in ,

Natasha Hastings İmzalı “Mucizevi Tatlıcılar” Serisinin İlk Kitabı “Buz Panayırı” Raflarda

Mucizevi Tatlıcılar: Buz Panayırı kitabı Türkçedeki yerini alıyor. Natasha Hastings imzalı kitap Genç Timaş etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Mucizevi Tatlıcılar: Buz Panayırı - Natasha Hastings
- Reklam -
- Reklam -

Mucizevi Tatlıcılar: Buz Panayırı Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı. Natasha Hastings’in gençlere yönelik macerası, Genç Timaş etiketini taşıyor.

Natasha Hastings, Cambridge Üniversitesi’nde tarih okurken aynı zamanda yayımlanan ilk kitabı olan Mucizevi Tatlıcılar: Buz Panayırı üzerinde çalışmaya başladı. Çalışmaları sırasında cinsiyet ve zihinsel hastalıklara odaklanarak, çalışan kadınların yaşamlarını ve bu dönemdeki zihinsel hastalıklarla ilgili deneyimlerini kurgusal eserine yansıtmaya karar verdi.

Orijinal adı The Miraculous Sweetmakers #1: The Frost Fair olan ve ilk defa Kasım 2022’de yayımlanan kitapta yas tutma ve aile olma gibi önemli konular işleniyor. Özellikle de kayıplara ve hayattaki diğer sorunlara rağmen sorumluluklarının varlığını okurlara hatırlatıyor. Eser, Waterstones Ayın Kitabı seçildi ve Branford Boase Ödülü için uzun listeye aday gösterildi.

- Reklam -

Mucizevi Tatlıcılar: Buz Panayırı – Natasha Hastings | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Mucizevi Tatlıcılar: Buz Panayırı - Natasha Hastings

Kara Kış Hiç Bu Kadar Tehlikeli Olmamıştı

İkiz kardeşini küçük yaşta kaybeden Thomasina, onu tekrar görebileceğini söyleyen Inigo ile tanışınca başta her şey rüya gibi gelir. Soğuktan donan nehir üzerinde insanlar panayır kurmuşken, bir de insanların üzüntüsünden beslenen Kış Baba’nın panayırı vardır ve Thomasina’nın üzüntüsü, Kış Baba’nın bugüne kadar gördüğü en derin üzüntüdür.

Inigo’nun ona söylediği her şeyi yerine getiren Thomasina, hâlâ kardeşine ulaşamayınca bir şeylerin ters gittiğini anlar. Ve vücudunun her yerini, Kış Baba’nın panayırındaki insanlar gibi kar taneleri kaplamaktadır. Kendisini ve diğer insanları kurtarmak için, arkadaşları Anne ve Henry ile Öteki Buz Panayırı’nın ardındaki gerçeği öğrenmek zorundadırlar.

- Reklam -

Natasha Hastings’in gençler için yazdığı ilk roman olan Mucizevi Tatlıcılar: Buz Panayırı, Mucizevi Tatlıcılar üçlemesinin ilk kitabı. Tarih Bölümü öğrencisiyken bu kitabı tasarlamaya başladığını söyleyen yazar, en büyük ilhamını Londra’nın donan nehirleri üzerinde kurulan panayırlardan ve çalışan kadınlardan alıyor.

Toplamda 368 sayfadan oluşan kitap, Mart 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı. Kitabın ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Serinin ikinci kitabı olan The Sea Queen’in de (Deniz Kraliçesi) Temmuz 2024’te orijinal diliyle raflardaki yerini alması bekleniyor.

Natasha Hastings imzalı kitabın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rebel Moon 2: The Scargiver Fragmanı Yayında

Zack Snyder’ın “Rebel Moon” Macerası “The Scargiver” ile Devam Ediyor: İşte Yeni Fragman

Steven Moffat Doctor Who 14. Sezon Dönüş

Steven Moffat, “Doctor Who” Dizisine Geri Dönüyor