in ,

“X-Men”in Yeni Döneminde Mutant Avcısı Sentinellar Geri Dönüyor

“X-Men” çizgi romanlarının yeni dönemi “From the Ashes”, ölümcül mutant avcısı cyborglar olarak bilinen Sentinellara ev sahipliği yapıyor.

Yeni X-Men Çizgi Roman Serisi Sentinels
- Reklam -
- Reklam -

Yeni X-Men çizgi roman serisi Sentinels ile Marvel Comics, ölümcül mutant avcılarını yeniden hikâyenin merkezine yerleştiriyor.

X-Men yeni bir döneme adım atmaya hazırlanıyor. Sentinels isimli mini çizgi roman serisi yapay zekâ ile güçlendirilmiş mutant avcısı Sentinelları farklı bir bakış açısı ile okurların karşısına çıkaracak.

Deadpool 3 filmi ile mutantların Marvel filmlerinde yer alacağı tahmin edilirken X-Men 97 çizgi dizisi de şimdiden 3. sezon onayını almış durumda. Çizgi roman cephesinde ise mutant ekibi oldukça zorlu bir zaman diliminden geçiyor.

- Reklam -

X-Men Çizgi Roman Serisi Sentinels

2024 yılının başlarında başlayan X-Men’in yeni dönemi From the Ashes Marvel Comics’in geleceğine ışık tutan önemli eserler arasında yer alıyor. X-Men çizgi romanları editörü Jordan White yaptığı açıklamada mutantların sadece çizgi romanlar açısından değil sinema tarafı için de önemli olduğunu söylemiş ve eklemişti:

“Mutant karakterler, stüdyo için ilerleyen zamanlarda çok daha önemli olacak. Bu nedenle eserlerin editöryel kontrolü çok daha önemli bir hal alıyor.”

Yeni X-Men Çizgi Roman Serisi “Sentinels”, Mutantları Ölümcül Düşmanlarla Karşı Karşıya Getirecek

Kroakan Çağı’nın ardından gelen From the Ashes, mutantların barış içerisinde yaşadığı Krakoa’nın düşüşü sonrasında özel yetenekli kişilerin yaşadığı zorluğu konu alıyor. Bu sırada hükumet ise Lawrence Trask liderliğinde “Sentinels” adlı projeyi yeniden hayata geçiriyor. Kendisi de bir mutant olan Lawrence gelecekteki kıyameti getirecek savaşı görebilme ve bu savaşı hangi mutantın başlatacağını bilmek gibi bir güce de sahip.

Yeni X-Men Çizgi Roman Serisi Sentinels Kitaplar

İlk defa Dr. Bolivar Trask tarafından ortaya çıkarılan Sentinel programı yapay zekâ ile güçlendirilmiş robotlardan oluşuyordu. Bu robotlar insanlığın geleceğini tehdit eden mutant türünü ortadan kaldırmak üzere tasarlanmıştı. Trask, Master Mold adı verilen bir baş sentinel yazılımını da oluşturmuş böylece Sentinel programı kendisinden bağımsız olarak da çoğalabilir duruma getirilmişti.

- Reklam -

Nano Teknoloji ile Güçlendirilmiş Avcılar

Yeni dönemde ise nano teknoloji ile güçlendirilmiş modern cyborg Sentinel’ler mutantları avlamak üzere yola çıkıyor. İnsanlar ve mutantlar arasındaki dengeyi korumak üzere yola çıkan takımın ilk görevi ise Omega Red’i ele geçirmek.

Serinin yazarlığını yapan ve Red Goblin ile ismini duyuran Alex Paknadel gelecek maceralara dair şu ifadeleri kullanıyor:

“Hayatımın erken döneminden beri X-Men hayranı olan birisi olarak SENTINELS çizgi romanını okurlarla paylaşmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu eser kirli bir amaç uğruna kirli işler yapan ve kusurları olan insanların macerasını anlatıyor. Justin Mason ile birlikte her birini umursayacağınız bir hikâye yazdık. Beklentiniz ne olursa olsun bu kitap sizi şaşırtacak.”

Alex Paknadel’ın yazdığı ve Justin Mason’ın çizerliğini yaptığı 5 sayılık mini seri Sentinels 9 Ekim 2024 tarihinde okurların karşısına çıkacak.

Siz yeni Sentinels çizgi romanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz. İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Marvel Comics

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yıldıztozu Hırsızı: Chelsea Abdullah'dan Fantastik Roman

2022 Goodreads En İyi Fantastik Roman Adayı “Yıldıztozu Hırsızı” Türkçede

Sessiz Bir Yer Birinci Gun Vizyon

Post Apokaliptik Korku Filmi “Sessiz Bir Yer: Birinci Gün” Vizyona Girdi