in

Darth Maul’un Çizgi Roman Serisi Şimdi Türkçe

dath maul ust
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars: Phantom Menace filminin eleştirilecek birçok yanı olduğu hepimizin malumu. Ama filmin bize kazandırdığı, çok sevdiğimiz, hatta doyamadığımız karakterler de vardı hani (Hayır Jar-Jar, sana demiyorum). Bunlardan biri Qui‑Gon Jinn’di, diğeriyse Darth Sidious’un ölümcül çırağı Darth Maul

Çift ağızlı ışın kılıcıyla âdeta bir fenomen hâline gelen ve Star Wars evreninin en sevilen kötüleri arasına adını yazdıran bu kızıl tenli, boynuzlu Sith’le ilişkimiz maalesef kısa ömürlü olmuştu. Her ne kadar daha sonra kendisini çeşitli yapımlarda yan karakter olarak görsek de tam anlamıyla doyamadık kendisine. İşte Marvel Comics’in yayınladığı Darth Maul serisi tam da bu eksikliği kapatmaya geliyor.

Türkçeye Çizgi Düşler tarafından kazandırılan ilk cildin arka kapak yazısı şöyle:
dath maulYENİ STAR WARS ÇAĞININ GÖRKEMLİ KÖTÜ ADAMI DARTH MAUL İLK KEZ TÜRKÇE’DE!

- Reklam -

Karanlıkta kadim bir düşman harekete geçmeye hazırlanıyor. Uzun zaman önce yok edildikleri sanılan, kendilerini Güç’ün karanlık tarafına adamış olan Sith, galaksideki barış ve adaletin muhafızları Jedilar’ı ortadan kaldırmak için gizlice çalışıyor. Darth Sidious ve çırağı Darth Maul, saldırmak için doğru anın gelmesini bekliyorlar. Ama Sidious bir dizi karmaşık hile ve entrika planlarken Maul giderek sabırsızlanıyor. İntikam anı hızla yaklaşıyor ama Maul o kadar beklemeye niyetli değil…

- Reklam -

Bu fasikül, Cullen Bunn tarafından yazılan, Luke Ross tarafından çizilen Star Wars: Darth Maul (2017) #1 sayısının tıpkı basımıdır.
Çevirisini Egemen Görçek‘in, editörlüğünü Sinan Okan‘ın yaptığı çizgi roman ilk olarak geçtiğimiz ay düzenlenen Ankara Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşmuştu. Bu haftadan itibaren de tüm fiziki ve sanal kitapçılardaki yerini aldı. Keyifli okumalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

love death and robots kapak

Love, Death & Robots Bölüm Sıralamasının Cinsel Yönelime Göre Değiştiği İddiası Yalanlandı

congolos ust

Anadolu’nun Habis Ruhu Congolos Geri Dönüyor!