sezona Dair Beklentilerini Paylaştı

Shirley: Charlotte Brontë'den İki Zıt Kadının Öyküsü

İngiliz Edebiyatının Klasik Yazarlarından Charlotte Brontë İmzalı “Shirley” Yeniden Türkçede