in ,

Hayao Miyazaki’nin “Yürüyen Şato”su 20. Yılına Özel Türkiye’de Yeniden Vizyona Girdi

Yürüyen Şato 20. yılında bir kez daha sinemalarda. Hayao Miyazaki’nin en ünlü Studio Ghibli yapımlarından biri yıllar sonra yeniden vizyonda.

Yürüyen Şato 20. Yılına Özel Türkiye'de Yeniden Vizyonda
- Reklam -
- Reklam -

Hayao Miyazaki imzalı Yürüyen Şato filmi 20. yılına özel olarak yeniden vizyona girdi. Studio Ghibli’nin Oscar adaylığı da bulunan ünlü animesi, Türkiye genelinde sinema salonlarındaki yerini aldı.

İki kere Oscar ödülü kazanmış yönetmenin büyülü evrenine adım atmak isteyenler için Yürüyen Şato, Türkiye’deki sinema izleyicileriyle yeniden buluşuyor. İlk olarak 2004 yılında gösterime giren film Miyazaki’nin hem görsel hem de anlatısal derinliğiyle öne çıkan işlerinden biri. Yapım dünya çapında büyük beğeni topladı ve Miyazaki’ye En İyi Animasyon dalında Oscar adaylığı da kazandırdı. Yapımcılığını Toshio Suzuki’nin üstlendiği ve müziklerini Joe Hisaishi bestelediği film dünya çapında yaklaşık 236 milyon dolarlık bir hasılat elde etmiş durumda.

Yürüyen Şato 20. Yılına Özel Türkiye'de Yeniden Vizyonda

- Reklam -

Film, büyücü Howl’ın fantastik bir şatosunda geçen, büyü ve macera dolu bir hikâyeyi anlatıyor. Hikâyenin merkezinde kendini yaşlı bir kadına dönüştürülmüş bulan genç bir kız olan Sophie var. Bu laneti bozmak için Sophie gizemli ve büyüleyici Howl’ın yürüyen şatosunda maceraya atılır. Miyazaki’nin eşsiz hayal gücüyle şekillenen bu yapımda, uçan şatolar, tuhaf yaratıklar ve derin insani duygular ön plana çıkıyor.

Yürüyen Şato 20. Yılına Özel Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Diana Wynee Jones’un aynı adlı kitabından uyarlanan yapım, Studio Ghibli’nin artık imzası hâline gelmiş olan detaylı animasyonlar ve zengin bir hikâye anlatımı ile dikkat çekiyor. Filmde insan ruhunun derinliklerine inen temalar işleniyor ve yönetmenin eserlerinde sıklıkla rastlanan doğa, büyü ve savaş karşıtı mesajlar öne çıkıyor. Görsel açıdan da doyurucu olan film, özellikle Japon animasyon sinemasının en ikonik yapıtlarından biri olarak kabul ediliyor.

- Reklam -

Türkiye genelinde birçok salonda tekrardan vizyonda olan film, özellikle yapımı sinemada izleme şansına erişmeyen okurlarımız için büyük bir fırsat. Yapımın ne kadar süre sinemalarda kalacağı şu an için belli değil. Bu nedenle “Ne izlesem?” diye düşünenler için pazar gününü değerlendirmek için Howl’s Moving Castle iyi bir fırsat olabilir. Filmin hem Türkçe dublaj hem de altyazı seçenekleriyle gösterimde olduğunu hatırlatalım.

Yürüyen Şato Yeniden Vizyona Girdi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Hayao Miyazaki’nin Oscar Töreni’nde Neden Yer Almadığı Belli Oldu: “Artık Kendimi Göstermeyeceğim”

Kısa bir süre önce Çocuk ve Balıkçıl ile ikinci Oscar ödülünü kazanan Miyazaki’nin Yürüyen Şato’sunu bir kez daha sinemada izlemek istiyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Miyazaki’nin en sevdiğim filmleri arasına girmese de yine de sevdiğim bir yapım. Sinemada izlemek isterdim aslında ama maalesef. Torrentler tekrar izleriz artık ok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Webb Jüpiter'in Karmaşık Yapılarını Ortaya Çıkardı

Jüpiter’in Üst Atmosferinde Şaşırtıcı Keşif: James Webb Uzay Teleskobu Karmaşık Yapıları Ortaya Çıkarıyor

Rivals: David Tennant ve Aidan Turner'lı Diziden İlk Fragman

David Tennant ve Aidan Turner’lı Yeni Disney+ Dizisi “Rivals”tan İlk Fragman