Özgür Taburoğlu’nun Hayaletbilim isimli çalışması okurla buluşuyor.
Genellikle kurgu dışı türünde verdiği eserlerle tanınan Özgür Taburoğlu, okurların karşısına en son Tesisatın Gizemi isimli çalışmasıyla çıkmıştı. Yazar daha önce ise Alışveriş Merkezinde Yaşayan Adam kitabı ile varoluş temalı bir romanla raflardaki yerini almıştı.
1973 yılında Kırşehir’de doğan Özgür Taburoğlu, üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde; doktora eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi’nde Sosyoloji alanında tamamladı.
Taburoğlu’nun tam adı Hayaletbilim: Gündelik Hayatın Yapısökümü olan yeni çalışması; güncel olaylar, sinema, edebiyat ve politika üzerinden farklı biçimler alabilen hayaletlerin desteğiyle gündelik hayatın yapısökümüne odaklanıyor.
Hayaletbilim: Gündelik Hayatın Yapısökümü – Özgür Taburoğlu | Arka Kapak Tanıtımı
Yeryüzünün huzursuz sakinleri hayaletler, geçmişteki bir adaletsizliğin belirtisi olsalar da geleceğe dair işaretler taşırlar.
Hayalet güncel sahneyi bulandıran, belirsiz, “ne var ne yok” diyebileceğimiz üçüncü türden bir görüngüdür.
Gündelik hayatta başarılı ve sağduyulu kalmak için onları görmezden gelmek, kovmak zorunda kalırız.
Hayaletler araya girdiğinde doğru bildiğimiz yanlışlar belli olur.
Bu durumda yanılsama içindekiler hayalet görmeyenlerdir.
Özgür Taburoğlu güncel olaylarda, sinema ve edebiyatta, politik söylemlerde veya medyada saklanmış, çok farklı biçimler alabilen hayaletlerin desteğiyle gündelik hayatın yapısökümüne girişiyor.
Hayalet, herhangi bir yapıdaki sökük yerlerin, boşlukların, kusurların işareti gibi beliriyor.
Fakat ne zaman bu sökükler dikilse orada bir başkası canlanıyor.
Toplamda 184 sayfadan oluşan Hayaletbilim: Gündelik Hayatın Yapısökümü, Akademim Yayıncılık’ın Sosyoloji dizisi kapsamında geçen haftalarda raflardaki yerini aldı.
Özgür Taburoğlu’nun daha önce yayımlanan bazı kitapları şu şekilde:
Kent Efsaneleri & Zamanımızın Batıl İnançları ve Takıntıları, Hakikat-Sonrası Olaylar ve Nesneler, Vicdan & Kendi Olma Biçimleri, Resim, Söz ve Yazı & İmge Yaratmanın ve Bozmanın Yolları, Varlık İzleri: Işık ve Ses & Heidegger’de Temel Kavramlar, Tanpınar Sözlüğü & Şahsi Bir Masalın Simgeleri ve Nazar & Başkası Nasıl Görür? gibi kitaplar yer alıyor.
Özgür Taburoğlu’nun Hayaletbilim kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.
Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!