in , ,

Flannery O’Connor’ın Hayatını Konu Alan “Wildcat” Filminden İlk Fragman

Wildcat filmi geliyor. Amerikan edebiyatının usta yazarı Flannery O’Connor’ın hayatını konu alan yapımın başrolünde Maya Hawke yer alıyor.

Wildcat - Flannery O’Connor Hayatı Film - Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Wildcat filminden ilk fragman paylaşıldı. Ethan Hawke’ın yönetmen koltuğunda oturduğu yapım, Güney Gotiği türünün öncü yazarlarından Flannery O’Connor’ın yaşam öyküsünü konu alıyor.

Training Day, Before Sunrise ve Before Sunset gibi yapımlarda oyunculuğuyla adından söz ettiren Ethan Hawke; bu defa yönetmen olarak bir yapıma katkı sunuyor. Ünlü sanatçı yeni filminde kızı Maya Hawke’ın da yönetmenliğini üstlenmiş oluyor.

Türkçede Her Çıkışın Bir İnişi, İyi İnsan Bulmak Zor, Bilge Kan ve Zorbaların Elinde kitaplarıyla tanınan Amerikalı yazar Flannery O’Connor (1925 – 1964), şimdi hayat hikâyesiyle beyaz perdeye konuk oluyor. Wildcat adını taşıyan yapım, ünlü yazarın ilk romanını yazma ve yayımlatma sürecini takip ediyor.

- Reklam -

O’Connor bir yazar olmanın ötesinde aynı zamanda Lupus hastalığına karşı verdiği savaşla da gündeme gelmişti. Sıkı bir Katolik olan yazar; inancıyla sanatı arasındaki çatışmayla da dikkat çekici bir yaşam öyküsüne sahip.

Wildcat - Flannery O’Connor Film - Fragman

Ethan Hawke İmzalı “Wildcat” Filmi Zorlu Bir Yaşam Öyküsünü Takip Ediyor

Wildcat filmi, Flannery O’Connor’ın zorlu yaşantısını ele alıyor. Tüm yeteneğine rağmen çalışmalarını pek de desteklemeyen annesiyle olan gergin ilişkisiyle açılan yapım; aynı zamanda Lupus hastalığı yazarın hayatını daha da güçleştirdikçe farklı bir boyuta taşınıyor.

Ethan Hawke filmde yönetmenliğin yanı sıra, senarist olarak da görev alıyor. Yapımın senaryosunda Hawke’a Shelby Gaines eşlik ediyor. Film aynı zamanda yazarın A Good Man Is Hard to Find ve Other Stories gibi en ünlü eserlerinden de ilham alıyor.

Daha önce Stranger Things, Little Woman ve Do Revenge ile tanınan Maya Hawke’a yapımda annesi rolünde Laura Linney eşlik ediyor. Filmde ayrıca Echo’nun yıldızı Vincent D’Onofrio ve War for the Planet of the Apes ile tanınan Steve Zahn da yer alıyor.

Wildcat Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Öte yandan O’Connor’ın eserleri, Maya Hawke’ın hayatında önemli bir yer tutuyor. Hawke, filmin Toronto Uluslararası Film Festivali’ndeki gösterimi sırasında yaptığı açıklamada yazarın A Prayer Journal adlı romanının oyuncu olmaya çalışırken hayatının önemli bir parçası hâline geldiğine dikkat çekiyor.

Ethan Hawke da Wildcat filmindeki anlatının yazarın öykülerinden yararlanılarak nasıl kurgulandığına dair O’Connor’ın eserlerini hayata geçirmenin çok önemli olduğunu, çünkü her bir parçada O’Connor’ın kendisinden kesitler paylaştığını ifade ediyor.

Wildcat - Flannery O’Connor Hayat Film - Fragman

Wildcat filmi prömiyerini geçen yıl eylül ayında Telluride Film Festivali’nde yaptı. Festival yolculuğunu noktalayan yapım 3 Mayıs 2024 tarihinde ABD’de vizyona girecek. Filmin Türkiye için henüz kararlaştırılmış bir vizyon tarihi ise bulunmuyor.

Wildcat filmi hakkındaki ilk izlenimleriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hayao Miyazaki: "Artık Kendimi Göstermeyeceğim"

Hayao Miyazaki’nin Oscar Töreni’nde Neden Yer Almadığı Belli Oldu: “Artık Kendimi Göstermeyeceğim”

44. Altın Ahududu Kazananları - Razzie Ödülleri

Megan Fox, 44. Altın Ahududu Ödülleri’ne Damga Vurdu: Yılın En Kötü Film ve Performansları Belli Oldu