in ,

Microsoft’un Oyun Abonelik Hizmeti “Xbox Game Pass” Yüzde 168’e Varan Oranlarla Zamlanıyor

Xbox Game Pass zamlanıyor. Microsoft’un yüzlerce oyunu bir arada sunduğu hizmetinin abonelik ücretlerine devasa artış geliyor.

Xbox Game Pass Zamlanıyor: Devasa Artış!
- Reklam -
- Reklam -

Xbox Game Pass zamlanıyor. Microsoft’un sunduğu oyun abonelik hizmeti fiyatlarını birçok ülkede güncelliyor. Bu ülkelerin arasında Türkiye de yer alıyor.

Son zamanlarda artan kur ile birlikte oyun fiyatları da yükselişe geçmişti. Bunun sonucunda oyuncuların imdadına geniş kütüphanesi ile birçok oyuna erişim sağlayan Microsoft platformu Xbox Game Pass yetişmişti. Tek bir abonelik ile aylık olarak yenilenen kütüphanesinden oyunlara ücretsiz ulaşım imkânı sunan platform kısa zamanda oyuncular tarafından kullanılmaya başlandı.

Fakat oyuncuları üzen haber Xbox İletişim başkanı Kari Perez’den geldi. Yapılan açıklama Microsoft’un “her bir market özelinde değişen piyasasına ayak uydurabilmek için” fiyatlarını artırdığı yönünde.

- Reklam -

Xbox Game Pass Zamlanıyor: Devasa Artış!

İşte Zamlı Xbox Game Pass Abonelik Ücretleri

Gelecekler zamlar sonrasında Microsoft Xbox Game Pass Ultimate paketi %168’lik bir artışla 44,99 TL’den 120,99 TL’ye çıkacak. Game Pass Konsol paketinin fiyatı da %166’lık bir artışla 29.99 TL’den 79.99 TL’ye yükselecek. Ancak henüz Game Pass Bilgisayar için ne kadarlık bir zam yapılacağı bilinmiyor.

Mevcut Xbox Game Pass kullanıcıları artıştan 13 Ağustos’a kadar etkilenmezken yeni aboneler ise 6 Temmuz 2023 tarihinden itibaren zamlı tarifelerle abone olabilecekler.

Xbox Game Pass Abonelik Ücreti ile Birlikte Series X Fiyatları da Yükseliyor

PlayStation’ın kendi abonelik hizmetlerine yaptığı zamdan yaklaşık bir yıl sonra gelen bu haber ise uzmanların dikkatini çekiyor. Geçen ekim ayında Xbox yöneticisi Phil Spencer, Wall Street Journal konferansında, “Konsollarımızın fiyatlarını sabit tuttuk, oyunlarımızın ve abonelik sistemimizin de. Bunu sonsuza kadar devam ettirebileceğimizi sanmıyorum,” demişti. Uzmanlar bu konuşmayı not ederek teknoloji devinin diğer uygulamalarında da zam yoluna gidebileceğini söylüyor.

- Reklam -

Microsoft'un Oyun Abonelik Hizmeti "Xbox Game Pass" Yüzde 168'e Varan Rakamlara Zamlanıyor

Bununla birlikte Xbox Series X’in de fiyatı İngiltere, Kanada ve Avusturalya başta olmak üzere artırılıyor. 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak zam sonucu Series X İngiltere’de 479,99 Pound’dan satışa sunulurken Avrupa’da ise 549,99 Euro’dan satışa sunulacak.

2017 yılından bu yana fiyatlarını yükseltmeyen Microsoft, fiyatlarındaki yükselişin Activision Blizzard satın alımından kaynaklı olmadığının altını çiziyor.

Siz Xbox Game Pass zammı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir ve oyun dünyasından yeni haberler için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Görevimiz Tehlike 7 Filminden İlk Yorumlar Geldi

Tom Cruise’lu “Görevimiz Tehlike 7” Filminden İlk Yorumlar: “Heyecan Verici Bir Dönüş”

Parşömen Edebiyat Yayın Hayatına Veda Etti

Edebiyat Platformu ‘Parşömen’ 16 Yıllık Yayın Hayatını Noktalıyor