in ,

Edebiyat Platformu ‘Parşömen’ 16 Yıllık Yayın Hayatını Noktalıyor

Parşömen Edebiyat yayın hayatını sonlandırdığını açıkladı. 2007 yılından beri çevrimiçi yayın yapan mecra, bağımsız platformlar arasında çalışmalarıyla öne çıkıyordu.

Parşömen Edebiyat Yayın Hayatına Veda Etti
- Reklam -
- Reklam -

Parşömen Edebiyat yayın hayatına veda etti. Bağımsız kültür ve edebiyat platformu Parşömen, 16 yıllık macerasını tamamladığını duyurdu.

Ekim 2007’de yazar Onur Çalı tarafından kurulan platform, edebiyat alanında yayın yapan bağımsız mecralar arasında kendi dili ve ilkeleriyle öne çıkıyordu. Parşömen Sanal Fanzin adıyla yola çıkan mecra, geçen aylarda Parşömen Edebiyat ismini kullanmaya başladı.

İnternet sitesinin yayın yönetmenliğini üstlenen Onur Çalı, Reportare platformuna verdiği demeçte son dönemlerde yayın hayatını sonlandıran dergilere dikkat çekerek bunun bir “kültür politikası sorunu” olduğundan bahsetti. Çalı açıklamasında şunları kaydetti:

- Reklam -

“Yazı emeğinin karşılığı Türkiye’de maalesef yok. Sadece dergi çıkaranlar için değil editörler, çevirmenler ve diğer yayın emekçileri için de durum bu.

“Hal böyleyken, biz daha fazla dayanamadık. Çok çaba gösterdik, yorulduk.”

Parşömen Edebiyat Veda

“Parşömen Edebiyat 16 Yıl Yaşadı”

Platform, veda haberini internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu. Tüm okur ve destekçilerine teşekkürlerini sunan mecra, takipçilerine şu sözlerle veda etti:

“Parşömen Edebiyat dergisi olarak, 2007 yılının Ekim ayından beri sürdürdüğümüz yayın hayatımızı sonlandırıyoruz.

- Reklam -

“Bu kararı almamızın pek çok nedeni var. Fakat şu aşamada bunları konuşmanın bir anlamı ve faydası yok.

“Bugüne kadar Parşömen Edebiyat’a maddi olarak destek veren, metin gönderen, bir biçimde emeği geçmiş herkese ama en çok da okurlarımıza teşekkür ederiz.

“16 yıl boyunca iyi ve güzel edebi metinler yayımlamaya, edebiyatın güncel sorunlarını tartışmaya, yeni yazarlara yer vermeye çalıştık. Hatasıyla sevabıyla ömrümüzü tamamladık. Yine de, Parşömen için “öldü” demeyelim, “16 yıl yaşadı” diyelim.

“Hoşça kalın.”

Parşömen Edebiyat hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Xbox Game Pass Zamlanıyor: Devasa Artış!

Microsoft’un Oyun Abonelik Hizmeti “Xbox Game Pass” Yüzde 168’e Varan Oranlarla Zamlanıyor

Drive-Away Dolls Fragmanı: Yeni Ethan Coen Filmi Geliyor

Ethan Coen’in Pedro Pascal’lı Yeni Komedi-Suç Filmi “Drive-Away Dolls”tan İlk Fragman