in

Hayao Miyazaki’nin Oscar Adayı Anime Filmine İlham Olan “Yürüyen Şato” Serisi Yeniden Raflarda

Diana Wynne Jones imzalı Yürüyen Şato serisi yeni baskıları ile okurların karşısına çıkıyor. Hayao Miyazaki’nin Howl`s Moving Castle filmine de ilham olan üçleme yeniden raflarda.

Yürüyen Şato Kitapları Yeniden
- Reklam -
- Reklam -

Diana Wynne Jones tarafından kaleme alınan ünlü fantastik roman serisi Yürüyen Şato bir kez daha raflarda. İthaki Yayınları tarafından yayımlanan üçleme ciltli ve karton kapaklı versiyonlarıyla okurların beğenisine sunuldu.

1934 – 2011 yılları arasında yaşayan İngiliz yazar Diana Wynne Jones çocuk ve genç yetişkin kitaplarıyla adından söz ettirdi.

Ağırlıklı olarak fantazi ve bilimkurgu türlerinde yazan Jones, eserlerinde paralel ya da çoklu evren temalarına yer verdi. En bilinen serisi Yürüyen Şato ile birlikte Dark Lord of Derkholm ve The Tough Guide to Fantasyland gibi evrenlerin de altına imzasını attı.

- Reklam -

İki defa Hugo Ödülleri’nde finalist olan yazar, on dört defa Locus’a, yedi defa da Mythopoeic Ödülü’ne aday gösterildi. Mythopoeic’i iki defa, İngiliz Fantazi Ödülü’nü ve Dünya Fantazi Ödülü’nü de birer defa kazandı.

Yürüyen Şato, Türkçede ilk defa 2010 yılında yayımlandı. Uzun süredir okurlar tarafından baskısı bulunamayan seri, şimdi yeni bir edisyonla yeniden raflardaki yerini alıyor.

Orijinal dilinde serinin ilk kitabı Howl’s Moving Castle (Yürüyen Şato) 1986’da yayımlanmış, onu 1990’da Castle in the Air (Uçan Şato) ve 2008’de House of Many Ways (Sihirli Ev) takip etmişti.

Japon manga ve anime sanatçısı Hayao Miyazaki, serinin ilk kitabını 2004 yılında beyaz perdeye uyarlamış ve Studio Ghibli yapımı film Oscar’a aday gösterilmişti.

Yürüyen Şato #1 – Diana Wynne Jones | Arka Kapak Tanıtımı

Yürüyen Şato #1 - Diana Wynne Jones

“Diana Wynne Jones son kırk yılın en iyi çocuk kitabı yazarı.” –Neil Gaiman

Sophie Hatter üç kız kardeşin en büyüğü olmak gibi kara bir talihe sahiptir, öyle ki kısmetini aramak için evinden bile ayrılamamaktadır. Ancak farkında olmadan Çöl Cadısı’nın hiddetini üstüne çektiğinde, korkunç bir büyünün etkisi altında kalır: O artık yaşlı bir kadındır. Bu berbat durumdan kurtulmanın tek yolu, tepelerde durmadan hareket eden bir şatodan, Büyücü Howl’un şatosundan geçmektedir. Sophie büyünün bozulmasını sağlamak için kalpsiz Howl’la başa çıkmaya, bir ateş ciniyle pazarlık yapmaya ve Çöl Cadısı’yla karşı karşıya gelmeye mecburdur. Bu macera sırasında Howl’un –ve kendisinin– bilinmeyen ve olağanüstü yanlarını keşfedecektir.

Hayao Miyazaki’nin çok sevilen filmi Yürüyen Şato’nun asıl hikâyesi…

Toplamda 256 sayfadan oluşan eserin Türkçe tercümesini Bülent O. Doğan üstleniyor.

Uçan Şato – Diana Wynne Jones | Arka Kapak Tanıtımı

Uçan Şato - Diana Wynne Jones

“Mizahi öğeleri ve heyecanıyla Yürüyen Şato’yu aratmıyor.” –ALA Booklist

- Reklam -

Genç tüccar Abdullah’ın sıradan hayatı, bir yabancının kendisine sihirli bir halı satmasıyla birlikte altüst olur. Öyle ki Abdullah hayallerini kurduğu hayatın tam ortasına düşer. Muhteşem bir bahçede uyandığında hayallerinin kızı Gece Çiçeği’yle tanışır. Ancak görür görmez âşık olduğu bu güzeller güzeli prenses kötü bir cin tarafından Abdullah’ın gözleri önünde kaçırılır. Böylece kahramanımız macera dolu bir takibe başlar.

Bu öyle bir maceradır ki bir sürü sıradışı karakter de işin içine girer: aksi bir sihirli halı, sinirli bir şişe cini, düzenbaz bir asker ve dik kafalı bir kara kedi. Acaba bu renkli tayfa kötü cinin gizemli şatosunu bulup prensesleri kurtarabilecek midir?

Diana Wynne Jones’un usta kaleminden eğlenceli, duygu yüklü ve macera dolu bir fantastik roman.

Toplamda 216 sayfadan oluşan eserin çevirisi Cihan Karamancı tarafından yapılıyor.

Sihirli Ev – Diana Wynne Jones | Arka Kapak Tanıtımı

Sihirli Ev - Diana Wynne Jones

“Diana Wynne Jones muhteşem bir fantazi yazarı. Hayal gücü her daim canlı, karakterleri gerçek ve hikâyeleri hem muzip hem de duygulu…” –Kathleen Karr

Charmain Baker, büyük amcası Kraliyet Büyücüsü Norland’ın evine göz kulak olmayı kabul ettiğinde, aklında tek bir şey vardır: Korumacı ailesi olmadan bol bol kitap okumak. Fakat işler istediği gibi gitmez. Zira o evin zaman ve mekânı bükebildiğinden, sihirli bir sokak köpeği olan Başıboş’tan ve genç büyücü çırağı Peter’dan haberi yoktur. Bu da yetmezmiş gibi, bir de lubok denen korkunç bir yaratık peşine düşer ve Charmain, kralın ülkeyi kurtarmaya yardımcı olacak efsanevi Elfarmağanı’nı arayışında başkahraman olur. Büyücü ailemiz Sophie, Howl ve ateş cini Calcifer da muzip ve kıvrak zekâlarıyla bu arayışı renklendirir.

Diana Wynne Jones muhteşem Yürüyen Şato serisinin üçüncü kitabı Sihirli Ev’le hayal dünyanızı şenlendirmeye devam ediyor.

232 sayfadan oluşan roman Cihan Karamancı tarafından Türkçeye kazandırılıyor.

Serinin ciltli baskıları İthaki Yayınları, karton kapaklı baskıları ise İthaki Çocuk etiketiyle yayımlanıyor.

Yürüyen Şato serisi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sahafkolik Sahafkolik dedi ki:

    İlknokta’dan ön sipariş verenler için; normalde dün çıkması gereken kargolar bir nedenle gecikmiş: Arka kapaklarda sıkıntı olduğu için yeniden baskıya gönderilmişler, yenileri cuma gelip pazartesi kargolanacakmış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gölgeler Kitabı - Namita Gokhale | Haftanın Kitabı #233

Gölgeler Kitabı – Namita Gokhale | Haftanın Kitabı #233

God’s Creatures fragmanı a24

A24 Yapımı Psikolojik Gerilim “God’s Creatures”tan İlk Fragman