in ,

Blumhouse’tan Yeni “Blair Witch” Filmi Geliyor

Yeni Blair Witch filmi için çalışmalar başladı. Lionsgate ve Blumhouse, ünlü korku serisine bir halka daha eklemeye hazırlanıyor.

Yeni Blair Witch Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Blair Witch filmi duyuruldu. Buluntu film (found footage) türünün yaygınlaşmasını sağlayan Blair Cadısı serisine yeni bir macera ekleniyor.

1999 yılında vizyona giren The Blair Witch Project filmi, yaklaşık 200 bin dolarlık bütçesine karşın gişede 248 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı. Buluntu film türünü tüm dünyaya tanıtan ve korku sinemasında yeni bir akımın başlamasına neden olan yapım; zaman içerisinde güçlü bir korku markası hâline geldi.

2000 yılında Book of Shadows, 2016 yılında Blair Witch adlı yeni filmler izleyicilerin karşısına çıktı. Ayrıca video oyun, çizgi roman ve roman türünde birçok eserle marka kendine geniş bir kültür alanı yarattı.

- Reklam -

Yeni Blair Witch Filmi Blumhouse

Yeni Blair Witch Filmi Lionsgate ve Blumhouse Ortaklığında Geliyor

Lionsgate ve Blumhouse, geçen gün CinemaCon’daki etkinlikte The Blair Witch Project’in yeni bir uyarlamasının geliştirilmekte olduğunu duyurdu.

Yeni film, Lionsgate çatısı altındaki korku klasiklerini yeniden canlandıran Blumhouse ile yapılan çok filmli bir anlaşmanın ilk adımı olacak. Jason Blum yeni filmde yapımcı Roy Lee ile birlikte çalışacak. Lee daha önce 2016 tarihli Blair Witch filminin de yapımcılığını üstlenmişti.

Duyuru CinemaCon’da gerçekleştirilen Lionsgate sunumunda Lionsgate Sinema Grubu Başkanı Adam Fogelson ile Blumhouse’un kurucusu ve CEO’su Jason Blum tarafından yapıldı.

Fogelson açıklama sırasında, “Bu türde Blumhouse’taki ekipten daha iyi kimse yok,” ifadesini kullandı. Fogelson, Universal’dayken The Purge (Arınma Gecesi) üzerinde Blum’la birlikte çalıştıklarını ve çok iyi bir iş ilişkisi kurduklarını da aktardı.

Yeni Blair Witch - Cadısı Filmi

- Reklam -

Blum ise Blair Witch’in başarısını Paranormal Activity serisinin de dahil olduğu buluntu film türünü ön plana çıkarmasıyla doğrudan ilişkilendirerek şunları kaydetti:

Blair Witch olmasaydı Paranormal Activity’nin olacağını sanmıyorum. Dolayısıyla bu gerçekten özel bir fırsat gibi geliyor ve nereye varacağını görmek için heyecanlıyım.”

İlk Paranormal Activity filmi 2007 yılında Jason Blum’un yapımcılığındaki Blumhouse Productions imzasıyla beyaz perdeye konuk olmuş ve Blair Witch ile benzer bir gişe başarısı yakalamıştı.

Yeni Blair Witch filminin ne zaman, hangi isimlerle ve hangi platformda izleyicilerin karşısına çıkacağı şimdilik bilinmiyor.

Yeni Blair Witch filmi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peter Higgs Hayatını Kaybetti: Nobel Ödüllü Fizikçiye Veda

Tanrı Parçacığı Olarak Anılan ‘Higgs Bozonu’nu Geliştiren Peter Higgs Hayatını Kaybetti

Star Wars Outlaws Fragmanı: Oyunun Çıkış Tarihi Açıklandı

Yıldız Savaşları Evreninin İlk Açık Dünya Oyunu “Star Wars Outlaws”tan Fragman ve Çıkış Tarihi