in , ,

Ncuti Gatwa’lı “Doctor Who” 14. Sezondan Yeni Fragman: Moffat’ın Bölümünden Detaylar Paylaşıldı

Ncuti Gatwa’nın 15. Doktor’u canlandıracağı “Doctor Who” 14. sezon için yeni bir fragman paylaşıldı. BBC’nin kült bilimkurgu dizisinden başka detaylar da var.

Ncuti Gatwa - Doctor Who 14. Sezon Yeni Fragmani - BBC
- Reklam -
- Reklam -

Ncuti Gatwa’nın Doktor rolünü David Tennant’tan devraldığı Doctor Who 14. sezon için yeni bir fragman paylaşıldı. Yeni tanıtım 15. Doktor (Gatwa) ve yol arkadaşı Ruby Sunday’in (Millie Gibson) maceralarına kısa bir bakış imkânı sunuyor.

Doctor Who hayranlarının merakla beklediği 14. sezon hakkında fragmanlar birbiri ardına geliyor. Geçen hafta çıkan tanıtımın ardından paylaşılan yeni fragman, Whovian’ları bir kez daha uzayın sonsuz ihtimallerine davet ediyor.

Geçen yıl 60. yılını kutlayarak tarihe geçen Doctor Who, yeni döneminde ciddi bir “kan değişikliğine” de gidiyor. Dizinin birçok sevilen bölümünde imzası olan Russell T Davies showrunner koltuğuna geri dönerken yapımın prodüksiyonu ve yayını konusunda Disney Plus da ekibe katılanlar arasında.

- Reklam -

Ncuti Gatwa’lı Yeni Doctor Who 14. Sezon Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yeni fragman; harap olmuş uzay istasyonlarından1960’ların İngiltere’sine, dönem balolarından kargaşa dolu savaş alanlarına uzanan geniş bir yelpazede geçecek maceraların ipuçlarını taşıyor.

Tanıtım ayrıca Rose Noble’un (Yasmin Finney) geri dönüşüne, Jinkx Monsoon’un gizemli kötü karakterine ve Gatwa’nın Doktor’unun yolculuk etme sebeplerini anlattığı sahneye de yer veriyor.

Space Babies isimli ilk bölümde, Doktor ve Ruby kendilerini karanlık bir uzay istasyonunun dar koridorlarında konuşan bebeklerin arasında bulacak ve korkunç bir yaratıktan kaçmaya çalışacaklar. Bridgerton’ın yönetmeni Julie Anne Robinson’ın yönettiği ve Russell T. Davies tarafından yazılan bölüme, aynı diziden Golda Rosheuval da Jocelyn rolyüle konuk olacak.

Ncuti Gatwa - Doctor Who 14. Sezon Yeni Fragman - BBC

İkinci bölüm The Devils Chord’da ise 1960’lara gidilecek. Davies’in kaleminden çıkan ve Ben Chessell’ın yönettiği bu bölümde, The Beatles’ın Abbey Road albümünün kayıtlarının yapıldığı döneme şahit olunacak. John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr ve George Harrison (sırasıyla Chris Mason, George Caple, James Hoyles ve Phillip Davies tarafından canlandırılackalar) yeniden hayat bulacak. Ancak Monsoon’un canlandırdığı kötü karakter stüdyoyla karşı karşıya gelecek ve müzik savaşlarına neden olacak.

Doctor Who 14. Sezon Yeni Fragmani - Jinkx Monsoon

Steven Moffat’ın Yeni Doctor Who Bölümüne Dair İlk Detaylar

Yapıma dair bir diğer gelişme ise dizinin eski başyazarlarından Steven Moffat’ın bir bölümlüğüne de olsa yeniden senarist koltuğuna oturması olmuştu. Bununla birlikte Moffat’ın yapımda hangi bölümü kaleme alacağı ve bölümün nasıl bir hikâyeye sahip olacağı bilinmiyordu.

- Reklam -

Şimdi ise yeni tanıtımla birlikte bölümün adının BOOM olduğu ve 14. sezon 3. bölüm olarak izleyicilerin karşısına çıkacağı ortaya çıktı. Bölümün yönetmenliği ise Julie Anne Robinson imzasını taşıyacak.

Robinson daha önce verdiği bir demeçte Moffat imzalı BOOM bölümü hakkında şunları söylemişti:

“Steven Moffat, bir yönetmen olarak bana gerçek bir meydan okuma verdi. Ona bölümün genel tonunu tanımlamak için bir anahtar kelime sordum ve o da, ‘Hitchcock’ dedi.”

Steven Moffat Doctor Who 14. Sezon Dönüş

Moffat daha önce Blink, Silence in the Library ve Forest of the Dead gibi Doctor Who’nun birçok unutulmaz bölümüne imza atmıştı. BOOM ile nasıl bir performans ortaya konulacağı ise şimdiden merak konusu.

Doctor Who 14. sezonun ilk iki bölümü 10 Mayıs 2024’te Disney+’ta, 11 Mayıs’ta ise BBC iPlayer’da yayınlanacak. Yapımın geri kalan bölümleri ise haftalık olarak izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Doctor Who 14. Sezon Bölümleri

  • 1. Bölüm – Space Babies: Russell T. Davies – Yazar | Julie Anne Robinson – Yönetmen
  • 2. Bölüm – The Devil’s Chord: Russell T. Davies – Yazar | Ben Chessell – Yönetmen
  • 3. Bölüm – Boom: Steven Moffat – Yazar | Julie Anne Robinson – Yönetmen
  • 4. Bölüm 73 Yards: Russell T. Davies – Yazar | Dylan Holmes Williams – Yönetmen
  • 5. Bölüm – Dot and Bubble: Russell T. Davies – Yazar | Dylan Holmes Williams – Yönetmen
  • 6. Bölüm – Rogue: Kate Herron ve Briony Redman – Yazar | Ben Chessell – Yönetmen
  • 7. Bölüm – The Legend of Ruby Sunday: Russell T. Davies – Yazar | Jamie Donoughue – Yönetmen
  • 8. Bölüm – Empire of Death: Russell T. Davies – Yazar | Jamie Donoughue – Yönetmen

Doctor Who 14. sezon için siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Ncuti Gatwa’nın performansı hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dan Da Dan Animesinden İlk Fragman Yayında

Popüler Mangadan Uyarlanan “Dan Da Dan” Animesinden İlk Fragman

Hayaletbilim: Gündelik Hayatın Yapısökümü - Özgür Taburoğlu

Gündelik Hayatın Yapısökümünü Ele Alan “Hayaletbilim” Okurla Buluşuyor