in ,

Steven Moffat, “Doctor Who” Dizisine Geri Dönüyor

Steven Moffat, BBC’nin “Doctor Who” dizisine bir bölümlüğüne yazar olarak geri dönüyor.

Steven Moffat Doctor Who 14. Sezon Dönüş
- Reklam -
- Reklam -

Steven Moffat, Doctor Who 14. sezon yazar kadrosuna dahil oldu. Dizinin eski başyazarları arasında bulunan Moffat, uzun soluklu yapımda bugüne kadar yaklaşık 100 bölüm kaleme aldı.

Geçen sene 60. yılını kutlayan Doctor Who; bu büyük heyecanı büyük değişiklikler eşliğinde yaşamıştı. 13. Doktor Jodie Whittaker, üç bölümlük özel bir macera için yerini David Tennant’a bırakmış; Tennant da Noel Özel Bölümü’nün finalinde izleyicilere 15. Doktor Ncuti Gatwa’yı tanıtmıştı.

Bununla birlikte dizinin yeni döneminde başyazar da değişmiş ve yapımın eski başyazarlarından Russel T Davies, showrunner koltuğuna geri dönmüştü.

- Reklam -

Tüm bu hamlelerin yanı sıra dizinin Birleşik Krallık dışındaki global yayın hakları için Disney Plus ile anlaşılmış; aynı zamanda Disney Doctor Who’nun yapımcılarından birisi olarak da sürece dahil edilmişti.

Steven Moffat - Doctor Who 14. Sezon

Şimdiyse bu ses getiren adımlara bir yenisi daha eklenmeye hazırlanıyor. Steven Moffat, yaklaşan 14. sezonda bir bölümlüğüne yeniden senarist koltuğuna geçecek.

Steven Moffat, Doctor Who 14. Sezon Yazarları Arasında

BBC, Doctor Who 14. sezonda Steven Moffat’ın geri döneceğini bir Tweet paylaşarak duyurdu.

“Steven Moffat Doctor Who evrenine geri dönüyor! Eski dizi sorumlusu, Ncuti Gatwa’nın Doktor rolündeki ilk sezonundan bir bölüm yazarak muhteşem bir geri dönüş yapıyor.”

BBC, Moffat’ın nasıl bir bölüm kaleme alacağına dair herhangi bir detay paylaşmadı. Ancak bölümün tek seferlik bir macera olması; Doctor Who’nun meşhur Blink bölümünde olduğu gibi bağımsız bir hikâyenin işlenebileceğini işaret ediyor.

Doctor Who 14. Sezon Başlangıç Tarihi - Fragman

- Reklam -

Moffat daha önce Doctor Who’nun yaklaşık 100 bölümüne imza atmıştı. Ünlü yazar, geri dönüş hakkındaki heyecanını paylaşırken son birkaç aydır dönüş planı hakkında açık sözlü olamadığı için de hayranlardan özür diledi.

“Evet, tamam. Bu yeterince adil. Sizleri biraz yanılttığım herkesten özür dilerim. Doctor Who dizisinin bir bölümünü yazıyorum. Aynen asla yazmayacağım(!) dediğim gibi. Onca yalvarışın ardından sonunda Russell bir kez daha denememe izin verdi.”

Yeni sezonda 15. Doktor Ncuti Gatwa’ya yol arkadaşı Ruby Sunday rolüyle Millie Gibson eşlik edecek. Gelecek sezonda ayrıca Indira Varma (Torchwood), Jonathan Groff (Glee) ve drag queen yıldızı Jinkx Monsoon (RuPaul’s Drag Race) gibi ünlü konuk oyuncular da yer alacak.

Doctor Who 15. Sezon Çekimleri BBC

Doctor Who 14. sezon 10 Mayıs 2024 tarihinde Disney Plus ve BBC iPlayer üzerinden izleyicilerle buluşacak. Yeni sezonun prömiyerinde iki bölüm birden yayınlanacak.

Steven Moffat imzalı bir Doctor Who 14. sezon bölümü izleme fikri sizde nasıl karşılık buluyor? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mucizevi Tatlıcılar: Buz Panayırı - Natasha Hastings

Natasha Hastings İmzalı “Mucizevi Tatlıcılar” Serisinin İlk Kitabı “Buz Panayırı” Raflarda

Fairy Tail Animesi "100 Years Quest" ile Geri Dönüyor

“Fairy Tail” Animesi Yeni Bölümleri ile Geri Dönüyor: İşte İlk Fragman ve Yayın Tarihi