in ,

2023’te Korsan Yolla En Çok İndirilen Diziler Belli Oldu: “The Last of Us” Zirvede

TorrentFreak, 2023’ün korsan yolla en çok izlenen dizilerini açıklandı. Listenin başında HBO yapımı “The Last of Us” uyarlaması yer alıyor.

2023'te Korsan Yolla En Çok İzlenen Diziler Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

2023’te korsan yolla izlenen diziler ortaya çıktı. HBO’nun The Last of Us dizisi bir önceki hükümdar House of the Dragon’ın tahtını ele geçirdi. Böylece listenin başında bir kez daha bir HBO dizisi yer aldı. Hemen arkasından gelen The Mandalorian ikinci sırada yer alırken, bir başka Disney+ dizisi olan Loki ise bu yıl üçüncü sıraya yerleşti.

Her yılın sonunda torrent siteleri arasında en çok indirilen diziler gözden geçiriliyor. Art arda birkaç yıl boyunca taç Game of Thrones’un başındaydı. Ancak bu dönem dizinin final yapmasıyla sona erdi. Ardından Disney+ yapımları boşluğu doldurmak için devreye girdi. Wandavision ve The Mandalorian sırasıyla 2020 ve 2021’de en üst sıralarda yer aldı. HBO’nun House of the Dragon’ı geçen yıl bu eğilimi bozdu.

The Last of Us - 2023’te Korsan Yollarla En Çok İzlenen Diziler

- Reklam -

Bu yıl yarışmada yine birçok iddialı dizi yer alıyordu. Ancak veri analizleri şüpheye çok az yer bırakıyor. HBO’nun The Last of Us dizisi 2023’ün en çok korsan izlenen dizisi olarak zirvede yer alıyor.

Kalan yerlerin birçoğunu Disney+ dizileri domine etmeye devam ediyor. The Mandalorian, Loki’yi geride bırakarak ikinci sıraya yerleşirken, yeni tanıtılan Ahsoka da hemen arkasından geldi. Hemen aşağıdan listede yer alan diğer yapımlara da göz atabilirsiniz:

İşte 2023’te Korsan Yollarla En Çok İzlenen Diziler

  1. The Last of Us (HBO)
  2. The Mandalorian (Disney+)
  3. Loki (Disney+)
  4. Ahsoka (Disney+)
  5. Secret Invasion (Disney+)
  6. Silo (Apple TV+)
  7. Monarch: Legacy of Monsters (Apple TV+)
  8. Tulsa King (Paramount+)
  9. Gen V (Amazon Prime)
  10. Ted Lasso (Apple TV+)

İlk on sıralamasında dijital yayın platformlarının baskınlığı dikkat çekiyor. Her servisin ayrı ayrı abonelik ücreti istiyor olmasının birçok kullanıcıyı korsan yollardan izlemeye teşvik ettiği düşünülüyor.

Loki 2. Sezon - 2023’te Korsan Yollarla En Çok İzlenen Diziler

- Reklam -

Netflix dijital yayın servisleri arasında hâlâ en çok abonesi bulunan platform olsa da ilk 10 sıralamasında hiçbir yapımı yer almıyor. Geçen sene listenin üçüncü sırasında Stranger Things 4. sezon yer alırken bu sene yerini diğer platformlara bırakmış gözüküyor. Bu da kullanıcılarının aboneliklerini korumaya daha meyilli olabileceğini gösteriyor.

Söz konusu grafiğin BitTorrent trafiğinden elde edildiğini ve genel korsan izleme ve indirme ortamının yalnızca bir kısmını temsil ettiğini tekrar belirtmek gerekiyor. Artık çoğu kullanıcı genellikle izleme istatistiklerini açıklamayan yayın sitelerini ve hizmetlerini tercih ediyor.

Sizce bu listede yer almayan ama olabileceğini düşündüğünüz diziler hangisi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Torrent Freak

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Bence bir balondu dizi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hayao Miyazaki, Çocuk ve Balıkçıl ile Oscar Yarışında

Hayao Miyazaki, “Çocuk ve Balıkçıl” ile 10 Yıl Sonra Tekrar Oscar Yarışında

Hasankeyf Kalesi Şifa Tası

Hasankeyf Kalesi’nde Kişiyi ‘Köpek Isırmalarına Karşı Koruyan’ Ejder Betimli 800 Yıllık Şifa Tası Bulundu