in , ,

Hayao Miyazaki’nin Oscar Töreni’nde Neden Yer Almadığı Belli Oldu: “Artık Kendimi Göstermeyeceğim”

Hayao Miyazaki “Çocuk ve Balıkçıl” ile Oscar’da En İyi Animasyon Filmi ödülünü kazanırken yönetmenin törene neden katılmadığı merak konusu olmuştu. Studio Ghibli’nin kurucu ortağı bu konuya açıklık getirdi.

Hayao Miyazaki: "Artık Kendimi Göstermeyeceğim"
- Reklam -
- Reklam -

Hayao Miyazaki’nin 2024 Oscar Ödülleri Töreni’ne neden katılmadığını Studio Ghibli’nin kurucu ortağı Toshio Suzuki açıkladı.

Ses getiren animasyon yapımlarıyla tanınan Studio Ghibli’nin kurucularından Hayao Miyazaki’nin ödül sezonu boyunca gözden uzak kalması dikkatlerden kaçmadı. Stüdyonun diğer kurucu ortaklarından Toshio Suzuki’ye göre bu durum, yönetmenin geçmişteki emeklilik açıklamalarının ardından yaşadığı utanç ve mahcubiyetten kaynaklanıyor.

Tokyo’da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Suzuki, Miyazaki’nin Oscar zaferine verdiği reaksiyonu paylaştı. “Oldukça utangaç” olarak tanımladığı Miyazaki, The Boy and the Heron ile En İyi Animasyon Film ödülünü kazanmasına rağmen sevincini göstermek istemedi. Suzuki, Miyazaki’nin “Bir Japon çocuğu olarak mutlu yüzümü göstermemeliyim,” dediğini ve utangaç bir şekilde gülümsediğini aktardı. Bu çelişkili tepkinin Miyazaki’nin duygularını bastırırken bir yandan da tanınma arzusundan kaynaklandığını açıkladı.

- Reklam -

Suzuki daha sonra şunu ekledi:

“Ama gülümsüyordu. Tamamen mutluydu. Herkes mutlu ve heyecanlıydı. ’Umurumda değil,’ diyerek duygularını bastırmak için çok uğraştı ama ben onun ödülü çok istediğini hissettim. Ben hâlâ gergindim. Ona, ‘Tebrikler,’ dedim. O da, ‘Sana da,’ dedi.”

The Boy and the Heron Oscar

Hayao Miyazaki Bir Daha Kamuoyunun Önüne Çıkmayacak: Studio Ghibli’nin Tüm Halka İlişkiler Sorumluluğu Toshio Suzuki Devredildi

Studio Ghibli’nin kurucu ortağı, Miyazaki’nin ilgi odağı olma isteksizliğinin emeklilik açıklamalarına kadar uzandığını açıkladı. Rüzgâr Yükseliyor filminin ardından emekli olduğunu duyuran Miyazaki, daha sonra bu kararından dönmüştü. Suzuki, Miyazaki’nin bu durumdan pişmanlık duyduğunu ve, “Gerçekten çok çirkin ama başka bir film yapmak istiyorum,” dediğini aktardı. Tekrar emeklilik açıklamasında bulunmaktan kaçınmak isteyen Miyazaki, “Artık kendimi dünyaya göstermeyeceğim,” diyerek halkla ilişkiler sorumluluğunu tamamen Suzuki’ye devretti.

- Reklam -

Miyazaki kameralardan uzak dursa da hayranları gelecekteki projelerini merak ediyor. Suzuki, Miyazaki’nin bir sonraki filminin ipuçlarını verirken emekliliğini tekrar duyurmama kararını da vurguladı. Bu duruş, ünlü yönetmenden yeni bir başyapıt bekleyen Ghibli meraklılarına umut veriyor.

Hayao Miyazaki Oscar

Çocuk ve Balıkçıl, Miyazaki’nin 2002’deki Spirited Away (Ruhların Kaçışı) filminin ardından ikinci Oscar zaferi. Usta yönetmen ayrıca 2004 yılında vizyona giren Howl’s Moving Castle (Yürüyen Şato) ile de Oscar’a aday gösterilmişti.

Hayao Miyazaki’nin bir daha kamuoyunun önüne çıkmama kararını sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar: The Last Airbender 2. Sezon Çekimleri Başlıyor mu?

“Avatar: The Last Airbender” 2. Sezon Çekimleri Beklenenden Daha Erken Başlayabilir

Wildcat - Flannery O’Connor Hayatı Film - Fragman

Flannery O’Connor’ın Hayatını Konu Alan “Wildcat” Filminden İlk Fragman