in ,

Avrupa Komisyonu, Microsoft’un Activision-Blizzard’ı Satın Almasını Onayladı

Avrupa Komisyonu kritik kararı açıkladı. Microsoft’un 68,7 milyar dolarlık Activision-Blizzard satın alımında bir engel daha ortadan kalktı.

Avrupa Komisyonu - Microsoft Activision-Blizzard Kararı
- Reklam -
- Reklam -

Avrupa Komisyonu, Microsoft’un Activision-Blizzard’ı satın almasını onaylayarak kritik bir virajda Xbox’ın sahibinin elini ciddi şekilde güçlendirdi.

Microsoft’un oyun şirketi Activision-Blizzard’ı satın alma konusundaki dev anlaşması, Birleşik Krallık’ın düzenleyici kurulu tarafından engellendikten birkaç hafta sonra Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı. Komisyon, verdiği kararda bulut sistemiyle ilgili taahhütlerin yerinde olduğuna karar verdi.

Avrupa Birliği, Microsoft’un, “Activision oyunlarını Sony’ye dağıtmayı reddetme konusunda hiçbir hamlesi olmayacağını” ve “Microsoft, Activision’ın oyunlarını PlayStation’dan çekmeye karar vermiş olsa bile, bunun konsol pazarındaki rekabete önemli ölçüde zarar vermeyeceğini” tespit etti.

- Reklam -

Birleşik Krallık komisyonu, satın alımın bulut oyun hizmetleri aracılığıyla PC ve konsollardaki oyun dağıtımı konusunda rekabete zarar verebileceğini belirtmişti.

Avrupa Komisyonu, Microsoft’un Bulut Sistemine Dair Sözlerine Güveniyor

Avrupa Komisyonu, Birleşik Krallık’ın düzenleyici kurulunun anlaşmayı engellemeye karar verdiği bulut sistemleri konusunda Microsoft’tan yana tavır aldı.

Komisyon şunları kaydetti:

“Microsoft’un verdiği bu sözler, komisyon tarafından tespiti yapılan endişelere birebir uyuyor. Önceki duruma göre bulut oyunculuğuna büyük ölçüde katkı sağlıyor.”

Avrupa Komisyonu - Microsoft Activision-Blizzard Onay

Microsoft, olası endişeleri gidermek için Avrupa Ekonomik Alanı’na yönelik 10 yıllık lisans bir lisans anlaşması önermişti. Bu anlaşma sayesinde Activision-Blizzard oyunları; Microsoft’un sahibi olduğu Game Pass Ultimate ya da Xbox Cloud Gaming platformlarının tekelinde olmamayı garanti ediyor.

- Reklam -

Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA), Microsoft’un Call of Duty, Overwatch ve World of Warcraft’ı aynı anda kontrol etmesinin bulut oyun pazarındaki rakiplerine yönelik büyük avantaj sağlayacağı görüşündeydi. CMA’ya göre Microsoft’un küresel bulut oyun hizmetlerinin yaklaşık yüzde 60 ila 70’ine sahip olabileceği öngörülüyor.

Microsoft, Birleşik Krallık’ta temyize gitmeye karar verirken Avrupa Komisyonu’ndan çıkan olumlu karar sürecin genel gidişatına da pozitif etki edebilir.

Avrupa Komisyonu - Microsoft Activision-Blizzard

Şirket Birleşik Krallık ile birlikte ABD’deki düzenleme kuruluyla da mücadele etmeyi sürdürüyor. Bugüne dek onay alınan ülkeler arasında ise Suudi Arabistan, Brezilya, Şili, Sırbistan, Japonya ve Güney Afrika yer alıyor. Çin, Güney Kore, Yeni Zelanda ve Avustralya ise hâlâ anlaşmayı gözden geçirmeyi sürdürüyor.

Sizce bu satın alım süreci nasıl sonlanacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe devam edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Five Nights at Freddy's Fragmanı

Korku Oyunu “Five Nights at Freddy’s” Uyarlaması Filmden İlk Fragman

Mars Antik Nehir

Milyarlarca Yıl Önce Mars’ta Akmış ‘Kayıp’ Bir Nehrin İzleri Bulundu