in , , ,

Hayao Miyazaki, “Çocuk ve Balıkçıl” ile 10 Yıl Sonra Tekrar Oscar Yarışında

Hayao Miyazaki, “Çocuk ve Balıkçıl” filmiyle Oscar Ödülleri’nde aday adayları arasında yer alarak yıllar sonra yeniden yarışa dahil oldu.

Hayao Miyazaki, Çocuk ve Balıkçıl ile Oscar Yarışında
- Reklam -
- Reklam -

Hayao Miyazaki’nin son filmi Çocuk ve Balıkçıl, yeni bir Oscar adaylığı ile engelleri aşarak ve dikkatleri üzerine çekerek yükselmeye devam ediyor.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi yaklaşan prestijli Oscar ödülleri için kısa listesini açıkladı ve çeşitli kategoriler için öne çıkan yarışmacıları öne çıkardı. Bunlar arasında, Joe Hisaishi tarafından hazırlanan The Boy and the Heron’un müziği, Studio Ghibli için bir kilometre taşını işaret ederek En İyi Müzik (Orijinal Müzik) kategorisinde bir yer kazandı. Hisaishi, Ruhların Kaçışı, Komşum Totoro ve Yürüyen Şato dahil olmak üzere birçok filmde Miyazaki ile birlikte çalışmıştı.

Duyuru, filmin ilk gösteriminden bu yana elde ettiği küresel başarının ortasında geldi ve kategori için zorlu bir rakip olarak konumlandırdı. Ancak Oscar zaferine giden yolda zorlu rakipler de yok değil. Barbie, The Color Purple ve Spider-Man: Across the Spider-Verse gibi diğer adaylıklar müzik kategorisinde Hayao Miyazaki’nin filmiyle yarışan isimler olarak yer alıyor.

- Reklam -

Hayao Miyazaki’nin “Çocuk ve Balıkçıl” Filmi Oscar Yarışında Zorlu Rakiplerle Karşı Karşıya

Hayao Miyazaki, Çocuk ve Balıkçıl ile Oscar Yarışında

Film müzik alanı dışında kanatlarını daha da açmaya hazırlanıyor. Çocuk ve Balıkçıl, kısa listesi henüz açıklanmamış olan En İyi Animasyon Film kategorisinde yarışmaya da Amerika sinemalarında gösterime girdiği için hak kazanıyor. Şu anda Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, The Super Mario Bros. Movie ve Spider-Man: Across the Spider-Verse gibi Hollywood yapımları da dahil olmak üzere 30’dan fazla film kısa listede yer almak için yarışıyor. Listede ayrıca Japonya’nın diğer dikkat çeken yapımları Suzume ve The First Slam Dunk yer alıyor.

The Boy and the Heron kısa bir süre önce açıklanan Altın Küre Ödülleri’nde de En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Orijinal Film Müziği dallarında aday gösterildi.

Yönetmenin Studio Ghibli önderliğinde Japon animelerine yaptığı benzersiz katkı, 2002’de Ruhların Kaçışı ile kazandığı Oscar da dahil olmak üzere kendisine pek çok ödül kazandırdı. Ancak Çocuk ve Balıkçıl’ın bu zafere ulaşıp ulaşmayacağını zaman gösterecek. Hayao Miyazaki’nin animasyon film yapımcılığındaki geçmişi göz önünde bulundurulduğunda, bu ihtimalin yüksek olduğu söylenebilir.

- Reklam -

The Boy and the Heron


İlginizi Çekebilir: The Boy and the Heron İncelemesi


The Boy and the Heron’un Oscar şansını nasıl görüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Miyazaki nin Oscar alıp almasının bir önemi
    Yok . Oscar seviyesinin çok üstüne çıktı.
    Oscar formülü basit artık
    Sjw+LGBT+yahudi

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evrenin Başlangıcını Bulmak için 1 Milyon Galaksi İncelendi

Araştırmacılar Evrenin Başlangıcını Bulmak Amacıyla Bir Milyondan Fazla Galaksiyi İnceledi

2023'te Korsan Yolla En Çok İzlenen Diziler Belli Oldu

2023’te Korsan Yolla En Çok İndirilen Diziler Belli Oldu: “The Last of Us” Zirvede