in ,

Refik Anadol, Metaverse Dünyasında: “DATALAND” Projesi Duyuruldu

Refik Anadol, yeni projesi DATALAND ile Metaverse dünyasının bir parçası olmaya hazırlanıyor. Ünlü sanatçı, veri ve yapay zekâ estetiğinde bir dönüm noktasında olduklarını kaydetti.

refik anadol metaverse dataland
- Reklam -
- Reklam -

Refik Anadol, DATALAND adını taşıyan yeni Metaverse projesini duyurdu. Dijital çağın dünya çapındaki sanatçılarından birisi olan Anadol, veri ve yapay zekâ estetiğinde bir dönüm noktasına ulaştıklarını kaydetti.

Birçokları tarafından geleceğin atılımı olarak gösterilen Metaverse, özellikle Facebook, Microsoft gibi dev şirketlerin girişimlerinden sonra 2021’in sonlarında sıkça karşımıza çıkmaya başlamıştı. Geçen günlerde ise Metaverse’e Türkçe bir karşılık bulunması için çeşitli öneriler gündeme gelmişti.

Mimari ve medya sanatlarını veri bilimi ve yapay zekâ ile buluşturan Refik Anadol, ürettiği eserler ve hazırladığı sergilerle adını dünya çapında duyurmuş bir sanatçı. Anadol, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yeni projesi DATALAND hakkında konuştu.

- Reklam -

refik anadol metaverse dataland projesi

Refik Anadol, DATALAND Projesini Duyurdu

Projesini “dünyanın ilk çok-duygusal metaverse platformu” olarak tanımlayan Anadol, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili dostlar, DATALAND’i duyurmaktan ötürü son derece heyecanlıyız. Algı, varlık ve duyum arasındaki ilişkiyi yeniden tanımlayacak, dünyanın ilk çok-duygusal Metaverse projesi karşınızda.

“DATALAND, stüdyomuz ile dünyanın önde gelen sinirbilimcileri, mimarları, yapay zekâ öncüleri, koku alma ve gerçek zamanlı biyoalgılama teknolojileri arasında çok disiplinli bir iş birliği olacak. Epic Games Mega-Grant kazananı olarak proje UnrealEngine’de yaşayacak.

“RAS Media Lab, NVIDIA, Google, UCLA, Epic Games, L-Acoustics, LG Displays, Epson ve Firmenich ile iş birliği içinde, veri bilimi ve fiziksel kapsamlı deneyimler üzerine 10 yıllık araştırmamızı temel alarak bugüne kadarki en iddialı araştırma projesine başlıyor.

DATALAND’ın ilk vatandaşları olmak için bekleme listemize katılın ve geleceği bizimle birlikte hatırlayın!”

- Reklam -

Anadolu ayrıca, Beta 1.0 sürümünü deneyimlemek ve Los Angelas’ta ağırlanacak 5 kişiden biri olma ayrıcalığına kavuşmak için takipçilerini bir Twitter çekilişe davet etti.

Refik Anadol’un Metaverse projesine buraya tıklayarak göz atmanız mümkün. Anadol’un aktardığına göre 9 Ocak tarihinden itibaren projenin bekleme listesinde 16 bini aşkın kişinin yer aldığı kaydediliyor.

Refik Anadol, NFT Macerasını Sürdürüyor

Anadol geçen aralık ayında Machine Hallucinations – Nature Dreams : AI Data Sculpture 2021 1/1 adlı NFT formatındaki eserini 1.2 milyon dolara satmayı başarmıştı. Daha önce ise bir başka NFT koleksiyonu 5.1 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Öte yandan Anadol’un bir başka projesi Samsung ile birlikte geliyor. Ünlü teknoloji markası, 2022 yılında üreteceği bazı televizyon modellerinde NFT listeleme, satın alma ve sergileme özelliğine yer verecek. Anadol da bu projede Samsung ile birlikte çalışıyor.

Siz DATALAND hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Log Dergisi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hayatta Kalanlar Alex Schulman

Hayatta Kalanlar: Alex Schulman’dan Evrensel Bir Aile Hikâyesi

Gal Gadot Alfred Hitchcock filmi başrol

Gal Gadot, Alfred Hitchcock Filminin Yeniden Çevriminde Başrol Olacak