in ,

Özgür Taburoğlu’nun Yeni Kitabı “Tesisatın Gizemi” Okurla Buluşuyor

Özgür Taburoğlu’nun yeni kitabı “Tesisatın Gizemi” raflardaki yerini alıyor. Eser, Ketebe Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Tesisatın Gizemi - Özgür Taburoğlu - Kapak
- Reklam -
- Reklam -

Özgür Taburoğlu imzalı Tesisatın Gizemi kitabı edebiyatseverlerle buluşuyor. Ketebe Yayınları tarafından yayımlanan eser Bir Altyapı Yöneticisinin Başından Geçenler alt başlığını taşıyor.

Çoğunlukla kurgu dışı alanında verdiği eserlerle adından söz ettiren Özgür Taburoğlu, son olarak Alışveriş Merkezinde Yaşayan Adam ile varoluş temalı bir roman kaleme almıştı.

1973 yılında doğan Özgür Taburoğlu, üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde; doktorasını ise Hacettepe Üniversitesi’nde Sosyoloji bölümünde tamamladı.

- Reklam -

Taburoğlu’nun yeni kitabı, bir altyapı yöneticisi olan Nadir Bey’in çalıştığı şirketi, parçalarını doğru kullanamayan az gelişmiş bir organizma gibi görüp iş ortamını yeniden düzenlemeye çalışma sürecini ele alıyor.

Tesisatın Gizemi – Özgür Taburoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Tesisatın Gizemi - Özgür Taburoğlu

Tesisatın Gizemi, altyapı yöneticisi Nadir Bey’in başından geçen olayların yol açtığı çağrışımları ve izlenimleri ele alıyor. Nadir Bey, çalıştığı şirketi, parçalarını doğru kullanamayan az gelişmiş bir organizma gibi görüp iş ortamını yeniden düzenlemeye çalışırken okurun çözmesi gereken bir gizem ortaya çıkıyor: Nadir Bey’le yolları kesişen insanların en gündelik eylemlerinde bile belirtileri fark edilen bir tesisat.

Düşünce, sanat ve edebiyat eleştirisi alanlarında yazdığı kitaplarla büyük ilgi uyandıran Özgür Taburoğlu, cümlelerin yan anlamlarını, gizli niyetlerini ve bilinçdışı göndermelerini karakterlerin iç dünyalarından bakarak ele alıyor. Bunu yaparken kendi bilinç akışı içinde dile gelen varlıkların dışarıdan göründüğü gibi olmadığını sezdiriyor. Böylece okuruyla çok boyutlu bir iletişim kuruyor.

- Reklam -

Yaşlı bir adamdaki, genç bir kadındaki, küçük bir çocuktaki veya bir çim adamdaki farklı tesisatların onların düşüncelerine ve davranışlarına şekil verdiği bir tanıklığın anlatısı…

Toplamda 152 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Ali Oturaklı, düzeltisini Semanur Öztürk, kapak tasarımını Harun Tan üstleniyor. Kitap Eylül 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Özgür Taburoğlu’nun eserleri arasında Kent Efsaneleri & Zamanımızın Batıl İnançları ve Takıntıları, Hakikat-Sonrası Olaylar ve Nesneler, Vicdan & Kendi Olma Biçimleri, Resim, Söz ve Yazı & İmge Yaratmanın ve Bozmanın Yolları, Varlık İzleri: Işık ve Ses & Heidegger’de Temel Kavramlar, Tanpınar Sözlüğü & Şahsi Bir Masalın Simgeleri ve Nazar & Başkası Nasıl Görür? gibi kitaplar yer alıyor.

Tesisatın Gizemi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Nobel Tıp Ödülü Kazananları

2023 Nobel Tıp Ödülü COVID-19’a Yönelik mRNA Aşılarına Katkı Sağlayan Katalin Kariko ve Drew Weissman’ın Oldu

Ben, Tituba - Salem'in Kara Cadısı - Maryse Condé | Haftanın Kitabı #289

Ben, Tituba – Salem’in Kara Cadısı – Maryse Condé | Haftanın Kitabı #289